Vi har pladsgaranti

Plads til et godt børneliv

Vi har naturligvis pladsgaranti – i naturen - og i børnepasningen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Garantien i kommunens forskellige tilbud om børnepasning dækker fra barnet er 26 uger gammelt til og med 3. klasse.

Vi har almindelige, og flere steder også grønne dagplejere. Overalt er naturen en integreret del af børnenes dagligdag, uanset om de er i dagpleje, vuggestue, børnehave, de aldersintegrerede daginstitutioner eller skolefritidsordning. Nærvær, tryghed og fællesskab er den røde tråd, som også vægtes alle steder i børnenes opvækst i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vi lægger samtidig vægt på, at alle børn føler sig set, hørt, forstået og taget alvorligt. Det er med til at sikre det gode børneliv.

Du kan læse mere om Ringkøbing-Skjern Kommunes børnepasning, de kommunale og private pasningstilbud, den digitale pladsanvisning, priser og meget andet på kommunes hjemmeside.

Du kan også finde kontaktoplysninger om Ringkøbing-Skjern Kommunes dagplejeordning og vuggestuer samt børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner.

  

 Foto: RKSK

 

Gratis tilbud til babyer og forældre

I Ringkøbing-Skjern Kommune sætter vi pris på at få flere borgere. Og for at fejre de mange nye babyer i 2016 har Musikskolen et tilbud om gratis babymusik – otte gange musikundervisning eller musikalsk legestue inden barnet er fyldt to år. Undervisningen foregår i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern og Videbæk. Tilflytterfamilier, der har fået barn efter 1. januar 2016, er også omfattet af det gratis tilbud. 

 

Babymusik

 Foto: John Randeris

For de 1-5 årige tilbyder Musikskolen musikalsk legestue en gang om ugen i Ringkøbing og Skjern. På kommunens biblioteker er der også løbende tilbud om babycafé, hvor mor eller far kan komme med deres baby og få inspiration til læsning eller tage deres småbørn med til små teater- og musikforestillinger.

Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker at støtte op omkring familielivet. Kommunen tilbyder blandt andet gratis parterapi til alle forældre, der oplever udfordringer eller vanskeligheder i parforholdet. Sundhedsplejerskerne medvirker også til at starte mødregrupper op for kvinder, der lige har født. Ikke mindst for tilflyttere er mødregrupper et godt sted at være med, når der skal skabes nye kontakter og netværk i lokalområdet. Du kan se mere om kommunens sundhedspleje-tilbud til børn og voksne her

 

 Foto: hvidesande.dk

 

Fælles oplevelser i naturen

For dig med småbørn i familien kan vi også prale med de mange muligheder for gratis fælles oplevelser i fritiden. Sand, strand, sommer og vand giver sig selv, og en tur langs det brusende hav i vestenvinden på en efterårsdag eller i snevejr er en spændende oplevelse for både store og små, når blot I er godt klædt på. Leg, cykel- og traveture i naturen er der muligheder for overalt. Og det er ikke kun de voksne, der fascineres af en tur med fiskestangen. Selvfølgelig er der også aktiviteter for de yngste i foreningslivet. Se mere under Fritid-natur-kultur

 

  Foto: hvidesande.dk

Ringkøbing-Skjern Kommune har også mange spændende legepladser. Har du lyst til at tage familien med på tur med madkurven, kan du måske også bruge vores kort over herlige madpakkesteder

 

Ung nyuddannet vender hjem til karrierejob

Her har vi et godt eksempel på en ung eksilvestjyde, som er vendt hjem. Som nyuddannet akademiker har Charlotte Brandsborg fundet et spændende job på hjemegnen og tæt på beslutningerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Og kæresten, Marc Lykke, er flyttet med og har også fået job med ansvar. Charlotte Brandsborg er faglig koordinator i Analyse & Effekt, som er en del af staben Viden & Strategi, og Marc Lykke er afdelingsleder i Virksomhedsservice, som er en del af Jobcentret. Begge i Ringkøbing-Skjern Kommune. Parret bor i Ringkøbing og nyder naturen tæt på fjorden.

 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland.