Er du til frisk vind i håret, fællesskab og "Meter i Sekundet"? Og har du lyst til at bo i en mindre by eller en landsby tæt på naturen? Så se mulighederne her.
Find og klik på et eller flere bynavne på kortet og få lidt fakta-oplysninger om mulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Måske bliver du fristet til at bo i en af de store byer eller en af de mange landsbyer, og du kan gå videre til flere informationer om den enkelte by.
Du kan på kortet finde følgende landsbyer i Ringkøbing-Skjern Kommune: Borris, Bølling, Dejbjerg, Egeris, Faster-Astrup, Finderup, Fjelstervang, Grønbjerg, Hanning, Hee, Hemmet, Herborg, Hoven, Hover, Højmark, Kloster, Lem, Lyne, Lønborg, No, Nr. Bork, Rækker Mølle, Spjald, Stadil, Stauning, Sdr. Bork, Sdr. Vium, Tim, Torsted, Troldhede, Vedersø, Velling. Vorgod-Barde, Vostrup, Ølstrup og Ådum.
Du kan også finde informationer om Ringkøbing-Skjern Kommunes fem største byer: Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm og Videbæk.
Borris
Stationsbyen Borris ligger mellem Skjern og Herning og har omkring 850 indbyggere. Her bor de med vilje!
Bølling
I Bølling bor knap 200 mennesker. Bølling er en del af klyngesamarbejdet mellem landsbyerne Finderup, Hanning og Sædding og den lidt større Rækker Mølle.
Dagpleje, børnehave, skole med skolefritidsordning er i nabobyen Rækker Mølle, fem minutters kørsel fra Bølling. Forsamlingshuset i Bølling danner rammen om fællesskabet, hvor byens borgere mødes om fastelavnsfester, kræmmermarked, sankthansfester o.l. Byen har også et fællesskab omkring legepladsen og boldbanerne i byen. I fællesskab er der også skabt et rekreativt område ved søerne og Damslund, der oprindeligt var et mergelgravområde.
Dejbjerg
Der bor knap 500 i Dejbjerg sogn, heraf de ca. 120 i byen, som ligger på den kuperede lynghede med udsigt til Ringkøbing Fjord og tæt på stationsbyen Skjern
Der er kun små 10 minutters kørsel til vuggestue, børnehave og skole i nabobyen Stauning. Der kører skolebus mellem Dejbjerg og Stauning og der samles op rundt om i sognet. I Stauning- Dejbjerg U&I er det muligt at dyrke badminton, mountainbike for børn, petanque, Carpet Bowl og gymnastik. I baghaven ligger Dejbjerg Golfklub samt den meget populære idrætsefterskole Dejbjerglund Efterskole.
Dejbjerg er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Friskvind.
Egeris
De godt 115 indbyggere i landsbyen Egeris bor i et smukt og rekreativt område ved å og skov
Inden for bare tre kilometers afstand findes der mere end 800 arbejdspladser. Der er 5-15 minutters kørsel til dagpleje, vuggestue, børnehaver og gode skoler i nabobyerne Troldhede, Videbæk, Tarm og Skjern, hvor du også kan klare de daglige indkøb. Fællesskabet i Egeris dyrkes årligt gennem en Sankt Hans fest, en sommerfest og juletræstændingen. Egeris ligger 15 minutters kørsel fra Herning og motorvejene til Århus og Vejle-København/Napoli. Midtjyllands Lufthavn ligger 50 minutters kørsel fra Egeris. Og Billund Lufthavn er kun 40 minutters kørsel væk, hvis du skal længere ud i verden.
Faster-Astrup
Faster Sogn med landsbyerne Faster, Astrup og Ejstrup er Årets Landsby 2022
Finderup
Der bor lidt over 100 i Finderup. Dagpleje, børnehave og skole findes i Rækker Mølle, syv minutters kørsel fra Finderup
I landsbyen ligger også Finderup Efterskole, som er en specialefterskole for unge i alderen 14-18 år. Efterskolen har KFUM & KFUK og Y's Men som bagland. Finderup er en del af klyngesamarbejdet mellem landsbyerne Bølling, Hanning, Sædding og den lidt større Rækker Mølle. I tilknytning til Finderup ligger en naturhistorisk oplevelsespark med multibane, fodboldbane, Tarzanbane og shelters, hvor der er mulighed for en vandring gennem de plantede træer, startende fra istidens få planter og buske til nutiden sirlige rækker af træer.
