Ringkøbing-Skjern Kommune

Naturens Rige

Flyt mod vest

Hjemmesiden www.flytmodvest.dk arbejder for at udbrede kendskabet til det gode liv i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi kalder os også for Naturens Rige, fordi vi bor midt i naturen og lever af den.

Vi vil gerne give dig lyst til at flytte mod vest. Vi regner det for det gode liv at bo midt i Naturens Rige, der kan prale med at have de mest tilfredse borgere i verdens næstlykkeligste land. Det gode liv er meget andet, som du kan se, hvis du går på opdagelse på siderne. Vi vil også meget gerne have tilflyttere, som vil besætte de ledige vestjyske job eller selv skabe nogle nye. 

Initiativet til hjemmesiden er taget for flere år tilbage i et samarbejde mellem en række lokale virksomheder og kommunen, men www.flytmodvest.dk administreres nu af:

Sekretariatet for Profilering og Bosætning

Ringkøbing-Skjern Kommune, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing

Du er altid velkommen til at kontakte:

Dorthe Frydendahl 

Bosætningskoordinator
Tlf. 20 60 16 58
dorthe.frydendahl@rksk.dk

  

Kontakt din tilflytterguide

Ringkøbing-Skjern Kommune er geografisk set Danmarks største kommune, og kommunen rummer derfor både mange byer og landsbyer med stor afstand i mellem. Vi har derfor fem tilflytterguider for hver sit område i kommunen. De kender hver deres område godt og står klar til at hjælpe dig, der overvejer at flytte til kommunen, eller dig, der netop er flyttet hertil.

Du kan få svar på spørgsmål om forholdene i lige netop det område, som interesserer dig og eksempelvis få hjælp til kontakt til foreninger, håndværkere eller andre. Eller kontakt dem, hvis du ønsker at få en personlig rundtur i området. 

De fem tilflytterguider kan du møde her:

 

Hvide Sande-området

Hvide Sande, Kloster, Stadil, Søndervig og Vedersø

Lei Iben Raunow Andersen

Tlf. 29 61 78 95

hvidesande@flytmodvest.dk

Jeg er Hvide Sande-områdets tilflytterguide og vil til hver en tid hjælpe dig med at finde dig til rette i dine nye omgivelser. Så kontakt mig endelig.

Jeg er ansat af Holmsland Klit Turistforening, og mit hovedfokus er at brande området, være tovholder og afvikle de aktiviteter, der sker gennem året.

Jeg bor i Ringkøbing, men er opvokset i Hvide Sande, og kender området ud og ind. Jeg har selv været tilflytter i en anden by. Jeg ved derfor, hvor vigtigt det er at føle sig velkommen og vide, hvor man kan henvende sig, når man skal til at danne netværk, finde venner og gøre brug af de tilbud, byen tilbyder.

 

 

Ringkøbing-området

Tim, Hee, Hover, Højmark, Lem, Ringkøbing, Torsted, Velling og Ølstrup

Jacob Muldkjær Rasmussen

Tlf. 22 42 30 99

ringkoebing@flytmodvest.dk

Jeg er opvokset i Ringkøbing og flyttede efter min gymnasietid til København. I 2013 flyttede jeg tilbage til byen sammen med min familie. Derfor ved jeg fra egne oplevelser, hvordan det er at komme til området som tilflytter.

I dag er jeg købstadschef i Ringkøbing. En af mine fornemste opgaver er at udvikle byens handelsliv, så det også er en by, det er attraktivt at flytte til.

 

 

Skjern-området

Borris, Bølling, Dejbjerg, Faster, Finderup, Hanning, Rækker Mølle, Skjern og Stauning

Mette Christensen

Tlf. 42 36 79 80

skjern@flytmodvest.dk

Jeg har boet i Vestjylland hele mit liv og kan pt. ikke se mig selv bo andre steder. Jeg trives med åbne vidder og vind i håret.

Jeg arbejder til dagligt i Skjern som bychef for Skjern Handelsforening, hvor jeg står for koordinering og afvikling af events.

Det er mit håb, at flere får øjnene op for det skønne område, vi bor i.

 

 

Tarm-området

Bork, Foersum, Hemmet, Hoven, Lyne, Lønborg, Sdr. Vium, Tarm, Vostrup og Ådum

Tarm-guide 

Karina Skovsgaard Nielsen

Tlf. 29 24 24 19

tarm@flytmodvest.dk

Jeg er opvokset i Vestjylland, men boede et par år i Ålborg og København, før jeg vendte hjem til den friske vestenvind.

Jeg er tilflytterguide for området omkring Tarm. Et skønt område med mange fantastiske mennesker, som jeg har vældig godt kendskab til – blandt andet gennem mit arbejde som journalist og redaktør på Skjern-Tarm Ugeblad. Så sig endelig til, hvis jeg kan hjælpe med noget.

 

 

Videbæk-området

Egeris, Fiskbæk, Fjelstervang, Grønbjerg, Herborg, Nr. Vium, Rimmerhus, Spjald, Troldhede, Videbæk og Vorgod-Barde

Mette Markussen

Tlf. 28 30 55 85

videbaek@flytmodvest.dk

Jeg er tilflytterguide for Videbæk-området, hvor jeg er født og opvokset. Her har jeg boet det meste af mit liv.

Jeg stortrives med den vestjyske mentalitet og den jordbundethed, vi har i vores område. Desuden kan jeg lide at arbejde med mennesker og skabe relationer.

Jeg er ansat af Videbæk Handel og Erhverv, og er som sådan tovholder og koordinator i forbindelse med mange arrangementer i byen.

 

 

Hvis du har rettelser eller kommentarer til hjemmesiden, så skriv til: WEBREDAKTIONEN@FLYTMODVEST.DK

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn. Efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.