Overskud på budgetkontoen

Når du køber hus i Ringkøbing-Skjern får du i snit 121 % mere på budgetkontoen end i storbyen

Hvad er din drømmebolig?

Drømmer du om mange kvadratmeter bolig for pengene?

Vil du bo i et lille byhus eller bygge din egen villa?

Ønsker du masser af plads til grøntsager og trampolin i baghaven?

Vil du bo midt i naturen - med udsigt over vandet? Eller vil du bo helt ude på landet?

 

Du kan finde drømmeboligen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi bor ca. 56.200 i Danmarks største kommune geografisk set, så vi har masser af plads, boliger for enhver smag og gode tilbud på det hele. Flytter du mod vest, kan du få et pænt overskud på budgetkontoen. Det vil sige skattefri penge, der kan bruges til ekstra ferie og oplevelser for familien, surf-udstyr eller en ekstra bil. Hvis du har lyst til det, er der måske også råd til, at du kan arbejde lidt færre timer og få mere tid til børnene, mens de er små.

 

Få flere tusinde kroner ekstra til rådighed

Boligpriserne betyder, at der er rigtig god økonomi i at bosætter sig i Vestjylland. Den nyeste analyse viser, at en almindelig familie, der bor i hus i Ringkøbing-Skjern Kommune, vil have 17.441 kroner i rådighedsbeløb om måneden, når alle faste udgifter, skat o.l. er betalt. Analysen er udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Kommune i 2021. Analysefolkene har kigget på en familie med to voksne og to børn, der bor i et hus på 140 kvadratmeter til den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen.

Det er omkring 13.000 kroner mere end familien vil have, hvis den bor i Aarhus. Med andre ord en stigning i rådighedsbeløbet på 294 procent ved at flytte til Ringkøbing-Skjern. Sammenlignes der med en tilsvarende familie og vilkår, er der også meget at tjene ved at flytte fra f.eks. Herning, nemlig 24 procent svarende til 3.335 kroner. Eller fra Aalborg 45 procent svarende til 5.453 kroner.

I snit vil der være 7.267 kroner ekstra at bruge af hver måned ved at flytte fra Herning, Aalborg eller Aarhus Kommuner til Ringkøbing-Skjern Kommune. Familiens rådighedsbeløb vil med andre ord i gennemsnit stige med 121 procent. 

Den helt store fortjeneste vil selvfølgelig være for en familie i København, der vælger at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern. 34.447 kroner mere i rådighedsbeløb vil det kunne give analyse-familien. Familien vil dog næppe få lov til at købe en tilsvarende bolig i København. Familiens rådighedsbeløb vil ende med et så stort minus, at den aldrig vil kunne låne til et hus, som det, der opereres med i regnestykket.

Undersøgelsen tager højde for bl.a. forskelle i skatteprocenter, pasningsudgifter m.v. Du kan læse undersøgelsen her.

 

Ringkøbing byliv

 Byliv i Ringkøbing Foto: RKSK

Bo i byen

Foretrækker du at bo i byen kan vi pege på de fem største byer i Ringkøbing-Skjern Kommune. I byerne er der mennesker og liv omkring dig. Der er et godt og alsidigt udvalg af butikker, cafeer og restauranter plus masser af seværdigheder og kulturelle tilbud. Udbuddet er både større og mere spændende end i mange andre byer på samme størrelse, fordi vi er heldige også at have turister til at forbedre kundeunderlaget.

Ringkøbing er den største by med knap 10.000 indbyggere. I den gamle købstad, der er en af landets ældste, er der hyggelige brolagte gader med f.eks. ejerlejligheder, charmerende byhuse og villaer til salg tæt på Ringkøbing Fjord, centrum og havnen. Eller drømmer du om en murermestervilla med god plads eller måske en lidt mindre villa? Der er også nye familievillaer og ældre villaer i andre bydele og i et spændende nyt boligområder med udsigt og gåafstand til fjorden. 

Du kan også købe denne villa på 1. parket med udsigt ud over Ringkøbing Fjord, tæt på badebroen og surfklubben.

Kommunens mindste centerby, Hvide Sande, der har lidt under 3.000 fastboende indbyggere, kan både byde tilflyttere på større og mindre huse og villaer tæt på klitterne, Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Her er eksempelvis en villa med plads til familien. Eller er du frisk på modernisering af denne villa tæt på Sydstranden? En anden mulighed er et mindre hus i tre plan på en stor grund med fjordudsigt. Hvide Sande er centrum for Vestkystens fiskeri og turisme og har gæster fra hele verden, der blandt andet tiltrækkes af Vesterhavet og de optimale forhold for vandsport.

Skjern er den næststørste med knap 8.000 indbyggere. Byen, der er den yngste købstad i Danmark, har ry for at være en aktiv erhvervs- og handelsby og er blandt andet kendt for sine håndbold-talenter. Nabobyen Tarm er med godt 4.000 indbyggere den fjerdestørste by. Det er kommunens største sydligste by og er tæt på Billund Lufthavn. Begge byer er tæt på de store grønne rekreative arealer ved Skjern Å-dalen.

