Bo i Ringkøbing

Bo med historiske vingesus og byliv

Ringkøbing er den største by i Ringkøbing-Skjern Kommune - Naturens Rige - med knap 10.000 indbyggere. Som en af Danmarks ældste købstæder er der tydelige historiske vingesus i gaderne. Kombinationen med nutidens mondæne byliv og byudvikling gør Ringkøbing til en unik og charmerende by at bosætte sig i.

Byen har det hele. De røde tegltage, smukke gader med brosten og gamle huse, der vidner om Ringkøbings aktive liv i middelalderen som handelsplads for alverdens sejlskibe. Dengang dominerede de eksotiske dufte bl.a. af tobak fra byens mange købmandsgårde, fordi Ringkøbing var et af de få steder på Vestkysten, som handelsskibene på det tidspunkt kunne anløbe.

Senere blev byen kendt som myndighedscentrum for Vestjylland og fra begyndelsen af 1900-tallet er Ringkøbing blandt andet beriget med mange flotte bygninger, tegnet af arkitekten Ulrik Plesner. Plesner, der også er kendt for mange andre værker fra Skagen til København, var præstesøn fra Vedersø Præstegård, hvor senere digterpræsten Kaj Munk kom til.

 

 Byliv Ringkøbing

Foto: AGM

 

Bylivet i Ringkøbing

Nu byder byen på butiksgader med spændende specialbutikker, der kan måle sig med storbyernes tilbud. Du kan købe de friske lokale råvarer i specialforretningerne, og der er en mangfoldighed af almindelige butikker, også med dagligvarer. Flytter du til Ringkøbing, har du flere cafeer og restauranter at vælge i mellem, når du skal hygge med veninderne, kæresten eller hele familien.

 

Foto:rksk

 

Når vejret er til det, er der flere steder udeservering, blandt andet ved havnen og på Torvet, hvor der også jævnligt er musikarrangementer, markedsdage og andre spændende aktiviteter. Den gamle tradition med vægternes sang holdes i hævd om sommeren til glæde for både byens borgere og de mange gæster.

Her er et par andre eksempler på noget, som du bare må se i Ringkøbing.

 

Ringkøbing fiskermiljø 

 Foto: RKSK

Fiskerne tørrer stadig garn foran rådhuset, og en del af det gamle fiskermiljø findes stadig ved havnen. Men havnen er også blevet centrum for attraktive boliger med udsigt ud over fjorden.

Naturen omkring fjorden er helt tæt på byen med mange oaser, når du vil gå, cykle eller løbe en tur i fritiden. Fjorden i sig selv indbyder til masser af vandsportsaktiviteter. Også hvis du er nybegynder og vil øve dig i lidt mere smult vande, inden turen går til Vesterhavets dramatiske bølger.

 

Fjordsurfing 

 Foto: RKSK

Boliger med udsigt til fjord og havn

Vil du bo i Ringkøbing? Byen har masser af forskellige boligformer at byde på.

Der er nye lejligheder med havneudsigt, små hyggelige lejligheder og gamle byhuse. Der er store gamle patriciervillaer, almindelige parcelhuse og kæmpevillaer med udsigt direkte til fjorden. Her kan du se mere om, hvor du kan købe en bolig, leje en bolig eller finde en byggegrund, hvis du selv vil udforme din drømmebolig

 

Boliger Ringkøbing 

 Foto: RKSK

Ny bydel på vej

Ringkøbing-Skjern Kommune er desuden i samarbejde med Realdania By & Byg i gang med at udvikle en helt ny spændende bydel – Naturbydelen Ringkøbing K

Bydelsprojektet omfatter et areal på 84 ha ud mod fjorden med plads til omkring tusind boliger, som skal bygges over en årrække. De første byggefelter er godt på vej, så du kan blive en af de første beboere, hvis du flytter til Ringkøbing nu.

 

 

 Se en af naturbydelens videoer her og se flere på deres hjemmeside

Ringkøbing K-projektet er unikt, fordi projektet er gennemført i omvendt rækkefølge i forhold til traditionelle boligprojekter. Det vil sige, at her er startet med at skabe omgivelserne til de fremtidige boliger. Der er således etableret skov, sø, eng, frugtlund, bærhaver, veje, stier og aktivitetspladser, inden det første byggefelt blev sat i gang.

 

Mangfoldigt erhvervsliv

Ringkøbing er også en moderne erhvervsby med arbejdspladser i både produktionsvirksomheder, liberale erhverv, handel og offentlige administration. Flere verdenskendte virksomheder har blandt andet til huse i Ringkøbing, så som Vestas og Finn Juul-møbelproducenten One Collection. Ligesom mange andre steder i kommunen arbejdes der også på at få flere arbejdspladser til Ringkøbing. Et særligt samarbejde mellem lokale investorer startede i efteråret 2016 eksempelvis Ringkøbing-Skjern Erhvervspark, der går ud på at få nye virksomheder ind i de ca. 34.000 kvadratmeter store bygninger i Ringkøbing, som tidligere husede vinduesfabrikken Velfac. 

