Verdenspladsen

Energiløsninger, fødevarer og know-how fra Ringkøbing-Skjern kommer verden rundt

Job til alle - og kæresten

Mangler du et job? Find dit næste i Ringkøbing-Skjern. Her er tilbud om job og karriere. Virksomhederne i Ringkøbing-Skjern søger konstant specialister eller folk, der kan udvikles til det. Du kan få et job her – og det kan din kæreste også. Ledighed er ikke en by i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vestjylland kan nemlig prale med landets laveste ledighed. Førstepladsen i lav arbejdsløshed deler Vestjylland med Nordsjælland, viser den seneste årsopgørelse fra Danmarks Statistik. Efter finanskrisen er Vestjylland blevet til Vækstjylland, fremhæver Dansk Byggeri.

Det kniber særligt for vores store produktionsvirksomheder at få arbejdskraft nok, og derfor vil en ansøgning fra dig være velkommen uanset, hvor du kommer fra i Danmark eller udlandet. Vores virksomheder har både brug for almindelige faglærte medarbejdere, højtuddannede specialister og folk, der kan udvikles til det. Er du frisk og nyuddannet, er der også gode mulighed for at tage et karrierespring med et job i Ringkøbing-Skjern. Du kan se aktuelle ledige job under Jobopslag.

 

Verdenspladsen og vækstjydernes hjem

Vi har fra gammel tid traditioner for internationalt udsyn og samarbejde, og vi er stolte af, at vi er med på verdensplan. Vores energiløsninger, fødevarer og know-how kommer rundt i verden, og turister og mange andre fra nær og fjern er en del af vores hverdag. Med andre ord lever vi af verden og vi kommer der selv.

 

fiskeri

 

Ringkøbing-Skjern Kommune er hjemsted for Vestas vindmøller og Arla´s oste, der er giganter på verdensplan. Vi er også kendt for vores turisme-oplevelser i verdensklasse, fiskeriet og mange andre større og mindre eksportvirksomheder, underleverandører og specialister, der opererer sammen med andre rundt om i verden. Et internationalt miljø er derfor kendetegnet for mange af de ledige job i Ringkøbing-Skjerns virksomheder. Læs mere under Job på verdenspladsen.

Nu valfarter whiskyeksperter fra hele verden eksempelvis til Ringkøbing-Skjern Kommune for at lære om, hvordan rigtig whisky produceres helt fra bunden på Stauning Whisky. Vores lokale whisky-producent er et skoleeksempel på det, vi også er i Ringkøbing-Skjern, nemlig Vækstjydernes hjem. Vores tilbud til iværksættere kan du læse mere om under Vækstjydernes hjem.

 

 

Ringkøbing-Skjern i top på BNP

Det går godt for erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Blandt de midt- og vestjyske kommuner har Ringkøbing-Skjern Kommune det næsthøjeste bruttonationalprodukt, BNP, pr. indbygger – kun overgået af Ikast-Brande Kommune. I forhold til landsgennemsnittet ligger Ringkøbing-Skjerns tal også pænt over i følge Dansk Byggeri´s beregninger. BNP pr. indbygger ligger på 401.732 kroner pr. indbygger i Ringkøbing-Skjern Kommune. I gennemsnit er kommunernes bruttonationalprodukt BNP på cirka 340.000 kroner pr. indbygger.

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv – og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner – fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas, og siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen, og at familien har fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.