Vi har pladsgaranti

Plads til et godt børneliv

Vi har naturligvis pladsgaranti – i naturen - og i børnepasningen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Garantien i kommunens forskellige tilbud om børnepasning dækker fra barnet er 26 uger gammelt til og med 3. klasse.

Vi har almindelige, og flere steder også grønne dagplejere. Overalt er naturen en integreret del af børnenes dagligdag, uanset om de er i dagpleje, vuggestue, børnehave, de aldersintegrerede daginstitutioner eller skolefritidsordning. Nærvær, tryghed og fællesskab er den røde tråd, som også vægtes alle steder i børnenes opvækst i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vi lægger samtidig vægt på, at alle børn føler sig set, hørt, forstået og taget alvorligt. Det er med til at sikre det gode børneliv.

Du kan læse mere om Ringkøbing-Skjern Kommunes børnepasning, de kommunale og private pasningstilbud, den digitale pladsanvisning, priser og meget andet på kommunes hjemmeside.

Du kan også finde kontaktoplysninger om Ringkøbing-Skjern Kommunes dagplejeordning og vuggestuer samt børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner.

  

 Foto: RKSK

 

Gratis tilbud til babyer og forældre

I Ringkøbing-Skjern Kommune sætter vi pris på at få flere borgere. Og for at fejre de mange nye babyer i 2016 har Musikskolen et tilbud om gratis babymusik – otte gange musikundervisning eller musikalsk legestue inden barnet er fyldt to år. Undervisningen foregår i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern og Videbæk. Tilflytterfamilier, der har fået barn efter 1. januar 2016, er også omfattet af det gratis tilbud. 

 

Babymusik

 Foto: John Randeris

For de 1-5 årige tilbyder Musikskolen musikalsk legestue en gang om ugen i Ringkøbing og Skjern. På kommunens biblioteker er der også løbende tilbud om babycafé, hvor mor eller far kan komme med deres baby og få inspiration til læsning eller tage deres småbørn med til små teater- og musikforestillinger.

Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker at støtte op omkring familielivet. Kommunen tilbyder blandt andet gratis parterapi til alle forældre, der oplever udfordringer eller vanskeligheder i parforholdet. Sundhedsplejerskerne medvirker også til at starte mødregrupper op for kvinder, der lige har født. Ikke mindst for tilflyttere er mødregrupper et godt sted at være med, når der skal skabes nye kontakter og netværk i lokalområdet. Du kan se mere om kommunens sundhedspleje-tilbud til børn og voksne her

 

 Foto: hvidesande.dk

 

Fælles oplevelser i naturen

For dig med småbørn i familien kan vi også prale med de mange muligheder for gratis fælles oplevelser i fritiden. Sand, strand, sommer og vand giver sig selv, og en tur langs det brusende hav i vestenvinden på en efterårsdag eller i snevejr er en spændende oplevelse for både store og små, når blot I er godt klædt på. Leg, cykel- og traveture i naturen er der muligheder for overalt. Og det er ikke kun de voksne, der fascineres af en tur med fiskestangen. Selvfølgelig er der også aktiviteter for de yngste i foreningslivet. Se mere under Fritid-natur-kultur

 

  Foto: hvidesande.dk

Ringkøbing-Skjern Kommune har også mange spændende legepladser. Har du lyst til at tage familien med på tur med madkurven, kan du måske også bruge vores kort over herlige madpakkesteder

 

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn. Efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.