Skal din drømmebolig ligge her?

Byg om eller byg eget hus

Har du skruet hænderne godt på, og har du og familien energi til et håndværkertilbud, kan det give mange spændende boligmuligheder til rimelige penge. I den forbindelse er det måske også en idé at overveje flexbolig-ordningen. Med særlig tilladelse kan en helårsbolig bruges som fritidshus eller ekstra bolig – altså uden bopælspligt. Dermed bliver det muligt i en periode at ”afprøve” et område, inden du træffer beslutning om at flytte permanent.

Flexbolig-ordningen kan anvendes i byer, landsbyer og det åbne land, dog ikke inden for kystnærhedszonen, tre km.

Ønsker du at bygge dit drømmehus selv, så har vi i Ringkøbing-Skjern Kommune masser af ledige byggegrunde både i byerne og landsbyerne. Og får du brug for hjælp til byggeriet, har vi selvfølgelig også mange lokale håndværkere, der kan yde professionel hjælp. Du kan finde mange af dem på de lokale byhjemmesider via kortet her. Ønsker du at bygge selv, er der selvfølgelig forskellige regler, der skal overholdes. Dem kan du finde mere om her under Byggeri.

 

Grunde til salg 

Vil du bygge din egen bolig gælder det om at finde den helt rigtige grund til drømmehuset. Skal det være i byen, på landet eller i en landsby? Der er flere muligheder. Du kan finde private grunde til salg hos ejendomsmæglerne i de forskellige områder af kommunen. Se under Boliger til salg.

Ringkøbing-Skjern Kommune har også flere ledige parcelhusgrunde til salg

 

Naturen kommer før boligerne

Har du lyst til at blive en del af et nyt og unikt byggeprojekt, så er Naturbydelen Ringkøbing K måske noget for dig. Ringkøbing K er en ny bydel i et attraktivt naturområde lige ud til Ringkøbing Fjord. 

 

Ringkøbing K

Bydelsprojektet gennemføres i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg. Området er på 84 ha og i alt er der plads til omkring tusind boliger, som vil blive bygget over flere etaper i de kommende år. Det første byggefelt med 36 boliger blev sat i gang i efteråret 2016. Så hvis du er hurtig, kan du være blandt de første, der bygger bolig i den nye bydel.

Bydelsprojektet Ringkøbing K er unikt, fordi det ligger tæt på fjorden og der er startet med at etablere naturen i selve området – med skov, sø, eng, frugtlund, bærhaver, veje, stier og aktivitetspladser - inden boligbyggeriet er startet. Ved traditionelt byggeri er rækkefølgen lige omvendt. Hvordan der f.eks. også er indregnet klimatilpasning i projektet, og hvordan du kan komme til at bo i den nye bydel, kan du læse mere om under Naturbydelen Ringkøbing K 

 

Også i eksempelvis Skjern er der spændende byggegrunde til salg, og i Tarm er der en ny bydel omkring Søparken på vej.

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord, dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.