191 % på budgetkontoen

Når du køber hus i Ringkøbing-Skjern får du 91 % mere på budgetkontoen end i storbyen

Hvad er din drømmebolig?

Drømmer du om mange kvadratmeter bolig for pengene?

Vil du bo i et lille byhus eller bygge din egen villa?

Ønsker du masser af plads til grøntsager og trampolin i baghaven?

Vil du bo midt i naturen - med udsigt over vandet? Eller vil du bo helt ude på landet?

 

Du kan finde drømmeboligen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi bor godt 57.000 i Danmarks største kommune geografisk set, så vi har masser af plads, boliger for enhver smag og gode tilbud på det hele. Flytter du mod vest, kan du få 191% på budgetkontoen. Det vil sige skattefri penge, der kan bruges til ekstra ferie og oplevelser for familien, surf-udstyr, en ekstra bil. Eller hvis du har lyst, er der er måske råd til, at du kan arbejde lidt færre timer og få mere tid til børnene, mens de er små.

Boligpriserne betyder, at der er rigtig god økonomi i at bosætter sig i Vestjylland. ”Penge og Privatøkonomi” har tidligere beregnet, at der vil være 118.600 kroner mere til rådighed hvert år for en familie ved at flytte fra København til Ringkøbing-Skjern Kommune. Men faktisk kan der blive et endnu større plus på budgetkontoen.

 

Få flere tusinde kroner ekstra til rådighed

En ny analyse viser, at en almindelig familie, der bor i hus i Ringkøbing-Skjern Kommune, vil have 15.019 kroner i rådighedsbeløb, når alle faste udgifter, skat o.l. er betalt. Analysen er udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Kommunes analyseafdeling. Forudsætningen er en familie med to voksne og to børn, der bor i et hus på 140 kvadratmeter til den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen.

Det er næsten 10.000 kroner mere end familien vil have, hvis den bor i Aarhus. Med andre ord en stigning i rådighedsbeløbet på 196 procent ved at flytte til Ringkøbing-Skjern. Sammenlignes der med en tilsvarende familie og tilsvarende vilkår, er der også meget at tjene ved at flytte fra f.eks. Herning, nemlig 22 procent svarende til 2.720 kroner, eller fra Aalborg: 56 procent svarende til 5.377 kroner.

I snit vil der således være 6.016 kroner ekstra at bruge af hver måned ved at flytte fra Herning, Aalborg eller Aarhus Kommuner til Ringkøbing-Skjern Kommune. Familiens rådighedsbeløb vil med andre ord i gennemsnit stige med 91%. 

Den helt store fortjeneste vil selvfølgelige være for en familie i København, der vælger at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern. Næsten 20.000 kroner mere i rådighedsbeløb vil det kunne give analyse-familien. Familien vil dog næppe få lov til at købe en tilsvarende bolig i København. Familiens rådighedsbeløb vil simpelthen ende med et så stort minus, at den aldrig vil kunne låne til et hus på samme størrelse, som det, der opereres med i regnestykket.

Undersøgelsen, der ved sammenligningerne også tager højde for bl.a. forskelle i skatteprocenter, pasningsudgifter m.v., kan du hente HER.

 

Ringkøbing byliv

 Foto: RKSK

Bo i byen

Foretrækker du at bo i byen kan vi pege på de fem største byer i Ringkøbing-Skjern Kommune. I byerne er der mennesker og liv omkring dig. Der er et godt og alsidigt udvalg af butikker, cafeer og restauranter plus masser af seværdigheder og kulturelle tilbud. Udbuddet er både større og mere spændende end i mange andre byer på samme størrelse, fordi vi er heldige også at have turister til at forbedre kundeunderlaget.

Ringkøbing er den største by med knap 10.000 indbyggere. I den gamle købstad, der er en af landets ældste, er der hyggelige brolagte gader med ejerlejligheder, små huse, gamle byhuse, store villaer, specielle villaer og spændende nye boligområder med udsigt og gåafstand til fjorden.

Kommunens mindste centerby, Hvide Sande, der har 3.016 fastboende indbyggere, kan både byde tilflyttere på mindre huse, dyrere lejligheder og større og mindre villaer med udsigt til Vesterhavet eller fjorden. Eller hvad med en klitgård med en helt særlig historie og i den helt dyre ende? Hvide Sande er centrum for Vestkystens fiskeri og turisme og har gæster fra hele verden, der tiltrækkes af de optimale forhold for de dramatiske sportsgrene baseret på blæsten og de brusende bølger.

Skjern er den næststørste med knap 8.000 indbyggere. Byen, der er den yngste købstad i Danmark, har ry for at være en aktiv erhvervs- og handelsby og er blandt andet kendt for sine håndbold-talenter. Nabobyen Tarm er med godt 4.000 indbyggere den fjerdestørste by. Det er kommunens største sydligste by og er tæt på Billund Lufthavn.

