Vi læser bedre end de fleste

Og vi bliver set, hørt, forstået og taget alvorligt

Dynamiske skoler 

Ringkøbing-Skjern Kommune har mange både små og store skoler skoler - 23 folkeskoler og 10 friskoler.

Ringkøbing-Skjern Kommunens skoler er dynamiske og under stadig forandring, så de kan leve op til kommunens og forældrenes ambitioner. Vi prioriterer, at børnene modtager faglig undervisning på et højt niveau, og at de forlader folkeskolen som "hele" mennesker - fagligt, kreativt og socialt. Den røde tråd i børnenes opvækst er nærvær, tryghed og fællesskab.

Vi har også som fælles udgangspunkt for alle, der arbejder med børn og unge, at dit barn skal opleve at blive set, hørt, forstået og taget alvorligt.

Eleverne i Ringkøbing-Skjern Kommunes skoler trives godt, og den faglige del dokumenteres blandt andet i de såkaldte PISA-undersøgelser, der viser, at børn i Ringkøbing-Skjern Kommunes skoler læser bedre end i de fleste andre kommuner. Andelen af elever med gode resultater i matematik er også klart højere end på landsplan.

I Ringkøbing-Skjern Kommune kalder vi os også Naturens Rige, fordi vi bor midt i naturen og lever af den. Som en naturlig del af undervisningen bevæger vores elever sig derfor også i naturen.

 

Troldhede skole

Foto: Troldhede.dk 

 

3D-printere med i undervisningen

I Ringkøbing-Skjern Kommune lægger vi også vægt på at bruge nye materialer og metoder i undervisningen. Eksempelvis drejer et af de nye tiltag - Makerspace - sig om 3D-printere, vinylskærere og hjemmebyggede robotter. To lærere fra Ringkøbing Skole er efter succes med at bruge 3D-printere i undervisningen i gang med et projekt, der skal give alle elever og lærere i kommunen adgang til den nyeste teknologi inden for digital produktion og design. 

Projektet RKSK Makerspace, der støttes af Erhvervsvækstforum, opbygges med et centralt udviklingsværksted, Protolab, der etableres i samarbejde med lokale virksomheder, og base camp på kommunens overbygningsskoler. Det giver dynamiske skoler.

Du kan læse mere om projektet i forbindelse med indvielsen af RKSK Makerspace på Ringkøbing Skole.

 

Mentor hjælper med at finde talenter

Et andet spændende projekt er eksempelvis skolernes mentorordning, der er etableret i partnerskab med Landsforeningen Talentspejderne. Mentorordningen er henvendt til 12-15-årige, der for at kunne udvikle sine talenter og evner har brug for ekstra voksenstøtte. Mentor er en uddannet voksen - en rollemodel - der på et år frivilligt stiller op til 24 møder med eleven. Målet er at få eleven til at passe skolen plus få lyst og mod til at komme i gang med en uddannelse efter 9.-10. klasse. Her kan du læse Dagbladet Ringkøbing-Skjern´s historie om en af de første, der har haft glæde af mentorordningen.

 

Tim skoledrenge

Foto: Tim Skole

 

Skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune:

Ringkøbing-Skjern Kommune har 23 folkeskoler fordelt rundt i kommunens små og større byer. Ni af skolerne har overbygning. Kommunen har desuden tre specialcentre og to specialskoler.

Du kan se Ringkøbing-Skjern Kommunes skoler her og klikke dig videre til de enkelte skolers hjemmesider.

Der er højt til loftet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Også på skoleområdet. Der er hele 10 friskoler i kommunen. 

 

Plads til fri leg og masser af sport

Foruden skolefritidsordningerne er der i fritiden en række tilbud om oplevelser og udviklende aktiviteter for dine børn. Musikskolen har eksempelvis ikke kun tilbud om individuel undervisning eller holdundervisning i musik, men også tilbud om korsang, drama og billedkunst. Musikskolen har desuden en danseafdeling med bl.a. balletskole. Se lige her hvor dygtige balleteleverne er.

 

 

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der masser af plads til, at dine børn sammen med kammeraterne kan boltre sig i den frie leg i Naturens Rige. Sammen med dig eller kammeraterne er der også masser af aktiviteter for børnene i det vidt forgrenede foreningsliv. Børnene kan eksempelvis gå til skak, spejder, ridning, svømning. De kan lære at surfe, ro i kano eller kajak, eller de kan deltage i alle former for sport fra fodbold, håndbold til gymnastik og badminton.

 

Kabelspring Hvide Sande

Foto: hvidesande.dk

Natur og sportspladser har vi mange af. Ringkøbing-Skjern Kommune har jævnt fordelt rundt i kommunen ikke mindre end 26 idrætshaller og svømmehaller. Om sommeren er der ekstra aktivitetstilbud i og omkring vandet ved Hvide Sande og Ringkøbing Fjord. Og der er god plads til alt og alle. Læs mere under Fritid-Natur-Kultur

 

 boern i kajak

Foto: RKSK

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.