Fjelstervang
Der bor omkring 430 i landsbyen Fjelstervang, som ligger 10 minutters kørsel fra Herning og motorvejene til Aarhus og Vejle-København/Napoli
Børnenes Allé Fjelstervang er en helhed, hvor der samarbejdes om områdets børn i vuggestuen, børnehaven, SFOén og skolen (0-6. klasse), så det også er nemt for børnene at klare skiftene i dagens og årenes løb. Skolen har hver uge en fast undervisningsdag ude i naturen og har sammen med institutionerne en 5.000 kvadratmeter stor legeplads omkranset af bakker, skov, køkkenhave, frugttræer og buske. I Fjelstervang er der en selvbetjeningskøbmand, et haveselskab, FDF, en pensionistklub, og det er muligt at dyrke gymnastik, fodbold, håndbold, badminton, petanque og løb. Danmarks første Udeforsamlingshus danner ramme om mange fælles aktiviteter i Fjelstervang. Midtjyllands Lufthavn ligger under 40 minutters kørsel fra Fjelstervang, og blot fem minutters kørsel fra Fjelstervang ligger Jyllands Park Zoo, Momhøje Naturcenter og Haunstrup Brunkulslejer.
Grønbjerg
I et bakket landskab ligger Grønbjerg, hvor der bor godt 400
Grønbjerg ligger kun en lille halv times kørsel til masser af jobs i Holstebro, Herning, Ringkøbing og Videbæk og små 50 minutters kørsel fra Midtjyllands Lufthavn. Grønbjerg har en dagpleje, integreret vuggestue og børnehave, skolefritidsordning samt friskole til og med 9. klasse, hvor der ugentlig undervises ude i naturen. I Grønbjerg er der en billardklub, ungdomsklub, jagtforening, læsekreds, havekreds, strikkecafé og kvindeklubben ”Margrethes døtre”. Du kan også dyrke gymnastik, badminton, ridning og fodbold i Grønbjerg. Flere driver hobbylandbrug og holder heste i Grønbjerg.
Hanning
I Hanning, tæt på heden og Dejbjerg Plantage, bor der 130. Der er busforbindelse til Rækker Mølle og Skjern, som kun ligger 5-8 minutters kørsel fra Hanning
Børnehave og skole ligger i nabobyen Rækker Mølle, kun tre minutters kørsel fra Hanning. I Hanning får de yngste børn naturen ind i hverdagen via Friluftsrådets grønne dagplejerordning, som sikrer, at børnene bliver introduceret til årstiderne og følger maden fra jord til bord. Det tidligere plejehjem er købt af private og omdannet til lejemål. Hanning er en del af landsbysamarbejdet mellem Bølling, Finderup, Sædding og den lidt større landsby Rækker Mølle. I området er der blandt andet jagtforening og golfklub.
Hee
I stationsbyen Hee, kun 10 minutters kørsel fra Ringkøbing, bor der omkring 510
Hee Børneunivers rummer vuggestue, børnehave, skolefritidsordning samt skole til og med 6. klasse. I Hee er der mulighed for at købe dagligvarer, at dyrke fodbold, gymnastik, badminton, volleyball. Der er også både jagtforening, Kvindeforum, øllaug, strikkeklub og mulighed for at spille dilettant. Blandt andet er der også mulighed for fiskeri og kanosejlads i Hover Å plus spændende vandre- & cykelruter i Hee.
Hee er en del af Vestrum, et klyngesamarbejde mellem landsbyerne: No, Stadil, Tim, Torsted, Vedersø og Hover.
Hemmet
Der bor godt 340 i Hemmet, som ligger tæt på Ringkøbing Fjord
I Hemmet er der en børnehave med vuggestueafdeling og der er kun fire kilometer god cykelsti til Bork Skole med tilknyttet skolefritidsordning. Der er et nyt aktivitets- og kulturhus samt Dagli´Brugsen i byen. Hemmet har gode busforbindelser til de større nabobyer Tarm og Nr. Nebel, cykelstier samt mulighed for flexture med taxa. Hemmet ligger tæt på Bork Havn og kun en lille times kørsel fra Billund Lufthavn.
