Det gode liv for dig og din familie

Ringkøbing-Skjern Kommune er et godt hjem for børn og voksne

Grib mulighederne for det gode liv 

Vil du give dine børn en tryg opvækst med masser af plads og aktiviteter i naturen?

Vil du og din familie have et liv, hvor nærvær, fællesskab og naturen er en del af hverdagen?

Og vil du have plads, bo godt og have overskud på budgetkontoen?

Velkommen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Barn på cykel

Her er plads til, at børn kan færdes frit. Foto: Ralf Andersen 

 

Vi tør godt prale med det gode liv 

Her mod vest er der god plads til trampolinen og kaninburet i baghaven. Tryghed til at lade børnene cykle selv til skole og fritidsaktiviteter. Gode skoler og institutioner. Naboer, der kommer hinanden ved. Et vidt forgrenet foreningsliv, der når ud i alle kroge af kommunen, giver både dine børn og dig selv noget spændende at lave i fritiden.

 

Børn boldtræner

Både byer og landsbyer byder på et aktivt fritidsliv for børn og voksne. Foto: Vorgod-Barde

Er du til cykling, løb i naturen eller en tur på surfbrættet? Ja, så behøver vi vel næsten ikke at sige mere: Åbn døren og grib alle mulighederne i naturen.

Jobmulighederne er naturligvis i top. Vi har næsten ingen ledighed, men vækst og masser af job i vores virksomheder. I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi flere arbejdspladser per 100 indbyggere end Aarhus, Herning eller Odense. Vi kalder os derfor Danmarks største arbejdsplads. I Ringkøbing-Skjern Kommune er vi også klar med inspiration og sparring i Jobklubben, hvis du får lyst til at skifte job, branche eller bliver ledig.

 

 

Vi kalder vores kommune for Naturens Rige, for vi ved, at det gode liv og de mange muligheder udspringer af al den mangfoldige natur, vi bor lige midt i. Vi har højt til loftet og plads til alle.

Vi kan prale med, at vi har pladsgaranti, og at du får masser af plads for pengene, hvis du køber hus i Ringkøbing-Skjern Kommune. Plus mulighed for 121 % ekstra i rådighedsbeløb. Se mere under Hvordan vil du bo.

 

Tilfredshed og tryghed i top

De vigtigste ingredienser i opskriften på det gode liv kan du finde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har papir på, at borgerne i kommunen er de mest tilfredse og de mest trygge i hele landet. 

Danmarks Statistik har nemlig i en undersøgelse om danskernes livskvalitet opgjort, at de mest tilfredse borgere i et af verdens lykkeligste lande bor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Se mere om undersøgelsen, der også viser, at kommunen ligger over landsgennemsnittet på alle andre områder i undersøgelsen. Eksempelvis er der færre skilsmisser pr. 1.000 par i kommunen end i gennemsnit i landet. Den store borgertilfredshed bekræftes også i kommunens egne undersøgelser. 

Vi er også verdensmestre i tillid. Danskerne er på verdensplan det folkefærd, der har højest tillid til fremmede. 76 procent mener, at man kan stole på fremmede, og i Ringkøbing-Skjern Kommune er tallet helt oppe på 91 procent. At kommunen har verdens højeste niveau af social kapital forklares med, at borgerne er rigtig dygtige til at fungere i et fællesskab, at der er et meget aktivt foreningsliv og særligt at rigtig mange giver et nap med som frivillig. Som du kan læse mere om her udfører 56 procent af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune frivilligt arbejde.

Undersøgelsen ”Danskerne i det byggede miljø 2022”, som er gennemført af Videnscentret Bolius og Realdania, placerer også Ringkøbing-Skjern Kommune som den kommune i landet, hvor danskerne har den højeste livskvalitet og på en tredjeplads i at have flest trygge borgere.

 

 Børn i Tim

  Her er plads til det gode børneliv. Foto: Tim Skole

 

Vi tager børnene alvorligt

Som tilflytter i Ringkøbing-Skjern Kommune får du måske råd til at blive hjemme og passe dine børn i de første år, hvis du drømmer om det. Ellers er vi klar til at tage os godt at dem, så du som forælder kan passe arbejdslivet med god samvittighed.

Vores mål er, at alle børn og unge trives, udvikler sig og bliver lige så dygtige, som de kan. Vi ønsker sammen med forældrene at skabe helhed og sammenhæng i børnenes opvækst og udvikling fra 0 til 18 år. Vi arbejder derfor ud fra et fælles syn på børn og læring, så der bliver en rød tråd i det liv, børnene oplever i kommunens dagpleje, daginstitutioner og skoler. Vi prioriterer udviklingen af stimulerende og støttende læringsmiljøer højt, og ikke mindst bestræber vi os på, at alle børn og unge oplever sig set, hørt, forstået og taget alvorligt.

 

 

Her kan du læse mere om vores fælles børne- og ungesyn

Til venstre på siden kan du se mere om pladsgaranti og vores tilbud om børnepasning opdelt efter aldersgrupper. På kortet her kan du se placeringen af alle kommunens daginstitutioner og skoler og her kan du finde de kommunale legepladser.

 

Et liv i balance

Vi har selvfølgelig også masser af tilbud om et aktivt fritidsliv for dig og dine børn. Både i naturen og i foreningerne. Det er med til at skabe det gode liv, som vi også kalder et liv i balance, så flyt til Ringkøbing-Skjern og bliv en del af det. 

 

Vandsport for store og smaa

     Fjorden giver muligheder for masser af vandsportsaktiviteter for børn og voksne. Foto: hvidesande.dk

Ringkøbing-Skjern Kommune er snart 100 procent selvforsynende med vedvarende energi og har blandt andet som mål at blive 100 procent fossilfri allerede i 2040 - ti år tidligere end regeringens mål for Danmark. Det er også balance.

Du kan finde meget mere om det gode fritidsliv under Fritid-Natur-Kultur, og se så lige her lidt om det, der giver et liv i balance.

 

Har du tidligere boet i Ringkøbing-Skjern Kommune? Vi har særlige tilbud til dig. Tjek lige siden for Klub Eksilvestjyder.

 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.