Verdenspladsen

Energiløsninger, fødevarer og know-how fra Ringkøbing-Skjern kommer verden rundt

Job til alle - og kæresten

Mangler du et job? Find dit næste i Ringkøbing-Skjern. Her er tilbud om job og karriere. Virksomhederne i Ringkøbing-Skjern søger konstant specialister eller folk, der kan udvikles til det. Du kan få et job her – og det kan din kæreste også. Ledighed er ikke en by i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vestjylland kan nemlig prale med landets laveste ledighed. Førstepladsen i lav arbejdsløshed deler Vestjylland med Nordsjælland, viser den seneste årsopgørelse fra Danmarks Statistik. Efter finanskrisen er Vestjylland blevet til Vækstjylland, fremhæver Dansk Byggeri.

Det kniber særligt for vores store produktionsvirksomheder at få arbejdskraft nok, og derfor vil en ansøgning fra dig være velkommen uanset, hvor du kommer fra i Danmark eller udlandet. Vores virksomheder har både brug for almindelige faglærte medarbejdere, højtuddannede specialister og folk, der kan udvikles til det. Er du frisk og nyuddannet, er der også gode mulighed for at tage et karrierespring med et job i Ringkøbing-Skjern. Du kan se aktuelle ledige job under Jobopslag.

 

Verdenspladsen og vækstjydernes hjem

Vi har fra gammel tid traditioner for internationalt udsyn og samarbejde, og vi er stolte af, at vi er med på verdensplan. Vores energiløsninger, fødevarer og know-how kommer rundt i verden, og turister og mange andre fra nær og fjern er en del af vores hverdag. Med andre ord lever vi af verden og vi kommer der selv.

 

fiskeri

 

Ringkøbing-Skjern Kommune er hjemsted for Vestas vindmøller og Arla´s oste, der er giganter på verdensplan. Vi er også kendt for vores turisme-oplevelser i verdensklasse, fiskeriet og mange andre større og mindre eksportvirksomheder, underleverandører og specialister, der opererer sammen med andre rundt om i verden. Et internationalt miljø er derfor kendetegnet for mange af de ledige job i Ringkøbing-Skjerns virksomheder. Læs mere under Job på verdenspladsen.

Nu valfarter whiskyeksperter fra hele verden eksempelvis til Ringkøbing-Skjern Kommune for at lære om, hvordan rigtig whisky produceres helt fra bunden på Stauning Whisky. Vores lokale whisky-producent er et skoleeksempel på det, vi også er i Ringkøbing-Skjern, nemlig Vækstjydernes hjem. Vores tilbud til iværksættere kan du læse mere om under Vækstjydernes hjem.

 

 

Ringkøbing-Skjern i top på BNP

Det går godt for erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Blandt de midt- og vestjyske kommuner har Ringkøbing-Skjern Kommune det næsthøjeste bruttonationalprodukt, BNP, pr. indbygger – kun overgået af Ikast-Brande Kommune. I forhold til landsgennemsnittet ligger Ringkøbing-Skjerns tal også pænt over i følge Dansk Byggeri´s beregninger. BNP pr. indbygger ligger på 401.732 kroner pr. indbygger i Ringkøbing-Skjern Kommune. I gennemsnit er kommunernes bruttonationalprodukt BNP på cirka 340.000 kroner pr. indbygger.

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord, dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.