Hemmet er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Bedst mod West.
Herborg
Der bor godt 500 i Herborg Sogn, som ligger ved Videbæk mellem Ringkøbing og Herning
Herborg er tæt på motorvejene til Århus og Vejle-København/Napoli og kun godt 45 minutters kørsel fra Midtjyllands Lufthavn. I Herborg er der integreret vuggestue- og børnehave og skolefritidsordning samt en friskole til og med 8. klasse og en ungdomsklub. Fra Herborg er der en asfalteret gang- og cykelsti til Videbæk. Kuben, det nye fritids- og kulturcenter, danne ramme for fodbold, gymnastik med springgrav, badminton, kroket og linedance. Der findes også en jagtforening i Herborg og en billedskole. Midt i landsbyen ligger Herborg Søcamping med fiskesø. Den gamle station i Herborg huser også Foreningen Videbæk-Skjern Veteran- og Modeljernbane VSV&MJ klublokaler, hvor man kan mødes for at snakke om tog og bygge modelbane.
Hoven
Hoven er naturforstaden til Lego. Der bor cirka 240 i landsbyen, som ligger knap 30 minutters kørsel fra lufthavnen i Billund
Hoven er den sydøstligste landsby i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hoven har dagpleje og et privat dagtilbud "De grønne spirer", der ligger ved siden af idrætshallen. Hoven har blandt andet også en kirke og et lokalmuseum, der rummer Danmarks første kvindehøjskole. Landsbyen har desuden en spejderhytte og Danmarks første insektfarm på Heimdal Gods. I Hoven er der mere end 50 kilometer å-strækning med masser af fiskeri-muligheder. Der er også flere skovområder tæt på med store bestande af kronvildt.
Hover
Der bor ca. 400 i Hover sogn, som ligger mellem Ringkøbing, Videbæk og Holstebro
Hover Å slynger sig gennem landskabet og nærmeste nabo er Hoverdal Plantage hvor der både er afmærkede vandre- og cykelstier, shelterplads samt løberuter. Der er oplevelser med historie og natur ved Lyngsmosefæstningen og mulighed for kanoture. I Hover er der en vuggestue, kombineret børnehave og skolefritidsordning, som har Friluftsrådets Grønne flag, og i Torsted en friskole til og med 8. klasse. Det er muligt at dyrke badminton og gymnastik i Hover Fritids- og Kulturcenter samt indendørs- og udendørs fodbold. Der kan købes dagjagter af Naturstyrelsen. Hover Sogn er en del af VestRum, som er et samarbejde mellem Tim, Hover, Torsted, Hee, No, Stadil og Vedersø.
Hvide Sande
Hvide Sande er kommunen femte største by med ca. 3.000 indbyggere. Hvide Sande er med sin placering lige midt i mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord det helt optimale sted, hvis du ønsker at bo ved vandet. Her kan du være heldig at finde en bolig med udsigt til begge sider og under alle omstændigheder kan du bo i gåafstand til både det brusende hav og det lidt mere stille fjordvand, hvor der er optimale forhold for en række vandsportsaktiviteter
Højmark
I Højmark sogn bor der godt 850, heraf cirka 270 i landsbyen, som er omgivet af landbrug, plantage og hede med kig til Ringkøbing Fjord og kun 30 minutters kørsel fra Vesterhavet
Højmark er centralt placeret i forhold til mange arbejdspladser i Videbæk, Ringkøbing og Skjern. I Højmark er der natur- og almindelige dagplejere plus børnehave, Børneverden, og en friskole med SFO for børn til og med 6. klasse. I Højmark er der mulighed for at dyrke gymnastik, håndbold, badminton, Dance Fit, Indoor Cycling, løb, fitness, fiskeri og skydning. Fritidsaktiviteterne ligger i forbindelse med børnehave og skolefritidsordning, så børnene kan nemt selv gå til aktiviteterne. Der er også en jagtforening, en pensionistforening og en juniorklub. Energien og fællesskabet i Højmark kommer særligt til udtryk i forbindelse med sommerfesten, fastelavn, fællesspisning og delebils-ordningen. Tæt på Højmark ligger legelandet i trækronerne WOW PARK. Højmark arrangerer også i samarbejde med nabolandsbyen Lem Running Dinners.
