Vi har pladsgaranti

Plads til et godt børneliv

Vi har naturligvis pladsgaranti – i naturen - og i børnepasningen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Garantien i kommunens forskellige tilbud om børnepasning dækker fra barnet er 26 uger gammelt til og med 3. klasse.

Vi har almindelige, og flere steder også grønne dagplejere. Overalt er naturen en integreret del af børnenes dagligdag, uanset om de er i dagpleje, vuggestue, børnehave, de aldersintegrerede daginstitutioner eller skolefritidsordning. Nærvær, tryghed og fællesskab er den røde tråd, som også vægtes alle steder i børnenes opvækst i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vi lægger samtidig vægt på, at alle børn føler sig set, hørt, forstået og taget alvorligt. Det er med til at sikre det gode børneliv.

Du kan læse mere om Ringkøbing-Skjern Kommunes børnepasning, de kommunale og private pasningstilbud, den digitale pladsanvisning, priser og meget andet på kommunes hjemmeside.

Du kan også finde kontaktoplysninger om Ringkøbing-Skjern Kommunes dagplejeordning og vuggestuer samt børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner.

  

 Foto: RKSK

 

Gratis tilbud til babyer og forældre

I Ringkøbing-Skjern Kommune sætter vi pris på at få flere borgere. Og for at fejre de mange nye babyer i 2016 har Musikskolen et tilbud om gratis babymusik – otte gange musikundervisning eller musikalsk legestue inden barnet er fyldt to år. Undervisningen foregår i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern og Videbæk. Tilflytterfamilier, der har fået barn efter 1. januar 2016, er også omfattet af det gratis tilbud. 

 

Babymusik

 Foto: John Randeris

For de 1-5 årige tilbyder Musikskolen musikalsk legestue en gang om ugen i Ringkøbing og Skjern. På kommunens biblioteker er der også løbende tilbud om babycafé, hvor mor eller far kan komme med deres baby og få inspiration til læsning eller tage deres småbørn med til små teater- og musikforestillinger.

Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker at støtte op omkring familielivet. Kommunen tilbyder blandt andet gratis parterapi til alle forældre, der oplever udfordringer eller vanskeligheder i parforholdet. Sundhedsplejerskerne medvirker også til at starte mødregrupper op for kvinder, der lige har født. Ikke mindst for tilflyttere er mødregrupper et godt sted at være med, når der skal skabes nye kontakter og netværk i lokalområdet. Du kan se mere om kommunens sundhedspleje-tilbud til børn og voksne her

 

 Foto: hvidesande.dk

 

Fælles oplevelser i naturen

For dig med småbørn i familien kan vi også prale med de mange muligheder for gratis fælles oplevelser i fritiden. Sand, strand, sommer og vand giver sig selv, og en tur langs det brusende hav i vestenvinden på en efterårsdag eller i snevejr er en spændende oplevelse for både store og små, når blot I er godt klædt på. Leg, cykel- og traveture i naturen er der muligheder for overalt. Og det er ikke kun de voksne, der fascineres af en tur med fiskestangen. Selvfølgelig er der også aktiviteter for de yngste i foreningslivet. Se mere under Fritid-natur-kultur

 

  Foto: hvidesande.dk

Ringkøbing-Skjern Kommune har også mange spændende legepladser. Har du lyst til at tage familien med på tur med madkurven, kan du måske også bruge vores kort over herlige madpakkesteder

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Hun dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.

 

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.