Fritid og foreningsliv i Ringkøbing-Skjern Kommune

Håndbold i top

Håndbold får Skjern på landkortet

Skjern Håndbold er for alvor med til at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet. Skjern Håndbold har i mange år været med i toppen, og både på hjemmebane og på udebane følger rigtig mange tilskuere med. 128.000 tv-seere var eksempelvis også med, da Skjern i oktober 2016 lukkede topkampen mod KIF København i Brøndby med sin scoring til 30-26. Tallet var 144.500, da kampen stod mellem Skjern-BSV senere på måneden.

Vi borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er også rigtig aktive i foreningslivet – både som frivillige ildsjæle og blandt andet som aktive sportsudøvere. Der er i alle byer og landsbyer en række forskellige idræts- og sportsforeninger, der er flittige brugere af såvel naturen som de 26 idræts- og sportshaller og udendørsanlæg. Faktisk har vi rekord. DBU - Dansk Boldspil Union - har opgjort, at hver tiende indbygger i Ringkøbing-Skjern Kommune er medlem af en fodboldklub, og i en video her fortæller DBU om Spjald, der er med til at trække gennemsnittet kraftigt op.

 

 

I kommunens foreningsdatabase kan du helt sikkert finde en forening for lige den sportsgren, som du gerne vil dyrke i din fritid. Her er alt repræsenteret lige fra billard, bowling, boksning, til folkedans, karate, kroket og petanque, foruden naturligvis håndbold, badminton, cykling, gymnastik, fodbold, løb og tennis. Du kan finde dem her under idrætsforeninger. Og så har vi endda ikke her nævnt foreningslivet omkring havet og fjorden. Det kan du se mere om under Fritiden i naturen.

 

 Fodbold

Foto: RKSK

 

Højborg for ForeningsDanmark

I Ringkøbing-Skjern Kommune kan vi godt kalde os ForeningsDanmarks højborg. Vi har simpelthen ikke et helt præcist tal for, hvor mange foreninger, organisationer og lignende vi har, men det er rigtig mange. Senest har FrivilligVest opgjort, at der er over 800 frivilliger foreninger, sammenslutninger og netværk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vil du hellere noget andet eller mere end sport, er der altså mange andre foreninger at vælge imellem lige fra bridgeklub, computerklub til biavlerforening, kort- og fotoklubber. For blot lige at pege på alsidigheden kan du se eksemplerne her:

Motocykelklubben Bøllinghus MCFjordens motorbådsklubRingkøbing-Skjern Fugleforening, Ringkøbinggarden, Videbæk Harmonikaklub, Ringkøbing Ro- og Kajakklub og Æ Skurrehat, der er en vestjysk lokalafdeling af Svampeforeningen. Du kan også bliver medlem af Ringkøbing Bevaringsforening eller Kom med til Dans og du kan finde mange, mange andre i foreningsdatabasen.

 

 Kano

Foto: hvidesande.dk 

Der er selvfølgelig også tilbud fra Folkeuniversitetet og en række aftenskoler foruden både lokale og større foredrags- og debatarrangementer, som løbende annonceres under Det Sker. Her findes også en foreningsoversigt.

LOF - Ringkøbing-Skjern byder eksempelvis på kurser i madlavning for mænd, fiskekursus for begyndere og højskoledage med spændende foredrag. Foreningslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune omfatter også klubber og arrangementer for både børn og voksne i en del religiøse foreninger, som kan findes på foreningsdatabasen. Her kan du se en samlet oversigt over borger- og sogneforeningerne, der står for praktiske opgaver og som via en rækker arrangementer er med til at skabe nærvær og fællesskab i lokalområderne. Du kan også finde oplysninger om de lokale foreningstilbud under landsbyerne og deres hjemmesider på kortet her.

 

Frivillige ildsjæle

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke kun aktive deltagere i foreningslivet. Rigtig mange er også engagerede i fritiden som frivillige ildsjæle. Hele 57 procent af os giver en hånd med i en eller anden form for frivilligt arbejde. Mange af os er som forældre aktive i vores børns svømmeklub, fodboldklub eller giver et nap med, når sogneforeningen holder fællesspisning i forsamlingshuset. Andre af os brænder for at udbrede kendskabet til lige netop vores interesse eller hobby, ligesom vi er mange, der gerne giver en hånd med for at hjælpe, hvor der er behov. Eksempelvis på hospice eller som besøgsven for Dansk Røde Kors.

Faktisk er der også mange borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune som arbejder frivilligt for at sikre, at nye tilflyttere til kommunen hurtigt kan falde til i de nye omgivelser. I samarbejde med tilflytterguiderne sørger et korps af frivillige velkomstambassadører således for, at tilflyttere bliver budt velkomne, får informationer om området og får tilbud om kontakt med andre lokale borgere. Tilflyttere bliver også inviteret til velkomstarrangementer, hvor de kan møde andre tilflyttere foruden de frivillige. Mød en velkomstambassadør og en tilflytter i videoen her.

 

 

Hos FrivilligVest kan du blandt andet få mere at vide om det at være frivillig, og du kan se en oversigt over sociale tilbud, der er baseret på frivillighed. Du kan også se mere om at være frivillig her. Så der er masser af muligheder, hvis du flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune og har lyst til at være med til at gøre en forskel. Du får meget positivt igen og måske samtidig lidt ekstra til dit CV.

 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord, dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.