I begge byer er der mange valgmuligheder lige fra lejligheder med udsigtprojektlejligheder, rækkehuse, byhuse og mange andre spændende boliger til salg. Eksempelvis hus med plads til storfamilien, villa i byen og villa med spændende detaljer både inde og ude. Alt sammen tæt på de grønne rekreative arealer ved Skjern Å-dalen. Som pendler kan du iøvrigt få mulighed for at afprøve området, da der i Tarm er bygget et helt nyt hus, som kan lejes i op til et år. Se mere om pendlerbolig Søparken 15

Videbæk, der er kommunens største østligste by, er populært sagt porten mellem Midt- og Vestjylland og kan også tilbyde tilflyttere alle boligformer.

Aktuelt er her f.eks. en villalejlighed, et lille rækkehus og et byhus med værksted. Der er en stor byvilla og villa i grønne omgivelser. Videbæk ligger midt i mellem Ringkøbing og Herning, tæt på motorvejene til Aarhus og Vejle/København/Napoli og blandt andet også tæt på det nye supersygehus i Gødstrup. Byen er kommunens tredjestørste by og har godt 4.200 indbyggere. 

 

Bo på landet

Foretrækker du mere rolige og afslappede omgivelser, kan du flytte på landet. Der er mange muligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

 liggende køer

Foto: RKSK.dk

 

Bo helt ude hvor kragerne vender

At bo på landet er reelt et vidt begreb, men vi har det hele i Ringkøbing-Skjern Kommune, der geografisk er landets største kommune. Er du eller vil du rigtig gerne være en bonderøv, så kan du vælge at finde et sted helt derude, hvor kragerne vender - med udsigt til marker, græssende køer og absolut ingen naboer i baghaven. Her er et eksempel på et lille Morten Korch-hus på landet og en mindre landejendom, hvor familien kan have et lille dyrehold og dyrke gulerødder. Der er også et stort udvalg af spændende landsteder med eks. tre boliger i én, og lystejendomme med gode jagtmuligheder og plads til mange gæster. Eller hvad med en gammel klitgård?

Se mange flere muligheder med en søgning på landejendomme under postnumrene 6900 Skjern, 6920 Videbæk, 6950 Ringkøbing, 6960 Hvide Sande eller 6880 Tarm her på BoligsidenBoliga eller kontakt en af de lokale ejendomsmæglere direkte.

Du kan også vælge et hus eller en ejendom, der ligger tæt på et par andre ejendomme.

 

Bo i en landsby eller lige uden for 

Det er også at bo på landet, hvis du vælger at flytte til en af kommunens mange større eller mindre landsbyer eller lige uden for en af dem.

Landsbyerne ligger jo midt i naturen og har også tilbud på boliger med både udsigt til markerne og med plads til trampolin, kaninbur og grøntsager i baghaven. Aktuelt til salg er eksempelvis en villa i Rækker Mølle, en mindre andelsbolig i Højmark eller en etplansvilla i børnevenligt kvarter i Lem. Her er også en ejendom i Tim, som måske er oplagt som flexbolig. Se mere om flexboligordningen her. Grib bare mulighederne! Du kan måske også blive den heldige ejer af den gamle præstegård i Hanning.

 

Troldhede skole

Foto: troldhede.dk

Ved at bo i landsbyerne kommer du tættere på daginstitutioner, skoler, butikker og ikke mindst kommer du tættere på naboerne. Det giver mulighed for gode legekammerater til børnene lige rundt om hjørnet og for de voksne at blive en del af det lokale fællesskab.

Vi har nemlig tradition for et aktivt foreningsliv i landsbyerne, og du får hurtigt et tilhørsforhold til lokalområdet, uanset om du vælger en bolig i selve landsbyen eller længere ude på landet. Søg oplysninger om livet i landsbyerne ved at klikke på kortet her. Du kan også finde mere om det aktive foreningsliv under Fritid-Natur-Kultur og om jobmulighederne under Job og Karriere

 

løber i klitten

 Foto: hvidesande.dk

 

Bo ved vandet

Vil du allerhelst bo ved vandet eller med udsigt til vandet, så har vi Ringkøbing-Skjern Kommune også mange muligheder. Ved Vesterhavet, rundt om Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord er der spændende villaer at købe med større eller mindre panoramaudsigt samt huse og landejendomme tæt på både hav og fjord. Der er også muligheder for at komme tæt på en anden slags vand, nemlig de store engområder omkring Skjern Å. Aktuelt er der blandt andet denne store villa.

Eller drømmer du om en husbåd? Læs mere om de særlige regler omkring husbåde her i Bolius.

 

 husbåd

Foto: hvidesande.dk

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.