I begge byer er der mange valgmuligheder. Her er blandt andre en villa tæt på den grønne korridor i Skjern og et byhus i Tarm med stort værksted. Tæt på skov er der blandt andre en villa i Tarm, og i Skjern er der en unik nyopført villa lige ved de grønne arealer med vandhaverne og åen midt i byen. Eller hvad med et rækkehus i Skjern eller en murermestervilla i Tarm med plads til familien? Som pendler kan du i øvrigt få mulighed for at afprøve området, da der i Tarm er bygget et helt nyt hus, som kan lejes i op til et år. Se mere om pendlerbolig Søparken 15. I Skjern har du også mulighed for at erhverve denne rummelige bolig tæt på Skjern Å.

Videbæk, der er kommunens største østligste by, er populært sagt porten mellem Midt- og Vestjylland og kan også tilbyde tilflyttere alle boligformer.

Aktuelt er her f.eks. denne centralt placerede bolig til den store familie og et byhus til salg. Her er også en centralt placeret familievilla, eller du kan købe denne familievilla tæt på Herborg Bakker. Videbæk ligger midt i mellem Ringkøbing og Herning, tæt på motorvejene til Aarhus og Vejle/København/Napoli og blandt andet også tæt på det nye Regionshospitalet Gødstrup. Videbæk er kommunens tredjestørste by med flere store arbejdspladser og har godt 4.200 indbyggere. 

 

Bo på landet

Foretrækker du mere rolige og afslappede omgivelser, kan du flytte på landet. Der er mange muligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

 liggende køer

 Skjern Ådalen Foto: RKSK.dk

 

Bo helt ude hvor kragerne vender

At bo på landet er reelt et vidt begreb, men vi har det hele i Ringkøbing-Skjern Kommune, der geografisk er landets største kommune. Er du eller vil du rigtig gerne være en bonderøv, så kan du vælge at finde et sted helt derude, hvor kragerne vender - med udsigt til marker, græssende køer og absolut ingen naboer i baghaven. Her er et eksempel på en trelænget ejendom ved Lønborg med 4 ha jord, og en ejendom med plads til pladskrævende hobby eller et fritidslandsbrug tæt på Videbæk. Drømmer du om at bo i en gammel museumsbygning, så er Gåsemandens Gård ved Bork til salg. Måske er du mere til en landejendom ved Kloster? Eller hvad med en ejendom i Sdr. Vium med udsigt til skov og marker?

Vil du se flere, så søg på landejendomme i Ringkøbing-Skjern Kommune eller kontakt en af de lokale ejendomsmæglere direkte.

Du kan også vælge et hus eller en ejendom, der ligger tæt på et par andre ejendomme.

 

Bo i en landsby eller lige uden for 

Det er også at bo på landet, hvis du vælger at flytte til en af kommunens mange større eller mindre landsbyer eller lige uden for en af dem. Landsbyerne ligger jo midt i naturen og har også tilbud på boliger med både udsigt til markerne og med plads til trampolin, kaninbur og grøntsager i baghaven.

Du kan eksempelvis bo ved Stadil, i et træhus med eng- og fjordudsigt i Lønborg eller i en familievilla i Rækker Mølle. I landsbyen Velling, kendt for "Meter i Sekundet" er der f.eks. denne villa tæt på fjorden og et NYBYGGET PARCELHUS til salg. Aktuelt kan du også finde et lille hus i Tim, en villa i Kloster og et rækkehus i Lem St..Eller en villa med plads til erhverv i Stauning, der blev årets landsby i 2020. Der er også mulighed for at købe denne familievilla i Nr. Bork.

 

Troldhede skole

 Nr. Vium-Troldhede Skole Foto: troldhede.dk

Ved at bo i landsbyerne kommer du tættere på daginstitutioner, skoler, butikker og ikke mindst kommer du tættere på naboerne. Det giver mulighed for gode legekammerater til børnene lige rundt om hjørnet og for de voksne at blive en del af det lokale fællesskab.

Vi har nemlig tradition for et aktivt foreningsliv i landsbyerne, og du får hurtigt et tilhørsforhold til lokalområdet, uanset om du vælger en bolig i selve landsbyen eller længere ude på landet. Søg oplysninger om livet i landsbyerne ved at klikke på kortet her. Du kan også finde mere om det aktive foreningsliv under Fritid-Natur-Kultur og om jobmulighederne under Job og Karriere

 

 Motionsløber i klitterne

 Motionsløber i klitterne Foto: hvidesande.dk

 

Bo ved vandet

Vil du allerhelst bo ved vandet eller med udsigt til vandet, så har vi i Ringkøbing-Skjern Kommune også mange muligheder. Ved Vesterhavet, rundt om Ringkøbing Fjord og Stadil fjorde er der spændende ejendomme at købe. Her er fjordudsigt fra Nørregade i Hvide Sande. Og her tæt på Lyngvig Fyr ligger en stråtækt ejendom på Holmsland Klit og tæt på en lignende firlænget klitgård. Du kan også få villa med fjordudsigt i Ringkøbing, ligesom der er fjordudsigt fra den nye naturbydel i Ringkøbing. 

Du kan også få udsigt til en anden slags vand: landejendom med egen sø.

Eller drømmer du om en husbåd? Læs mere om de særlige regler omkring husbåde her i Bolius.

 

 husbåde ved Bork Havn

Husbåde ved Bork Havn Foto: hvidesande.dk

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn. Efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.