Ringkøbing rummer også et særligt internationalt bofællesskab - Career Campus - til unge studerende og nyuddannede, der er i praktik eller på en projektopgave ved en af virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her mødes unge på tværs af faggrænser og nationaliteter og danner spændende netværk. Career Campus, der er indrettet i et tidligere plejehjem tegnet af Ulrik Plesner, har netop i efteråret 2016 gennemgået en gennemgribende renovering.    

 

Career Compus

 Foto: Ralf Andersen

 

Trafik

Du kan se på kortet på forsiden, hvor langt du kan nå rundt i bil med de mest gængse pendlertider. Det vil sige, at der er mange jobmuligheder inden for rækkevidde, hvis du bosætter dig i Ringkøbing. Skal du længere væk, er der kun en times kørsel til Midtjyllands Lufthavn i Karup og få minutter mere til Billund Lufthavn.

Du kan også komme til og fra Ringkøbing med tog mod Skjern-Esbjerg, Holstebro-Struer samt videre Skjern-Herning-Aarhus. Der er desuden flere busforbindelser, blandt andet X-busforbindelse til og fra Aarhus.

 

Ringkøbing brolagt gade

 Foto: hvidesande.dk

 

Mere om Ringkøbing

Hvis du har lyst til at flytte til Ringkøbing og vil vide mere, så kan du læse mere om Ringkøbing under Ringkøbing Handelsforening og Ringkøbing Fjord Turisme. Du er også velkommen til at få en personlig rundvisning eller få råd og vejledning hos tilflytterguiden for Ringkøbing-området.

Herunder kan du finde kontaktoplysninger om byens daginstitutioner, skoler og andre uddannelsesinstitutioner samt idræts- og svømmehaller. 

 

Daginstitutioner i Ringkøbing

Du kan se nærmere om kommunens tilbud om dagpleje og børneinstitutioner her

 

Børnehaver:

Rindum Børnehus
Vasevej 29, 6950 Ringkøbing
Telefon: 97 32 17 91
rindum-bornehus@rksk.dk

Trinbrættet
Søibergsvej 15, 6950 Ringkøbing
Telefon: 99 74 25 95
Telefon: 29 12 45 54 (Skovbørnehaven)
alkjaerboerneunivers@rksk.dk

Aldersintegrerede daginstitutioner med vuggestueafdelinger

Alkjærhaven
Søibergsvej 11
6950 Ringkøbing
Telefon: 99 74 25 20
alkjaerboerneunivers@rksk.dk

Vasegården
Vasevej 31
6950 Ringkøbing
Telefon: 99 74 25 90
vasegaarden@rksk.dk

 

Skoler og uddannelser i Ringkøbing

Folkeskoler:

Alkjærskolen
Søibergsvej 3, 6950 Ringkøbing
Telefon: 97 32 16 23
alkjaerskolen@rksk.dk

Ringkøbing Skole
Rindumvej 1, 6950 Ringkøbing
Telefon: 99 74 25 00
ringkobingskole@rksk.dk 

10. klasse

10'eren Ringkøbing
UCRS, Vasevej 20, 6950 Ringkøbing
Telefon: 96 74 57 11
10eren@ucrs.dk

Specialskole

Rindum Kjærgaard
Kjærgaardsvej 7, 6950 Ringkøbing
Telefon: 99 74 28 50
rindum-kjaergaard@rksk.dk

Gymnasiale uddannelser

Det Kristne Gymnasium
Vasevej 28, 6950 Ringkøbing
Telefon: 97 32 31 00
kontor@kristne-gym.dk 

Ringkjøbing Gymnasium
Vasevej 24, 6950 Ringkøbing
Telefon: 96 74 34 00
post@rkbgym.dk

Gymnasiet HHX Ringkøbing og Ringkøbing Handelsskole
Vasevej 20, 6950 Ringkøbing
Telefon: 97 32 02 00
ringkhs@ringkhs.dk

VUC Ringkøbing-Skjern
Vasevej 20, 6950 Ringkøbing
Telefon: 96 27 58 70
vuc.ringkoebing@ucrs.dk

Erhvervsuddannelserne:

Se mere under Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringkøbing-Skjern

 

 Svømmehal

Foto: RKSK

Idræts- og svømmehaller

Som alle steder i Ringkøbing-Skjern Kommune er der i Ringkøbing et aktivt foreningsliv, og en del af det knytter sig til idræts- og svømmehallerne. I Ringkøbing er der Ringkøbing SvømmehalROFI Centret og Danhostel Ringkøbing, der er et moderne idræts- og fritidscenter på ca. 10.000 m². ROFI Centret har bl.a. to sportshaller, herunder Green Sports Arena som centrum for Ringkøbing Håndbolds store kampe, plus squashbaner, fitnesscenter, billard, skydebane, bordtennis og meget andet. Ringkøbing har også Vesterhavs Hallen og Green Arena

Under events kan du se flere store årlige begivenheder i Ringkøbing, blandt andre Ringkøbingløbet.

Du kan søge efter flere lokale foreninger i Ringkøbing her og finde mere om fritidsaktiviteter i Ringkøbing-Skjern Kommune under Fritid-Natur-Kultur.

 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.

 

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.