Flyt til Ringkøbing-Skjern

NATURENS RIGE

Flyt mod vest

Hjemmesiden www.flytmodvest.dk arbejder for at udbrede kendskabet til det gode liv i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi kalder os også for Naturens Rige, fordi vi bor midt i naturen og lever af den.

Vi vil gerne give dig lyst til at flytte mod vest. Vi regner det for det gode liv at bo midt i Naturens Rige, der kan prale med at have nogen af de mest tilfredse borgere i et af verdens lykkeligste lande. Det gode liv er meget andet, som du kan se, hvis du går på opdagelse på siderne. Vi vil også meget gerne have tilflyttere, som vil besætte de ledige vestjyske job eller selv skabe nogle nye. 

  

Kontakt din tilflytterguide

Ringkøbing-Skjern Kommune er geografisk set Danmarks største kommune, og kommunen rummer mange byer og landsbyer med stor afstand i mellem. Vi har derfor fem tilflytterguider for hver sit område i kommunen. De kender hver deres område godt og står klar til at hjælpe dig, der overvejer at flytte til kommunen, eller dig, der netop er flyttet hertil.

Du kan få svar på spørgsmål om forholdene i lige netop det område, som interesserer dig og eksempelvis få hjælp til kontakt til foreninger, håndværkere eller andre. Eller kontakt dem, hvis du ønsker at få en personlig rundtur i området. 

De fem tilflytterguider kan du møde her:

 

Hvide Sande-området

Hvide Sande, Kloster, Stadil, Søndervig og Vedersø

Lei Iben Raunow

Tlf. 91 17 91 24

hvidesande@flytmodvest.dk

Jeg er Hvide Sande-områdets tilflytterguide og vil til hver en tid hjælpe dig med at finde dig til rette i dine nye omgivelser. Så kontakt mig endelig.

Jeg er ansat af Holmsland Klit Turistforening, og mit hovedfokus er at brande området, være tovholder og afvikle de aktiviteter, der sker gennem året.

Jeg bor i Ringkøbing, men er opvokset i Hvide Sande, og kender området ud og ind. Jeg har selv været tilflytter i en anden by. Jeg ved derfor, hvor vigtigt det er at føle sig velkommen og vide, hvor man kan henvende sig, når man skal til at danne netværk, finde venner og gøre brug af de tilbud, byen tilbyder.

 

 

Ringkøbing-området

Hee, Hover, Højmark, Lem, Ringkøbing, Tim, Torsted, Velling og Ølstrup

Jacob Muldkjær Rasmussen

Tlf. 22 42 30 99

ringkoebing@flytmodvest.dk

Jeg er opvokset i Ringkøbing og flyttede efter min gymnasietid til København. I 2013 flyttede jeg tilbage til byen sammen med min familie. Derfor ved jeg fra egne oplevelser, hvordan det er at komme til området som tilflytter.

I dag er jeg købstadschef i Ringkøbing. En af mine fornemste opgaver er at udvikle byens handelsliv, så det også er en by, det er attraktivt at flytte til.

 

 

Skjern-området

Borris, Bølling, Dejbjerg, Faster, Finderup, Hanning, Rækker Mølle, Skjern og Stauning

Mette Christensen

Tlf. 42 36 79 80

skjern@flytmodvest.dk

Jeg har boet i Vestjylland hele mit liv og kan pt. ikke se mig selv bo andre steder. Jeg trives med åbne vidder og vind i håret.

Jeg arbejder til dagligt i Skjern som bychef for Skjern Handelsforening, hvor jeg står for koordinering og afvikling af events.

Det er mit håb, at flere får øjnene op for det skønne område, vi bor i.

 

 

Tarm-området

Bork, Foersum, Hemmet, Hoven, Lyne, Lønborg, Sdr. Vium, Tarm, Vostrup og Ådum

Jeanett

Jeanett Sørensen

Tlf. 40 59 95 83

tarm@flytmodvest.dk

Jeg er barnefødt her i nærområdet og er vokset op med masser af natur med fjord, hav, skov og hede. Hvor findes det ret meget skønnere?

I området har vi masser af indkøbsmuligheder, arbejdspladser, foreningsliv og frivillige ildsjæle, der står på hovedet for vores små lokalområder. Her har du muligheden for at "kende din nabo", få luft under vingerne, dyrke freden og roen og give den gas i foreningslivet.

Jeg arbejder til dagligt i Tarm som bychef eller nærmere "blæksprutten" for Tarm Handelsforening, hvor jeg blandt andet står for koordinering og afvikling af events, som skaber liv i byen.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen til vores skønne område omkring Tarm og Skjern Å.

 

 

Videbæk-området

Egeris, Fiskbæk, Fjelstervang, Grønbjerg, Herborg, Nr. Vium, Rimmerhus, Spjald, Troldhede, Videbæk og Vorgod-Barde

Annette Hindkjær

Annette Hindkjær

Tlf. 28 30 55 85

Træffes: Mandag og tirsdag kl. 8.30-12.30

videbaek@flytmodvest.dk

Jeg er ansat som bychef i Videbæk og arbejder for både at gøre Videbæk til et godt sted at handle og til en by, som man kan være stolt af at bo i.

Jeg er også tilflytterguide for Videbæk-området, så kontakt mig endelig, hvis jeg kan hjælpe med noget.

 

 

Kontakt flytmodvest.dk

Initiativet til hjemmesiden www.flytmodvest.dk er taget for flere år tilbage i et samarbejde mellem en række lokale virksomheder og kommunen, og www.flytmodvest.dk administreres af:

Sekretariatet for Profilering og Bosætning

Ringkøbing-Skjern Kommune, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing

Du er altid velkommen til at kontakte:

Dorthe Frydendahl 

Bosætningskoordinator
Tlf. 20 60 16 58 - Mail
 

Skriv til: WEBREDAKTIONEN@FLYTMODVEST.DK, hvis du har rettelser eller kommentarer til hjemmesidens indhold.

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt