Ringkøbing-Skjern Kommune

Naturens Rige

Flyt mod vest

Hjemmesiden www.flytmodvest.dk arbejder for at udbrede kendskabet til det gode liv i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi kalder os også for Naturens Rige, fordi vi bor midt i naturen og lever af den.

Vi vil gerne give dig lyst til at flytte mod vest. Vi regner det for det gode liv at bo midt i Naturens Rige, der kan prale med at have de mest tilfredse borgere i verdens næstlykkeligste land. Det gode liv er meget andet, som du kan se, hvis du går på opdagelse på siderne. Vi vil også meget gerne have tilflyttere, som vil besætte de ledige vestjyske job eller selv skabe nogle nye. 

Initiativet til hjemmesiden er taget for flere år tilbage i et samarbejde mellem en række lokale virksomheder og kommunen, men www.flytmodvest.dk administreres nu af:

Sekretariatet for Profilering og Bosætning

Ringkøbing-Skjern Kommune, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing

Du er altid velkommen til at kontakte:

Dorthe Frydendahl 

Bosætningskoordinator
Tlf. 20 60 16 58
dorthe.frydendahl@rksk.dk

  

Kontakt din tilflytterguide

Ringkøbing-Skjern Kommune er geografisk set Danmarks største kommune, og kommunen rummer derfor både mange byer og landsbyer med stor afstand i mellem. Vi har derfor fem tilflytterguider for hver sit område i kommunen. De kender hver deres område godt og står klar til at hjælpe dig, der overvejer at flytte til kommunen, eller dig, der netop er flyttet hertil.

Du kan få svar på spørgsmål om forholdene i lige netop det område, som interesserer dig og eksempelvis få hjælp til kontakt til foreninger, håndværkere eller andre. Eller kontakt dem, hvis du ønsker at få en personlig rundtur i området. 

De fem tilflytterguider kan du møde her:

 

Hvide Sande-området

Hvide Sande, Kloster og Søndervig

Katrine Kock Frandsen

Tlf. 29 61 78 95

hvidesande@flytmodvest.dk

Jeg valgte Vestjylland til på grund af Vesterhavet og de muligheder det giver for surfing.

Jeg arbejder til dagligt i Hvide Sande som Destinations Manager for Søndervig og Hvide Sande. Mit arbejde består primært i at koordinere og afvikle events.

Jeg har et job, hvor jeg er med til at præge og udvikle området, så det er et attraktivt område for såvel fastboende, som turister.

 

 

Ringkøbing-området

Tim, Hee, Hover, Højmark, Lem, Ringkøbing, Stadil, Torsted, Vedersø, Velling og Ølstrup

Kim Grøn Hansen

Tlf. 22 42 30 99

ringkoebing@flytmodvest.dk

Jeg er købstadschef i Ringkøbing, en stilling som får mig til at føle mig både heldig og beæret.

Tænk sig at mit arbejde er at fremme det sted, som jeg er blevet så vild med. Flyttede familien fra Nordjylland til Ringkøbing i 2015, og det eneste, jeg er ked af, er, at jeg ikke gjorde det 10 år før.

Jeg vil gerne udvikle, skabe, samle og sikre, at du ikke bare flytter til, men også falder til. Og så vil jeg gerne byde alle nye velkommen til verdens bedste sted, Naturens Rige.

 

 

Skjern-området

Borris, Bølling, Dejbjerg, Faster, Finderup, Hanning, Rækker Mølle, Skjern, Stauning og Troldhede

Mette Christensen

Tlf. 42 36 79 80

skjern@flytmodvest.dk

Jeg har boet i Vestjylland hele mit liv og kan pt. ikke se mig selv bo andre steder. Jeg trives med åbne vidder og vind i håret.

Jeg arbejder til dagligt i Skjern som bychef for Skjern Handelsforening, hvor jeg står for koordinering og afvikling af events.

Det er mit håb, at flere får øjnene op for det skønne område, vi bor i.

 

 

Tarm-området

Bork, Foersum, Hemmet, Hoven, Lyne, Lønborg, Sdr. Vium, Vostrup og Ådum

Bente Vyff

Bente Vyff Petersen

Tlf. 60 65 65 36

tarm@flytmodvest.dk

Jeg er nyansat som tilflytterguide i Tarm-området og glæder mig til at være dig behjælpelig, så du også kommer til at føle dig hjemme her.

Er selv tilflytter og har nu boet i Tarm i 12 år. Jeg arbejder aktivt og glad for at udvikle vores område og meget gerne med naturen og det grønne i fokus. Og så synes jeg, at det er helt fantastisk, når vi sammen skaber oplevelser i sociale fællesskaber.

 

 

Videbæk-området

Egeris, Fiskbæk, Fjelstervang, Grønbjerg, Herborg, Rimmerhus, Spjald, Videbæk og Vorgod-Barde

Berit Andersen

Tlf. 28 30 55 85

videbaek@flytmodvest.dk

Jeg er blæksprutte i Videbæk Handel og Erhverv samt grafiker på Videbæk Bogtrykkeri. Jeg kan godt lide det afvekslende arbejde mellem at hjælpe tilflyttere på plads i vores nærområde, sørge for at arrangere forskellige arrangementer i Videbæk og stadig bevare kontakten til kunderne på avisen.

Privat bor jeg i Videbæk med min mand, vores to børn er flyttet hjemmefra og i gang med at studere.

I min fritid holder jeg rigtig meget af at løbe, især i Herborg Bakker, hvor pulsen kommer højt op kan give mig følelsen af ”Runners High”…

 

 

Hvis du har rettelser eller kommentarer til hjemmesiden, så skriv til: WEBREDAKTIONEN@FLYTMODVEST.DK

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv – og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner – fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas, og siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen, og at familien har fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.