Skal din drømmebolig ligge her?

Byg om eller byg eget hus

Har du skruet hænderne godt på, og har du og familien energi til et håndværkertilbud, kan det give mange spændende boligmuligheder til rimelige penge. I den forbindelse er det måske også en idé at overveje flexbolig-ordningen. Med særlig tilladelse kan en helårsbolig bruges som fritidshus eller ekstra bolig – altså uden bopælspligt. Dermed bliver det muligt i en periode at ”afprøve” et område, inden du træffer beslutning om at flytte permanent.

Flexbolig-ordningen kan anvendes i byer, landsbyer og det åbne land, dog ikke inden for kystnærhedszonen, tre km.

Ønsker du at bygge dit drømmehus selv, så har vi i Ringkøbing-Skjern Kommune masser af ledige byggegrunde både i byerne og landsbyerne. Og får du brug for hjælp til byggeriet, har vi selvfølgelig også mange lokale håndværkere, der kan yde professionel hjælp. Du kan finde mange af dem på de lokale byhjemmesider via kortet her. Ønsker du at bygge selv, er der selvfølgelig forskellige regler, der skal overholdes. Dem kan du finde mere om her under Byggeri.

 

Grunde til salg 

Vil du bygge din egen bolig gælder det om at finde den helt rigtige grund til drømmehuset. Skal det være i byen, på landet eller i en landsby? Der er flere muligheder. Du kan finde private grunde til salg hos ejendomsmæglerne i de forskellige områder af kommunen. Se under Boliger til salg.

Ringkøbing-Skjern Kommune har også flere ledige grunde til salg. På grundsalgssiden er det let at hente oplysninger om grundene. Du kan se billeder af de enkelte grunde og grundområder, priser, salgsbetingelser og lokalplaner. Du kan også læse og se mere om livet i de enkelte byområder.

 

Naturen kommer før boligerne

Har du lyst til at blive en del af et nyt og unikt byggeprojekt, så er Naturbydelen Ringkøbing K måske noget for dig. Ringkøbing K er en ny bydel i et attraktivt naturområde lige ud til Ringkøbing Fjord. 

 

Video fra Naturbydelen Ringkøbing K

Bydelsprojektet gennemføres i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg. Området er på 84 ha og i alt er der plads til omkring tusind boliger, som vil blive bygget over flere etaper i de kommende år. Det første byggefelt med 36 boliger blev sat i gang i efteråret 2016. Så hvis du er hurtig, kan du være blandt de første, der bygger bolig i den nye bydel.

Bydelsprojektet Ringkøbing K er unikt, fordi det ligger tæt på fjorden og der er startet med at etablere naturen i selve området – med skov, sø, eng, frugtlund, bærhaver, veje, stier og aktivitetspladser - inden boligbyggeriet er startet. Ved traditionelt byggeri er rækkefølgen lige omvendt. Hvordan der f.eks. også er indregnet klimatilpasning i projektet, og hvordan du kan komme til at bo i den nye bydel, kan du læse mere om under Naturbydelen Ringkøbing K 

 

Også i eksempelvis Skjern er der spændende byggegrunde til salg, og i Tarm er der en ny bydel omkring Søparken på vej.

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.