Events i Ringkøbing-Skjern Kommune

Events sætter os på landkortet

Events med liv og opmærksomhed

I Ringkøbing-Skjern Kommune kan vi også prale med, at vi årligt har en række events, som sætter kommunen på landkortet. Events, som er til stor fornøjelse både for os borgere og rigtig mange deltagere fra andre steder i Danmark og udlandet. Du kan deltage som gæst eller du kan give en hånd med som frivillig. Uden en række frivillige ildsjæle ville det i øvrigt slet ikke være muligt at gennemføre de store events i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Ladywalk Tarm: Der er Ladywalk i 12 byer i Danmark. I 2016 var 2.644 kvinder med til at åbne Ladywalk i Tarm, og 29. maj 2017 deltog 3.801 kvinder. Det er Sundhedscenter Vest, Tarm Handelsstandsforening og Tarm Idrætscenter, der står sammen om arrangementet, hvor du kan gå en smuk rute på enten 7 eller 12 km i dit helt eget tempo. Det handler nemlig ikke om at komme først, men om at få en dejlig oplevelse. Ladywalks mål er, at kvinder skal opleve glæden ved at komme ud at gå - og bakke op om organisationer, der støtter sygdomsramte kvinder i Danmark. Laywalk 2018 bliver den 28. maj 2018.

 

Sandskulptur

Foto: RKSK 

Sandskulpturfestival: I 2017 blev den 15. internationale sandskulpturfestival gennemført i Søndervig. Fra 24. maj til 29. oktober 2017 har omkring 130.000 voksne og børn fornøjet sig med de fantastiske skulpturer. Årets tema var "Livet under havoverfladen". Besøgstallet satte rekord med 148.200 besøgende i 2016. Temaet for Sandskulpturfestivalen i 2018 er "Trolddom og Magi".

 

WATERZ 2017

Vandsportsfestivale Waterz foregår i september og er Skandinaviens største vandsportsfestival - fyldt med aktiviteter og konkurrencer for alle. Hvide Sande er samlingspunktet for vandsportens bredde og verdenselite, som sammen giver publikum en ekstraordinær oplevelse. Festivalen samler vandsportsgrene som windsurf, kitesurf, surf, wakeboard, SUP samt kajak. 2018-festivalen afvikles 9.-14. september.

 

Løbere

Foto: hvidesande.dk

North Sea Beach Marathon har udviklet sig til en ægte klassiker med 5-600 deltagere. Den 17. udgave af løbet er afviklet 25. juni 2017. 613 løbere deltog trods kraftig vind. Løbet langs den smukke og til tider barske vestkyst er en hård udfordring, så ud over Marathon er der mulighed for at reducere distancerne til 1/2, 1/5 og 1/10 Marathon. Næste løb er 24. juni 2018.

 

Skjern Å Running Challenge er et løb med omkring 600-1.000 deltagere på en rute fra Tarm til Skjern over å-dalen med distancerne ½ maraton, 14,7 km og 8,2 km. Løbet er afviklet for 13. gang den 28. april 2018.

 

 Foto: rksk

Fjorden Rundt er et motionscykelløb på 105 km rundt om Ringkøbing Fjord. Løbet blev gennemført i 2017 for 28. gang med 1.636 deltagere. Næste løb er lørdag den 2. juni 2018.

 

Vinterbadefestival

 Foto: Søndervig Vinterbadefestival 2017

Søndervig Vinterbadefestival: Kan du fristes med en pivfrisk start på det nye år? Op til 1.200 friske nytårsbadere kaster sig hvert nytår ud i Vesterhavets kolde, brusende bølger og slutter af med at skåle nytåret ind med champagne og østers. Vinterbadefestivalen foregår hvert år den 31. december kl. 11. på Søndervig Strand.

 

Foto: RKSK

Ringkøbingløbet er Danmarks største, ældste og mest prestigefyldte veteranbil- og motorcykelløb og blev i 2017 kørt for 49. gang. Løbet holdes altid sidste weekend i juli måned - næste gang 27.-29. juli 2018. Løbet er på 100 km og startes fra Rådhuset i Ringkøbing, og der er omkring 100 deltagere fra hele Danmark og udlandet.

 

Årlige musikevents i Ringkøbing-Skjern

 

Foto:Hvide Sande Masterclass 

Hvide Sande Masterclass 2017 er 7.-10. september 2017 gennemført for 11. gang. Årets deltagere, der var udvalgt og inviteret på grund af deres særligt store talenter både som solister og som kammermusikere, gav sammen med professorerne fem offentlige koncerter i Vestjylland. I forlængelse af Hvide Sande Masterclass var der også 14.-17. september 2017 Late Summer Festival med seks offentlige koncerter med en bred vifte af klassisk musik og topprofessionelle internationale kunstnere. Hvide Sande Masterclass gennemføres for 12. gang fra den 16. til 23. september 2018.

 

 

Rock i Ringkøbing holdes årligt i juli på Festpladsen Engkær i Ringkøbing, og et bredt og flot program trækker gæster til fra nær og fjern. I 2017 blev Rock i Ringkøbing gennemført lørdag den 8. juli med det hidtil største program, som du kan få en smagsprøve af i videoen ovenfor. Næste Rock i Ringkøbing er den 7. juli 2018.

 

Ringkøbing Fjord Jazz Festival. Stauning Havn er centrum for Ringkøbing Fjord Jazz Festival hvert år den anden weekend i august, og her er der i 2017 leveret svingende toner fra ikke mindre end 36 koncerter med orkestre og musikere fra mange forskellige nationer. Næste gang er den 11.-12. august 2018.

 

 Musik Bork Havn

 Foto: Bork Havn Musikfestival/Christer Holte 

Bork Havns Musikfestival er for alle aldre med både et stort og bredt musikprogram. I 2017 omfattede programmet over 40 koncerter fordelt på de fire festivaldage, der er afviklet 2.-5. august 2017 for 39. gang. Næste musikfestival i Bork er 1.-4. august 2018.

 

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn, men efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom også ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.