Håndbold i top

Håndbold får Skjern på landkortet

Skjern Håndbold er for alvor med til at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet. Skjern Håndbold har i mange år været med i toppen, og både på hjemmebane og på udebane følger rigtig mange tilskuere med. Også på TV. Klubben kunne i juni 2019 prale med, at Skjern Håndbold i den forløbne sæson havde haft besøg af knap 70.000 tilskuere på hjemmebane, og at holdets i alt 34 tv-kampe på DR og TV 2 var blevet overværet af næsten fem mio. tv-seere.

Vi borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er også rigtig aktive i foreningslivet – både som frivillige ildsjæle og blandt andet som aktive sportsudøvere. Der er i alle byer og landsbyer en række forskellige idræts- og sportsforeninger, der er flittige brugere af såvel naturen som de 26 idræts- og sportshaller og udendørsanlæg. Faktisk har vi rekord. DBU - Dansk Boldspil Union - har opgjort, at hver tiende indbygger i Ringkøbing-Skjern Kommune er medlem af en fodboldklub. I videoen her fortæller DBU om Spjald, der er med til at trække gennemsnittet kraftigt op. Spjald IF blev i foråret 2017 kåret som årets fodboldklub ved Dansk Fodbold Award.

 

 

På foreningsoversigten her kan du helt sikkert finde en forening for lige den sportsgren, som du gerne vil dyrke i din fritid. Her er alt repræsenteret lige fra billard, bowling, boksning, til folkedans, karate, kroket og petanque, foruden naturligvis håndbold, badminton, cykling, gymnastik, fodbold, løb og tennis. Og så har vi endda ikke her nævnt foreningslivet omkring havet og fjorden. Det kan du se mere om under Fritiden i naturen.

 

 Børn spiller fodbold

 Masser af børn spiller fodbold i fritiden Foto: RKSK

 

Højborg for ForeningsDanmark

I Ringkøbing-Skjern Kommune kan vi godt kalde os ForeningsDanmarks højborg. Vi har simpelthen ikke et helt præcist tal for, hvor mange foreninger, organisationer og lignende vi har, men det er rigtig mange. Senest har FrivilligVest opgjort, at der er ca. 1.800 frivillige foreninger, sammenslutninger og netværk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vil du hellere noget andet eller mere end sport, er der altså mange andre foreninger at vælge imellem lige fra bridgeklub, computerklub til biavlerforening, kort- og fotoklubber. For blot lige at pege på alsidigheden kan du se eksemplerne her:

Motorcykelklubben Bøllinghus MCFjordens motorbådsklubRingkøbing-Skjern Fugleforening, RingkøbinggardenRingkøbing Ro- og Kajakklub og Æ Skurrehat, der er en vestjysk lokalafdeling af Svampeforeningen. Du kan også bliver medlem af Ringkøbing Bevaringsforening eller Kom med til Dans og du kan finde mange, mange andre i denne foreningsoversigt.

 

 Fritiden nydes i kano

 Mange nyder fritiden i kano og kajak Foto: hvidesande.dk 

 

Der er selvfølgelig også tilbud fra Folkeuniversitetet og en række aftenskoler foruden både lokale og større foredrags- og debatarrangementer, som løbende annonceres under Det Sker.

LOF - Ringkøbing-Skjern byder eksempelvis på kurser i madlavning for mænd, fiskekursus for begyndere og højskoledage med spændende foredrag. Foreningslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune omfatter også klubber og arrangementer for både børn og voksne i en del religiøse foreninger. Her kan du se en samlet oversigt over borger- og sogneforeningerne, der står for praktiske opgaver og som via en rækker arrangementer er med til at skabe nærvær og fællesskab i lokalområderne. Du kan også finde oplysninger om de lokale foreningstilbud under landsbyerne og deres hjemmesider via kortet her.

 

Frivillige ildsjæle

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke kun aktive deltagere i foreningslivet. Rigtig mange er også engagerede i fritiden som frivillige ildsjæle. Hele 60 procent af os giver en hånd med i en eller anden form for frivilligt arbejde. Mange af os er som forældre aktive i vores børns svømmeklub, fodboldklub eller giver et nap med, når sogneforeningen holder fællesspisning i forsamlingshuset. Andre af os brænder for at udbrede kendskabet til lige netop vores interesse eller hobby, ligesom vi er mange, der gerne giver en hånd med for at hjælpe, hvor der er behov. Eksempelvis på hospice eller som besøgsven for Dansk Røde Kors.

Faktisk er der også mange borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune som arbejder frivilligt for at sikre, at nye tilflyttere til kommunen hurtigt kan falde til i de nye omgivelser. I samarbejde med bosætningskoordinatoren sørger et korps af frivillige velkomstambassadører således for, at tilflyttere bliver budt velkomne, får informationer om området og får tilbud om kontakt med andre lokale borgere. Tilflyttere bliver også inviteret til velkomstarrangementer, hvor de kan møde andre tilflyttere foruden de frivillige. Mød en velkomstambassadør og en tilflytter i videoen her.

 

 

Hos FrivilligVest kan du blandt andet få mere at vide om det at være frivillig, og du kan se en oversigt over sociale tilbud, der er baseret på frivillighed. Her kan du også se mere om at være frivillig. Så der er masser af muligheder, hvis du flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune og har lyst til at være med til at gøre en forskel. Du får meget positivt igen og måske samtidig lidt ekstra til dit CV.

 

Er flyttet fra København til Velling

Ønsket om mere plads, et liv med lokalt fællesskab, nærhed til familie og luft i økonomien fik Janni og Mikkel til at flytte fra Nørrebro i København til landsbyen Velling ved Ringkøbing Fjord. Coronaen satte skub i flytteplanerne i 2020 og beslutningen blev taget, inden bestsellerromanen ”Meter i Sekundet” og filmatiseringen af den satte ekstra fokus på tilflytterlivet i Velling. Landsbyen er nu verdens centrum - med en stor murermestervilla som ramme - for et trygt familieliv for parret og deres to børn, Konrad og Viktoria. Læs mere her.

Tog springet fra Frederiksberg til Hvide Sande

Tina, 45 år, Daniel, 45 år, og Elliott på 12 har taget springet og er flyttet fra Frederiksberg til Hvide Sande for at få en hverdag med masser af plads til vandsport og natur. Lejligheden i hovedstaden er byttet ud med et hus midt i mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Tidligere skulle de bakse udstyret ud til Amager Strand. Nu tager de bare våddragten på derhjemme, tager boardet under armen, går over klitten og direkte ud i bølgerne. Vesterhavet og Elliot har også fået mormor til at flytte til Hvide Sande – fra Odense.