Højmark er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Friskvind.
Kloster/Holmsland
Omgivet af Vesterhavet, to fjorde og Vonå midt i Naturens Rige ligger Holmsland som består af Ny Sogn og Gl. Sogn. Der bor 1.400 i de to sogne, heraf omkring 650 i landsbyen Kloster
I Kloster er der en Dagli´Brugs, private dagplejere, børnehave med vuggestueafdeling samt en skole til og med 6. klassetrin og tilknyttet skolefritidsordning. På Holmbohjemmet tilbydes bolig for den plejekrævende del af befolkningen. Fra Kloster er der kun 10 minutters kørsel til Vesterhavet, Ringkøbing og Stadil fjorde. Der er mulighed for delebil og der er cykelstier til både Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande. Holmsland Idræts- og Kulturcenter danner ramme om bl.a. foredrag, kunstudstillinger, private fester, fodbold, gymnastik, skydning, fitness, Indoor Cykling, kroket, floorball og ikke mindst fællesspisning. I 2014 blev centret udbygget med en supermoderne springgrav og stortrampoliner. Kloster byder også på fritidsaktiviteter i skytteforening, en jagtforening og en kajakklub, med ugentlige klubaftner på Røjklit Havn. Her kan du se områdets spændende vandre- og cykelruter.
Se visionerne for udviklingen i Helhedsplanen for Kloster, og se mere på:
Lem
Der bor ca. 1.325 i smedenes by, Lem. Vindmøllegiganten VESTAS blev grundlagt i Lem, og byen er kendt for sine godt 2.000 ingeniør- og industriarbejdspladser på både store og mindre metal- og produktionsvirksomheder
Lyne
I Lyne bor der omkring 230. Landsbyen ligger tæt på hovedvej A11 og de mange industriarbejdspladser i Skjern, Ølgod og Varde samt lufthavnen i Billund
Lyne har privat dagpleje, børnehave med en vuggestueafdeling, skolefritidsordning, ungdomsklub og en friskole til og med 8. klassetrin. Skolen har ugentlig undervisning ude i naturen og der er et have- og skovprojekt tilknyttet. Byens borgere arbejder for at få åbnet en erstatning for Dagli´Brugsen, der blev lukket i 2023, og byen har bl.a. en tankstation med spillehal og grillbar og et forsamlingshus. I Lyne er det muligt at dyrke badminton, billard, fodbold, gymnastik, håndbold, volleyball, krocket, petanque, MTB samt Indoor Cycling. Der er også en jagtforening og diverse aftenskolearrangementer
Lyne er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Bedst mod West.
Lønborg
I Lønborg ved kanten af Danmarks eneste floddelta, Skjern Å, bor der godt 250
Der er privat dagpleje i Lønborg og nabobyen Vostrup. Børnehave, skolefritidsordning og skole med overbygning findes i Tarm, små 10 minutters kørsel fra Lønborg. Lufthavnen i Billund er kun 50 minutter væk. I samarbejde med nabobyen Vostrup er det muligt at gå til gymnastik, badminton, spejder, knipling samt olie- og porcelænsmaling. Lønborggaard Feriecenter, hvis historie kan dateres tilbage til 1400 tallet, ligger i tæt tilknytning landsbyen.
No
Blot fem minutters kørsel nord for Ringkøbing ligger landsbyen No med ca. 270 indbyggere
En ny cykelsti på den gamle jernbanelinje gør det også muligt at komme sikkert og naturskønt fra No til Ringkøbing. En anden klimavenlig transportmulighed er byens El-delebil. I No finder du No Børnehus med vuggestue og børnehave samt en ungdomsklub. Der findes skoler i nabobyerne Hee og Ringkøbing, kun 5-10 minutters kørsel fra No. I No er det nemt at være aktiv. Fysisk i naturen, tæt på vandsportsmuligheder i Stadil og Ringkøbing fjorde, i de nærliggende skovområder eller i motionsrummet i No Sognehus, som også er omdrejningspunktet for det sociale liv i No. Der er også en modelflyveklub samt en strikke- og hæklecafé i No. No Sogn er en del af landsbyklynge-samarbejdet Vestrum sammen med landsbyerne Hee, Tim, Stadil, Vedersø, Hover og Torsted.
