Bo med aktiv fritid i Hvide Sande

Bo midt mellem hav og fjord

Hvide Sande er med sin unikke placering lige midt i mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord det helt optimale sted, hvis du ønsker at bo tæt ved vandet. Her kan du være heldig at finde en bolig med udsigt til begge sider. Under alle omstændigheder kommer du til at bo i gå-afstand til både det brusende hav og det lidt mere stille fjordvand, hvis du flytter til Hvide Sande. 

 

 Illustration Hvide Sande

Hvide Sande - mellem hav og fjord (Foto: flytmodvest.dk)

 

Vandsport i verdensklasse

Et kig eller en tur langs havet er altid god balsam for sjælen. Er du til mere end udsigt, så kan du som tusindvis af andre fra hele verden boltre dig på vandhundenes legeplads. I Hvide Sande finder du vandsport i verdensklasse uanset om det er surf, SUP, kitesurf, windsurf, wakeboard eller noget helt andet. På Kabelpark i Hvide Sande kan du både som nybegynder og erfaren udfordrer dig selv på wakeboard og vandski. Den årlige vandsportsfestival WATERZ i Hvide Sande, som er Skandinaviens største, rummer aktiviteter for alle lige fra nybegyndere til professionelle, blandt andet en World Cup i Windsurfing. 

 

Kabelpark

 Foto: hvidesande.dk

Som nye naboer kan du derfor måske få flere, der er til windsurfing, kitesurfing eller Stand Up Padling. Du kan året rundt møde folk med samme interesse fra hele verden, og der er plads nok til både de professionelle, de øvede og dem, der vil lære at dyrke vandsport.

Her kan du f.eks. se en video med familien Mirecki, der flyttede fra Frederiksberg til Hvide Sande for at få en hverdag med surfmuligheder helt tæt på. Og her kan du læse om mexicaneren Koko Rojo Ramirez, der er flyttet til Hvide Sande, fordi der er god plads til at surfe. Han fremhæver, at det er bedst om vinteren, hvor bølgerne kan blive tre meter høje - som i Mexico. 

 

Aktivt erhvervsliv

Bosætter du dig i Hvide Sande kan din nye nabo måske også blive en bådebygger eller en ingeniør fra Hvide Sande Shipyard, en fisker, der leverer friskfanget fisk til de lokale restauranter og fiskebutikker, eller en specialarbejder i fiskeindustrien. For Hvide Sande har længe, før byen blev et yndet vandsportsted, været kendt som fiskerby, for sine mange fiskekuttere og som centrum for store arbejdspladser i fiskeindustrien. Og fiskeriet er stadig - sammen med turismen - byens varemærke.

Blandt Hvide Sandes andre kendte virksomheder kan nævnes maskinfabrikken as-scan og Hvide Sande Havn

 

Fiskeri

 Foto: Kurt Adsersen

Byen ligger midt på landtangen Holmsland Klit. Den blev til omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, som blev bygget i 1931. Byen har nu én af Danmarks største fiskerihavne med omkring 200 hjemmehørende fiskefartøjer.

Borgerne i Hvide Sande har ry for at være i besiddelse af en ganske særlig iværksættertrang. Det er der brug for, når man er tæt på naturens kræfter. Her lader man sig ikke begrænse, men går sammen og får tingene til at ske. Uanset om det handler om en stor havneudvidelse, vindmølleprojekter eller store events.

 

Byliv og boliger med udsigt

Hvide Sande er den femte største by i Ringkøbing-Skjern Kommune – med knap 3.000 fastboende indbyggere, men det alsidige udbud af butikker og restauranter svarer til væsentligt større byer. Det skyldes de mange, som året rundt gæster området og efterspørger spændende shoppingmuligheder.

 

Illustration

Byliv i Hvide Sande Foto: flytmodvest.dk

 

Du kan finde mange forskellige boliger i Hvide Sande. Alt fra små hyggelige boliger til store lækre parcelhuse. I nogle huse vil du have udsigt til Vesterhavet. I andre til Ringkøbing Fjord. Du kan også være heldig at få udsigt til begge dele.

Har du fået lyst til at flytte til Hvide Sande? Du kan se mere om, hvor du kan købe en boligleje en bolig eller finde en byggegrund, hvis du selv vil udforme din drømmebolig. Der er også kommunale erhvervsgrunde til salg i Hvide Sande.

Mød tre tilflyttere, der føler sig godt hjemme i Hvide Sande:

 

 

Her kan du også møde familien Chinnow, der er flyttet fra Tyskland til Hvide Sande.

 

Trafik

Du kan på pendlerkortet på forsiden se, hvor langt du kan nå rundt i bil med de mest gængse pendlertider, hvis du bosætter dig i Hvide Sande, men har job et andet sted. Der er mulighed for delebil, og der er busforbindelse mellem Hvide Sande og Ringkøbing. Fra Ringkøbing kan du komme videre med tog eller bus til Skjern, Holstebro og Herning. Der er også mulighed for "kollektiv trafik på bestilling".

Fra Hvide Sande er der halvanden times kørsel til Billund Lufthavn og Midtjyllands Lufthavn.

 

Mere om Hvide Sande

Her kan du læse mere om Hvide Sande og Holmsland Klit Turistforening. På Klittens Borgerforenings hjemmeside kan du også finde en foreningsliste med alle foreninger i Hvide Sande

 

Daginstitution og skole i Hvide Sande

Du kan se nærmere om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilbud om dagpleje og børneinstitutioner her, og herunder er der kontaktoplysninger til Hvide Sandes dagpleje/ børnehave samt skolen:

Klittens Børnehus
Parallelvej 301, 6960 Hvide Sande
Telefon 99 74 12 00
klittens-boernehus@rksk.dk


Hvide Sande Skole
Skolevej 2, 6960 Hvide Sande
Telefon 99 74 26 60
hvidesandeskole@rksk.dk

Afdeling Fjordskolen (0.-3. klasse + SFO)
Gytjevej 70, 6960 Hvide Sande

 

Idræts- og svømmehal

Hvide Sande Hallen indeholder både idrætshal, svømmehal og motionscenter, og her kan du blandt andet se lidt om en af Hvide Sandes aktive foreninger Boldklubben Klitten

Du kan søge efter de lokale foreninger i Hvide Sande her og se mere om fritidsaktiviteter i Ringkøbing-Skjern Kommune under Fritid-Natur-Kultur.

Er flyttet fra Tyskland til Hvide Sande

Dagmar og Udo har realiseret drømmen om at bo, hvor de har elsket at holde ferier. De flyttede i 2019 sammen med deres børn på nu 15 og 11 år fra Tyskland til Hvide Sande. Meldingen efter fire år er klar: Vi bliver! Hele familien er faldet godt til, og her får de flere drømme opfyldt. De voksne trives med gode jobs og danske arbejdsforhold, der har fået dem til at slippe deres tidligere bekymringer om jobsikkerhed og rimelig løn. Børnene er glade for en mere fri undervisning og skoledag end den tyske. Og hele familien trives med at bo i eget hus tæt på naturen mellem hav og fjord. LÆS MERE HER

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt