Skal din drømmebolig ligge her?

Byg om eller byg eget hus

Har du skruet hænderne godt på, og har du og familien energi til et håndværkertilbud, kan det give mange spændende boligmuligheder til rimelige penge. I den forbindelse er det måske også en idé at overveje flexbolig-ordningen. Med særlig tilladelse kan en helårsbolig bruges som fritidshus eller ekstra bolig – altså uden bopælspligt. Dermed bliver det muligt i en periode at ”afprøve” et område, inden du træffer beslutning om at flytte permanent.

Flexbolig-ordningen kan anvendes i byer, landsbyer og det åbne land, dog ikke inden for kystnærhedszonen, tre km.

Ønsker du at bygge dit drømmehus selv, så har vi i Ringkøbing-Skjern Kommune masser af ledige byggegrunde både i byerne og landsbyerne. Og får du brug for hjælp til byggeriet, har vi selvfølgelig også mange lokale håndværkere, der kan yde professionel hjælp. Du kan finde mange af dem på de lokale byhjemmesider via kortet her. Ønsker du at bygge selv, er der selvfølgelig forskellige regler, der skal overholdes. Dem kan du finde mere om her under Byggeri.

 

Grunde til salg 

Vil du bygge din egen bolig gælder det om at finde den helt rigtige grund til drømmehuset. Skal det være i byen, på landet eller i en landsby? Der er flere muligheder. Du kan finde private grunde til salg hos ejendomsmæglerne i de forskellige områder af kommunen. Se under Boliger til salg.

Ringkøbing-Skjern Kommune har også flere ledige grunde til salg. I foråret 2018 har kommunen startet en ny grundsalgsside, hvor det er let at hente oplysninger om grundene, og der er tekst og billeder af by- og grundområder. I første omgang omfatter siden dog kun et begrænset antal grunde, mens du her kan finde: alle kommunale grunde til salg

 

Naturen kommer før boligerne

Har du lyst til at blive en del af et nyt og unikt byggeprojekt, så er Naturbydelen Ringkøbing K måske noget for dig. Ringkøbing K er en ny bydel i et attraktivt naturområde lige ud til Ringkøbing Fjord. 

 

Ringkøbing K

Bydelsprojektet gennemføres i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg. Området er på 84 ha og i alt er der plads til omkring tusind boliger, som vil blive bygget over flere etaper i de kommende år. Det første byggefelt med 36 boliger blev sat i gang i efteråret 2016. Så hvis du er hurtig, kan du være blandt de første, der bygger bolig i den nye bydel.

Bydelsprojektet Ringkøbing K er unikt, fordi det ligger tæt på fjorden og der er startet med at etablere naturen i selve området – med skov, sø, eng, frugtlund, bærhaver, veje, stier og aktivitetspladser - inden boligbyggeriet er startet. Ved traditionelt byggeri er rækkefølgen lige omvendt. Hvordan der f.eks. også er indregnet klimatilpasning i projektet, og hvordan du kan komme til at bo i den nye bydel, kan du læse mere om under Naturbydelen Ringkøbing K 

 

Også i eksempelvis Skjern er der spændende byggegrunde til salg, og i Tarm er der en ny bydel omkring Søparken på vej.

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn. Efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.