Der er huse til salg og også byggegrunde til drømmehuset. Og her kan du se områdets spændende vandre- og cykelruter.
Nr. Bork
Der bor godt 200 i Nr. Bork. I Nr. Bork er der dagpleje samt folkeskole til og med 6. klassetrin
Børnehaven ligger i nabobyen Hemmet, som er forbundet med en cykelsti til Nr. Bork. I Nr. Bork er det muligt at dyrke fodbold, gymnastik, håndbold, badminton, bowls, petanque og Indoor Cycling. I Nr. Bork ligger også den anerkendte efterskole for almindelige unge med læse- og stavevanskeligheder. Bork Havn ved Ringkøbing Fjord er under fem minutters kørsel fra Nr. Bork. Her er det muligt at surfe og have en båd liggende. Og her samles alle foreninger årligt om at arrangere Danmark 5. største musikfestival: Bork Festival.
Nr. Bork er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Bedst mod West.
Ringkøbing
Ringkøbing er den største by i Ringkøbing-Skjern Kommune med knap 10.000 indbyggere. Som en af Danmarks ældste købstæder er der tydelige historiske vingesus i gaderne og kombinationen med nutidens mondæne byliv og byudvikling gør Ringkøbing til en unik og charmerende by at bosætte sig i.
Rækker Mølle
Der bor 360 i Rækker Mølle, som ligger i et bakket landskab tæt ved Skjern
I Rækker Mølle er der dagpleje, børnehave, skolefritidsordning og skole til og med 6. klassetrin. Det er muligt at gå til spejder, at dyrke fodbold, håndbold, gymnastik, volleyball og badminton i Rækker Mølle. Der er også en løbeklub, et kirkekor, en jagtforening, en krocketklub samt en minihøjskole med otte formiddagslektioner fordelt hen over vinteren. Ganer Å løber gennem Rækker Mølle, som også huser et bryghus og restaurant. I fællesskab er Møllesøen i 2019 blevet forskønnet med både søterrasse og badebro. Rækker Møllegård danner ramme om bl.a. kræmmermarked, julemarked, grundlovsmøder m.fl. Tæt på Rækker Mølle ligger Sædding Efterskole. Den verdenskendte danske teolog og filosof Søren Kierkegaards slægt stammer fra Rækker Mølle området. Rækker Mølle indgår i et klyngesamarbejde med Bølling, Finderup, Hanning og Sædding.
Sdr. Bork
I Sdr. Bork, som ligger tæt på Nr. Nebel, Varde og lufthavnen i Billund, bor der omkring 160.
Der er dagpleje og cykelstier forbinder Sdr. Bork med nabobyerne Hemmet, hvor børnehaven ligger, og Nr. Bork, hvor skolen til og med 6. klassetrin ligger. Sdr. Bork Efterskole ligger midt i landsbyen. Det nyrenoverede forsamlingshus danner ramme om den årlige Naturens Høstfestival og huser daglige aktiviteter, som legestue, kreative sy- og designværksted for børn og voksne, billard, petanquebaner, herre- og seniorklub samt læseklub for voksne. Ved fjorden og den nærliggende Bork Havn er der bl.a. muligheder for surfing og andre vandaktiviteter. Og her samles alle foreninger i området også årligt om at arrangere Danmark 5. største musikfestival: Bork Festival.
Sdr. Bork er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Bedst mod West.
Sdr. Vium
Der bor 180 i landsbyen Sdr. Vium, som ligger mellem Skjern og Varde og tæt på lufthavnen i Billund samt Bork Havn
Sdr. Vium har privat dagpleje og børnehave med vuggestueafdeling. Knap ti minutters kørsel fra Sdr. Vium er der i den ene retning en friskole til og med 8. klassetrin i Lyne og i den anden retning en folkeskole til og med 6. klasse i Nr. Bork. I Sdr. Vium er det muligt at gå til gymnastik, spejder og teater. Der er løbende kurser i madlavning, smykkedesign, førstehjælp, syning, knipling, blomsterbinding, billedkunst, filtning m.fl. Desuden er der en børneklub for kreative unge og børn, og bypedeller sørger for at holde landsbyen ren og pæn.
