Job i Naturens Rige

Erhvervsrådet hjalp Nordic Food Firm godt ud af starthullerne

Da Stefan Hjort Petersen og Heidi Wolff Jensen i 2016 forlod København for at søge tilbage til de jyske rødder, blev Ringkøbing-Skjern Kommune valgt som rammen om deres nyopstartede fødevarevirksomhed, Nordic Food Firm. Og med benene solidt plantet i den vestjyske muld er virksomheden allerede begyndt at vækste.

 Stefan Hjort Petersen og Heidi Wolff Jensen er parret bag fødevarevirksomheden Nordic Food Firm, der producerer frisk færdigmad til detailhandelen. Parret valgte at slå sig ned i Ringkøbing-Skjern Kommune på grund af kommunens fødevareprofil og den støtte, kommunen tilbyder iværksættere.

 − Vi er faldet rigtig godt til her i Vestjylland, og det viste sig hurtigt, at Ringkøbing-Skjern var det helt rette sted at starte virksomhed for Nordic Food Firm. Det betyder en verden til forskel, om man står helt alene, eller om man har en allieret. Og det har vi i erhvervsrådet, fortæller Stefan Hjort Petersen, direktør i Nordic Food Firm.

Hjælp til iværksættere

Hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd kan iværksættere hente inspiration, råd og vejledning. Underafdelingen, Center for Fødevareudvikling, hjælper fødevarevirksomheder med at opbygge et professionelt branchenetværk, der sætter skub i deres forretning.

− Vi er en af de få kommuner, der har en fødevarepolitik, og det giver os unikke muligheder for at hjælpe fødevarevirksomheder med at skabe vækst. Blandt andet udvikler vi klyngesamarbejder, hvor virksomheder matches, og i sammenspil med andre start-ups kan videndele og tænke forretning på nye måder, fortæller Kis Thy fra Center for Fødevareudvikling.

Vestjysk mentalitet og skabertrang

Det er ikke kun erhvervsnetværket, der er årsagen til Nordic Food Firms vellykkede opstart: Medborgerskabet og skabertrangen blandt kommunens borgere har nemlig vist sig at være helt unikt.

− Som iværksætter kan man godt ramme hovedet mod muren, når man for eksempel maler vægge på 12. time. Men vores naboer og andre virksomheder har nærmest smidt alt, hvad de har haft i hænderne, for at hjælpe os med stort og småt, og det har virkelig været en uvurderlig hjælp. Der er en helt enestående mentalitet blandt vestjyderne. Hjælpen er der, og folk ser gerne, at tilflyttere lykkes med deres projekter.

FAKTA:

  • Nordic Food Firm blev stiftet i marts 2016 af parret Stefan Hjort Petersen og Heidi Wolff Jensen.
  • Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er en medlemsforening, der løser erhvervsserviceopgaver for virksomheder og kommunen og bidrager til udvikling af områdets erhvervsliv.
  • Center for Fødevareudvikling er en underafdeling i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.