Ringkøbing-Skjern Kommune

Naturens Rige

Flyt mod vest

Hjemmesiden www.flytmodvest.dk arbejder for at udbrede kendskabet til det gode liv i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi kalder os også for Naturens Rige, fordi vi bor midt i naturen og lever af den.

Vi vil gerne give dig lyst til at flytte mod vest. Vi regner det for det gode liv at bo midt i Naturens Rige, der kan prale med at have de mest tilfredse borgere i verdens næstlykkeligste land. Det gode liv er meget andet, som du kan se, hvis du går på opdagelse på siderne. Vi vil også meget gerne have tilflyttere, som vil besætte de ledige vestjyske job eller selv skabe nogle nye. 

Initiativet til hjemmesiden er taget for flere år tilbage i et samarbejde mellem en række lokale virksomheder og kommunen, men www.flytmodvest.dk administreres nu af:

Sekretariatet for Profilering og Bosætning

Ringkøbing-Skjern Kommune, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing

Du er altid velkommen til at kontakte:

Dorthe Frydendahl 

Bosætningskoordinator
Tlf. 20 60 16 58
dorthe.frydendahl@rksk.dk

  

Kontakt din tilflytterguide

Ringkøbing-Skjern Kommune er geografisk set Danmarks største kommune, og kommunen rummer derfor både mange byer og landsbyer med stor afstand i mellem. Vi har derfor fem tilflytterguider for hver sit område i kommunen. De kender hver deres område godt og står klar til at hjælpe dig, der overvejer at flytte til kommunen, eller dig, der netop er flyttet hertil.

Du kan få svar på spørgsmål om forholdene i lige netop det område, som interesserer dig og eksempelvis få hjælp til kontakt til foreninger, håndværkere eller andre. Eller kontakt dem, hvis du ønsker at få en personlig rundtur i området. 

De fem tilflytterguider kan du møde her:

 

Hvide Sande-området

Hvide Sande, Kloster, Stadil, Søndervig og Vedersø

Katrine Kock Frandsen

Tlf. 29 61 78 95

hvidesande@flytmodvest.dk

Jeg valgte Vestjylland til på grund af Vesterhavet og de muligheder det giver for surfing.

Jeg arbejder til dagligt i Hvide Sande som Destinations Manager for Søndervig og Hvide Sande. Mit arbejde består primært i at koordinere og afvikle events.

Jeg har et job, hvor jeg er med til at præge og udvikle området, så det er et attraktivt område for såvel fastboende, som turister.

 

 

Ringkøbing-området

Tim, Hee, Hover, Højmark, Lem, Ringkøbing, Torsted, Velling og Ølstrup

Kim Grøn Hansen

Tlf. 22 42 30 99

ringkoebing@flytmodvest.dk

Jeg er købstadschef i Ringkøbing, en stilling som får mig til at føle mig både heldig og beæret.

Tænk sig at mit arbejde er at fremme det sted, som jeg er blevet så vild med. Flyttede familien fra Nordjylland til Ringkøbing i 2015, og det eneste, jeg er ked af, er, at jeg ikke gjorde det 10 år før.

Jeg vil gerne udvikle, skabe, samle og sikre, at du ikke bare flytter til, men også falder til. Og så vil jeg gerne byde alle nye velkommen til verdens bedste sted, Naturens Rige.

 

 

Skjern-området

Borris, Bølling, Dejbjerg, Faster, Finderup, Hanning, Rækker Mølle, Skjern, Stauning og Troldhede

Mette Christensen

Tlf. 42 36 79 80

skjern@flytmodvest.dk

Jeg har boet i Vestjylland hele mit liv og kan pt. ikke se mig selv bo andre steder. Jeg trives med åbne vidder og vind i håret.

Jeg arbejder til dagligt i Skjern som bychef for Skjern Handelsforening, hvor jeg står for koordinering og afvikling af events.

Det er mit håb, at flere får øjnene op for det skønne område, vi bor i.

 

 

Tarm-området

Bork, Foersum, Hemmet, Hoven, Lyne, Lønborg, Sdr. Vium, Vostrup og Ådum

Bente Vyff

Bente Vyff Petersen

Tlf. 60 65 65 36

tarm@flytmodvest.dk

Jeg er nyansat som tilflytterguide i Tarm-området og glæder mig til at være dig behjælpelig, så du også kommer til at føle dig hjemme her.

Er selv tilflytter og har nu boet i Tarm i 12 år. Jeg arbejder aktivt og glad for at udvikle vores område og meget gerne med naturen og det grønne i fokus. Og så synes jeg, at det er helt fantastisk, når vi sammen skaber oplevelser i sociale fællesskaber.

 

 

Videbæk-området

Egeris, Fiskbæk, Fjelstervang, Grønbjerg, Herborg, Rimmerhus, Spjald, Videbæk og Vorgod-Barde

Berit Andersen

Tlf. 28 30 55 85

videbaek@flytmodvest.dk

Jeg er blæksprutte i Videbæk Handel og Erhverv samt grafiker på Videbæk Bogtrykkeri. Jeg kan godt lide det afvekslende arbejde mellem at hjælpe tilflyttere på plads i vores nærområde, sørge for at arrangere forskellige arrangementer i Videbæk og stadig bevare kontakten til kunderne på avisen.

Privat bor jeg i Videbæk med min mand, vores to børn er flyttet hjemmefra og i gang med at studere.

I min fritid holder jeg rigtig meget af at løbe, især i Herborg Bakker, hvor pulsen kommer højt op kan give mig følelsen af ”Runners High”…

 

 

Hvis du har rettelser eller kommentarer til hjemmesiden, så skriv til: WEBREDAKTIONEN@FLYTMODVEST.DK

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn, men efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom også ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord, dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.