Sdr. Vium er en del af samarbejdet i landsbyklyngen Bedst mod West.
Skjern
Skjern er Ringkøbing-Skjern Kommunes næststørste by. Der er knap 8.000 indbyggere i byen, der i 1958 blev Danmarks yngste og dermed også landets sidste købstad. Håndbold, laks og Holger Danske sætter blandt andet Skjern på landkortet.
Spjald
Spjald er med omkring 1.350 indbyggere den sjette største by og den største landsby i Ringkøbing-Skjern Kommune
Stadil
Der bor godt 450 i Stadil sogn, som ligger tæt på Vesterhavet, ved foden af Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord
I Stadil er der både kommunale og private naturdagplejere, en integreret fribørnehave og skolefritidsordning med grønne flag samt en friskole til og med 8. klassetrin. Stadils største arbejdsplads er Stadil Maskinforretning med ca. 40 arbejdspladser. I Stadil er det muligt at dyrke gymnastik, fodbold og badminton. Herudover findes der en havekreds, spejderklub samt en kvinde-kultur-klub. Her kan du se Stadil-Vesersøs vandre- og cykelruter. Stadil og Vedersø samarbejder om alt og opfatter sig som én landsby med ca. 800 beboere. Herudover er Stadil en del af Vestrum, et klyngesamarbejde mellem landsbyerne: No, Hee, Tim, Torsted, Vedersø og Hover.
Se visionerne for den fremtidige udvikling i Helhedsplanen for Stadil-Vedersø, og se mere på Stadil-Vedersøs Facebook-side.
Stauning
I Stauning - ved Ringkøbing Fjord mellem Ringkøbing og Skjern - bor der knap 400
Tarm
Tarm er med godt 4.000 indbyggere den fjerdestørste og sydligste af de større byer i Ringkøbing Skjern Kommune. Byen stammer tilbage fra 1400-tallet og var i flere hundrede år handelssted på drivruten for kvæg fra Limfjorden til Nordtyskland. Tarm er stadig en aktiv handels- og erhvervsby med en spændende byudvikling.
Tim
Der bor cirka 1.200 i Tim Sogn, heraf knap 900 i stationsbyen Tim, hvor der er togforbindelse mod nord og syd
Torsted
Godt 200 bor i Torsted, som ligger smukt mellem Hoverdal Plantage og Kronhede Plantage
Landsbyen ligger en halvtimes kørsel fra Ringkøbing og Holstebro og har et stærkt samarbejde med nabolandsbyen Hover, som ligger små 10 minutters kørsel fra Torsted. I Hover ligger børnehuset, som rummer en vuggestue, en børnehaveafdeling samt integreret skolefritidsordning. I Torsted ligger Hover-Torsted Friskole med klassetrin til og med ottende samt tilknyttet ungdomsklub. I Torsted finder du både en jagtforening, en haveforening og en rullende mødregruppe. Torsted er for dig, som er tosset med natur. Her kan du tæller stjernerne, for du bliver ikke plaget af gadelys. Flere gange om året holder Torsted Vestjyllands smukkeste motionsløb, Klausie-Løbet, der også findes i en natversion. Her kan du se områdets vandre- og cykelruter. Ved Torsted ligger også besøgsgården. Torsted er en del af Vestrum, et klyngesamarbejde mellem landsbyerne: No, Hee, Tim, Stadil, Vedersø og Hover.
Troldhede
Stationsbyen Troldhede med ca. 650 indbyggere ligger i baghaven til Herning og motorvejene til Aarhus og Vejle-København/Napoli
Vedersø
De cirka 350 borgere i Vedersø sogn bor tæt ved Vesterhavet og Nørresø i et naturområde med åbne vidder og overvejende økologiske landbrug
I Vedersø er der både kommunale og private dagplejere. I nabobyen Stadil, som kan nås via cykelsti, ligger den integrerede fribørnehave og skolefritidsordning samt friskolen med undervisning til og med 8. klassetrin. Landsbyen huser den populære Vedersø Idrætsefterskole samt den engelsksprogede efterskole, der tiltrækker unge fra hele verden. I Vedersø er der nogle af Danmarks bedste faciliteter for gymnastik og spring. De er sammen med fitnesscenteret åbne for lokalbefolkningen. Der er en skytteforening med indendørs baner, spejderklub (Stadil-Vedersø FDF) samt mulighed for at ride på islænderheste på det lokale ridecenter. Herudover er der masser af muligheder for jagt og fiskeri i området ved Stadil-Vedersø. Her kan du se Stadil-Vesersøs vandre- og cykelruter. Vedersøs største arbejdsplads er Vedersø Idrætsefterskole med ca. 40 arbejdspladser. Kaj Munks Præstegård i Vedersø danner ramme om mange kulturtilbud i løbet af året. Stadil og Vedersø samarbejder om alt og opfatter sig som én landsby med ca. 800 beboere. Herudover er Vedersø en del af Vestrum, et klyngesamarbejde mellem landsbyerne: No, Hee, Tim, Torsted, Stadil og Hover.
