Velkomstmøde for tilflyttere i

Ringkøbing-Skjern Kommune

Nye naboer og venner

Vi vil gerne have flere borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi gør, hvad vi kan, for at få tilflyttere til at føle sig velkomne og falde godt til i kommunen. Et godt job og en god bolig er afgørende, men som tilflytter er de nye naboer og nye venner også vigtige.

Vi kan naturligvis ikke garantere, at du og din familie lige med det samme får mange nye venner og kommer sammen med naboer og arbejdskammerater. Det kræver også en indsats, åbenhed og engagement fra dig, når du skal opbygge relationer på et nyt sted. Til gengæld er der i Ringkøbing-Skjern Kommune rigtig mange muligheder for at møde aktive og engagerede borgere, der gerne vil dele oplevelser og løse opgaver sammen med andre.

I Vestjylland har vi tradition for at stå sammen og at fungere godt i fællesskab. Kommunen har et meget aktivt foreningsliv og rigtig mange giver et nap med som frivillig – faktisk er 57 procent af os frivillige i en forening, organisation eller institution.

 

Bliv aktiv og mød nye venner

Så slå to fluer med et smæk. Meld dig ind i en forening om det, du er interesseret i eller gerne vil vide mere om. Dyrk sport sammen med andre, syng i kor eller giv en hånd med som frivillig, og mød samtidig nye mennesker. Tal med dine kollegaer og deltag i sociale arrangementer på arbejdspladsen, så du lærer arbejdskammeraterne at kende. Vær aktiv i forhold til dine børns daginstitution eller skole. Hils på naboerne, inviter dem på kaffe eller tag imod, hvis de inviterer eller henvender sig. Og deltag i de lokale arrangementer og aktiviteter.

I Vestjylland er vi vant til at hjælpe hinanden og løfte i flok, så bed bare naboen om hjælp, hvis du har brug for en hånd. Den giver de gerne, og de tager også gerne imod din hjælp, når der er brug for det.

 

Deltag i velkomstarrangement

Som ny tilflytter til kommunen får du velkomstgaver og bliver inviteret til et velkomst-arrangement sammen med andre nye tilflyttere. Her er der også mulighed for at skabe nye kontakter – både til andre i samme situation, men også til borgere, der frivilligt er med til at byde dig velkommen. I de enkelte byer og landsbyer findes der lokale velkomst-ambassadører, som byder velkommen, når du og din familie er flyttet til området. De hjælper gerne med oplysninger om praktiske spørgsmål og lokale tilbud.

I videoen herunder kan du møde både frivillige velkomstambassadører og tilflyttere, der er til et velkomstarrangement på Lyngvig Fyr for nye tilflyttere i Hvide Sande-området.

 

 

 

Gå på opdagelse i foreningslivet

Du kan blandt andet læse mere om det aktive foreningsliv HER. Du kan også søge i en database over alle foreninger i Ringkøbing-Skjern Kommune HER.

 

Netværk for tilflyttere

Har du lyst til at være med i et uforpligtende fællesskab med andre tilflyttere, kan du eventuelt blive medlem af Facebook-gruppen: Kulturnetværket Ringkøbing Fjord. Netværket er startet af en tilflytter, og der er flere skiftende arrangementer. Du kan også selv byde ind med forslag eller efterlyse andre, der vil være med i biffen, på café eller noget helt tredje.

Blandt de mange foreninger og organisationer i Ringkøbing-Skjern Kommune findes også et lokal netværk for kvinder. Interesserede og engagerede kvinder, der søger sparring, udvikling, udfordringer og nye venskaber, mødes her i et inspirerende samvær med andre aktive kvinder: ErhvervsKvinder Vestjylland

Ringkøbing-Skjern Kommune er også tilsluttet den forholdsvis nye borger-til-borger-potal Boblberg, der gør det nemmere for borgerne at være aktive sammen med andre og skabe nye fællesskaber. Skriv en bobl og find sammen med andre med samme interesser, hvad enten det er nogle at træne med, strikke med, lave mad sammen med eller blot nye venskaber.

 

Meld dig som frivillig

Har du lyst til at gøre som de fleste andre borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, så bliv frivillig. Giv en hånd med på Anker Fjord Hospice, bliv en del af Ringkøbing-Skjerns levende historie eller kig ind hos Frivillig Vest. Du kan også se mere om frivilligt arbejde HER på kommunens hjemmeside.

 

Mød andre tilflyttere

I Ringkøbing-Skjern Kommune er vi glade for nye tilflyttere. Vi er også stolte af at have tilflyttere, der gerne gør reklame for at få andre til at bosætte sig i kommunen. Du kan møde et par af dem lige herunder og flere HER.

 

 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.