Se visionerne for den fremtidige udvikling i Helhedsplanen for Stadil-Vedersø, og se mere på Stadil-Vedersøs Facebook-side.
Velling
Velling er med godt 260 indbyggere en lille landsby ved kanten af Ringkøbing Fjord, men er kendt vidt omkring, særligt i kraft af naboskabet med Vestjyllands Højskole og aktuelt som hjemsted for hovedpersonen i succesromanen ”Meter i sekundet”.
Videbæk
Videbæk er med godt 4.200 indbyggere den tredjestørste by i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er samtidig den østligste by i kommunen, og Videbæk er populært sagt porten mellem Vestjylland og Midtjylland og tæt på det hele. Der er kun kort køretid til både store arbejdspladser og de større byer i alle verdenshjørner.
Vorgod-Barde
Der bor lidt over 1.000 i Vorgod-Barde, der er tæt på store arbejdspladser i Videbæk og Herning
Vostrup
Der bor omkring 100 i Vostrup, som ligger tæt på Tarm, Varde og lufthavnen i Billund
Der er dagpleje i Vostrup og i nabobyen Lønborg. Børnehave, skolefritidsordning og skole med overbygning findes i Tarm. I samarbejde med nabobyen Lønborg er det muligt at gå til gymnastik, badminton, spejder, knipling samt olie- og porcelænsmaling. Vostrup har også et forsamlingshus samt et fælleshus, hvor landsbyernes foreninger holder til.
Ølstrup
Der bor godt 290 i Ølstrup, som ligger midt mellem Videbæk og Ringkøbing
Ølstrup har i starten af 2017 fået en helt ny institution med børnehave, vuggestue og skolefritidsordning samt multihuset Kernen med fest- og idrætsfaciliteter, som ligger ved siden af friskolen. Friskolen har undervisning til og med 8. klassetrin. Der er en Dagli´Brugsen i Ølstrup og det er muligt at dyrke fodbold, gymnastik, kroket og petanque i byen. Herudover er der en husmoderforening og en jagtforening. Ølstrup badesø, Vanting Sø, danner rammen om Ølstrup Mini Triatlon.
Ådum
Der bor godt 740 i Ådum sogn, heraf ca. 230 i landsbyen Ådum, som kun ligger en halv times kørsel fra Varde og lufthavnen i Billund samt 45 minutter fra Esbjerg
Virksomhederne LEGO, Vestas, HTH og Siemens ligger alle indenfor en køreafstand på under 30 minutter, og der er købmand i Ådum. Ådum har også en idrætsbørnehave med vuggestueafdeling, en folkeskole til og med 6. klassetrin med tilknyttet skolefritidsordning og ungdomsklub fra 5. klasse og op. Institutioner og skole ligger på rad og række med idrætshallen, så børnene selv kan klare skiftene i dagens løb. I Ådum er det muligt at dyrke badminton, fodbold, petanque, gymnastik, tennis, volleyball, spinning og udendørs fitness. Der er også en husmoderforening, som bl.a. årligt arrangerer og inviterer på vestjysk kaffebord. I Ådum har man en fællesbus, som kan lejes og køres med almindelig kørekort. Trampestier rundt om Ådum giver let adgang til kulsøerne og den omkringliggende natur. Ådum ligger også tæt på laksefiskeri i Skjern Å og kun fem minutters kørsel fra Skærbæk Mølle Golfklub.
Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus
Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland.
Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern
Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt