Overskud på budgetkontoen

Når du køber hus i Ringkøbing-Skjern får du i snit 121 % mere på budgetkontoen end i storbyen

Hvad er din drømmebolig?

Drømmer du om mange kvadratmeter bolig for pengene?

Vil du bo i et lille byhus eller bygge din egen villa?

Ønsker du masser af plads til grøntsager og trampolin i baghaven?

Vil du bo midt i naturen - med udsigt over vandet? Eller vil du bo helt ude på landet?

 

Du kan finde drømmeboligen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi bor ca. 56.200 i Danmarks største kommune geografisk set, så vi har masser af plads, boliger for enhver smag og gode tilbud på det hele. Flytter du mod vest, kan du få et pænt overskud på budgetkontoen. Det vil sige skattefri penge, der kan bruges til ekstra ferie og oplevelser for familien, surf-udstyr eller en ekstra bil. Hvis du har lyst til det, er der måske også råd til, at du kan arbejde lidt færre timer og få mere tid til børnene, mens de er små.

 

Få flere tusinde kroner ekstra til rådighed

Boligpriserne betyder, at der er rigtig god økonomi i at bosætter sig i Vestjylland. Den nyeste analyse viser, at en almindelig familie, der bor i hus i Ringkøbing-Skjern Kommune, vil have 17.441 kroner i rådighedsbeløb om måneden, når alle faste udgifter, skat o.l. er betalt. Analysen er udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Kommune i 2021. Analysefolkene har kigget på en familie med to voksne og to børn, der bor i et hus på 140 kvadratmeter til den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen.

Det er omkring 13.000 kroner mere end familien vil have, hvis den bor i Aarhus. Med andre ord en stigning i rådighedsbeløbet på 294 procent ved at flytte til Ringkøbing-Skjern. Sammenlignes der med en tilsvarende familie og vilkår, er der også meget at tjene ved at flytte fra f.eks. Herning, nemlig 24 procent svarende til 3.335 kroner. Eller fra Aalborg 45 procent svarende til 5.453 kroner.

I snit vil der være 7.267 kroner ekstra at bruge af hver måned ved at flytte fra Herning, Aalborg eller Aarhus Kommuner til Ringkøbing-Skjern Kommune. Familiens rådighedsbeløb vil med andre ord i gennemsnit stige med 121 procent. 

Den helt store fortjeneste vil selvfølgelig være for en familie i København, der vælger at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern. 34.447 kroner mere i rådighedsbeløb vil det kunne give analyse-familien. Familien vil dog næppe få lov til at købe en tilsvarende bolig i København. Familiens rådighedsbeløb vil ende med et så stort minus, at den aldrig vil kunne låne til et hus, som det, der opereres med i regnestykket.

Undersøgelsen tager højde for bl.a. forskelle i skatteprocenter, pasningsudgifter m.v. Du kan læse undersøgelsen her.

 

Ringkøbing byliv

 Byliv i Ringkøbing Foto: RKSK

Bo i byen

Foretrækker du at bo i byen kan vi pege på de fem største byer i Ringkøbing-Skjern Kommune. I byerne er der mennesker og liv omkring dig. Der er et godt og alsidigt udvalg af butikker, cafeer og restauranter plus masser af seværdigheder og kulturelle tilbud. Udbuddet er både større og mere spændende end i mange andre byer på samme størrelse, fordi vi er heldige også at have turister til at forbedre kundeunderlaget.

Ringkøbing er den største by med knap 10.000 indbyggere. I den gamle købstad, der er en af landets ældste, er der hyggelige brolagte gader med f.eks. ejerlejligheder på Bryggen, charmerende byhuse og villaer til salg  tæt på Ringkøbing Fjord, centrum og havnen. Eller drømmer du om en murermestervilla med masser af plads. Der er også familievillaer og villa på storparcel i andre bydele og i et spændende nyt boligområder med udsigt og gåafstand til fjorden. 

Du kan også købe denne villa på 1. parket med udsigt ud over Ringkøbing Fjord, tæt på badebroen og surfklubben.

Kommunens mindste centerby, Hvide Sande, der har lidt under 3.000 fastboende indbyggere, kan både byde tilflyttere på mindre og større huse og villaer tæt på klitterne, Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Her er eksempelvis en familievilla med naturgrund. Eller hvad med at se nærmere på byens dyreste boliger? Her er en luksusvilla i den nordlige del på godt 300 kvadratmeter bolig, med panoramaudsigt, i to plan med topkvalitet. En anden mulighed er et mindre hus i tre plan med fjorudsigt. Hvide Sande er centrum for Vestkystens fiskeri og turisme og har gæster fra hele verden, der blandt andet tiltrækkes af Vesterhavet og de optimale forhold for vandsport.

Skjern er den næststørste med knap 8.000 indbyggere. Byen, der er den yngste købstad i Danmark, har ry for at være en aktiv erhvervs- og handelsby og er blandt andet kendt for sine håndbold-talenter. Nabobyen Tarm er med godt 4.000 indbyggere den fjerdestørste by. Det er kommunens største sydligste by og er tæt på Billund Lufthavn. Begge byer er tæt på de store grønne rekreative arealer ved Skjern Å-dalen.

I begge byer er der mange valgmuligheder. Her er blandt andre et mindre byhus i Skjern og byhus i Tarm. Blandt de større boliger til salg er eksempelvis villa centralt i Skjern og villa i Tarm med plads til den store familie. Eller hvad med dette lille nyrenoverede hus i Skjern eller en villa i Tarm med plads til storfamilien? Her er eksempelvis også en villa i Skjern tæt på Skjern Å-dalen. Som pendler kan du i øvrigt få mulighed for at afprøve området, da der i Tarm er bygget et helt nyt hus, som kan lejes i op til et år. Se mere om pendlerbolig Søparken 15. I Skjern har du også mulighed for at erhverve denne rummelige bolig til storfamilien tæt på Skjern Å.

Videbæk, der er kommunens største østligste by, er populært sagt porten mellem Midt- og Vestjylland og kan også tilbyde tilflyttere alle boligformer.

Aktuelt er her f.eks. en murermestervilla i centrum og et byhus til salg. Her er også en centralt placeret familievilla og en unik ejendom, opført som lægebolig i 1902. Eller du kan købe en familievilla tæt på grønne områder. Videbæk ligger midt i mellem Ringkøbing og Herning, tæt på motorvejene til Aarhus og Vejle/København/Napoli og blandt andet også tæt på det nye Regionshospitalet Gødstrup. Videbæk er kommunens tredjestørste by med flere store arbejdspladser og har godt 4.200 indbyggere. 

 

Bo på landet

Foretrækker du mere rolige og afslappede omgivelser, kan du flytte på landet. Der er mange muligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

 liggende køer

 Skjern Ådalen Foto: RKSK.dk

 

Bo helt ude hvor kragerne vender

At bo på landet er reelt et vidt begreb, men vi har det hele i Ringkøbing-Skjern Kommune, der geografisk er landets største kommune. Er du eller vil du rigtig gerne være en bonderøv, så kan du vælge at finde et sted helt derude, hvor kragerne vender - med udsigt til marker, græssende køer og absolut ingen naboer i baghaven. Her er et eksempel på en trelænget ejendom ved Lønborg med 4 ha jord, et fritidslandbrug ved Grønbjerg med masser af plads inde og ude, en ejendom med plads til heste og jagt ved Hee og et fritidslandbrug ved Hover. Drømmer du om at bo i en gammel museumsbygning, så er Gåsemandens Gård ved Bork til salg. Måske er du til en lystejendom ved Grønbjerg? Eller hvad med en ejendom ved No med plads til fotostudie eller lignende erhverv?

Vil du se flere, så søg på landejendomme i Ringkøbing-Skjern Kommune eller kontakt en af de lokale ejendomsmæglere direkte.

Du kan også vælge et hus eller en ejendom, der ligger tæt på et par andre ejendomme.

 

Bo i en landsby eller lige uden for 

Det er også at bo på landet, hvis du vælger at flytte til en af kommunens mange større eller mindre landsbyer eller lige uden for en af dem.

Landsbyerne ligger jo midt i naturen og har også tilbud på boliger med både udsigt til markerne og med plads til trampolin, kaninbur og grøntsager i baghaven. Du kan eksempelvis bo i en villa i Stadil eller i Hanning kan du f.eks. få en nyrenoveret villa med luft/vand varmepumpe. I landsbyen Velling, kendt for "Meter i Sekundet" er der f.eks. en villa med fjordudsigt og en helt nybygge villa i kirkebyen til salg. Aktuelt kan du også finde en andelsbolig i Tim og et lille rækkehus til salg i Lem St.. Eller en villa i Stauning, der blev årets landsby i 2020. Der er også mulighed for at købe denne unikke tidligere præstebolig i Ådum eller denne familievilla i Nr. Bork. I Dejbjerg er der en ejendom, som måske er oplagt at bruge som flexbolig. Se mere om flexboligordningen her. Grib bare mulighederne! 

 

Troldhede skole

 Nr. Vium-Troldhede Skole Foto: troldhede.dk

Ved at bo i landsbyerne kommer du tættere på daginstitutioner, skoler, butikker og ikke mindst kommer du tættere på naboerne. Det giver mulighed for gode legekammerater til børnene lige rundt om hjørnet og for de voksne at blive en del af det lokale fællesskab.

Vi har nemlig tradition for et aktivt foreningsliv i landsbyerne, og du får hurtigt et tilhørsforhold til lokalområdet, uanset om du vælger en bolig i selve landsbyen eller længere ude på landet. Søg oplysninger om livet i landsbyerne ved at klikke på kortet her. Du kan også finde mere om det aktive foreningsliv under Fritid-Natur-Kultur og om jobmulighederne under Job og Karriere

 

 Motionsløber i klitterne

 Motionsløber i klitterne Foto: hvidesande.dk

 

Bo ved vandet

Vil du allerhelst bo ved vandet eller med udsigt til vandet, så har vi i Ringkøbing-Skjern Kommune også mange muligheder. Ved Vesterhavet, rundt om Ringkøbing Fjord og Stadil fjorde er der spændende ejendomme at købe. Som her en ejendom med 1. parket til fjorden i Hvide Sande. Du kan også få fjordkig i Velling, ligesom der er direkte fjordudsigt fra den nye naturbydel i Ringkøbing. Eller hvad med en unik firelænget ejendom med ridecenter i Haurvig?

Du kan også få udsigt til en anden slags vand: Egen sø med lille ø.

Eller drømmer du om en husbåd? Læs mere om de særlige regler omkring husbåde her i Bolius.

 

 husbåde ved Bork Havn

Husbåde ved Bork Havn Foto: hvidesande.dk

Er flyttet fra København til Velling

Ønsket om mere plads, et liv med lokalt fællesskab, nærhed til familie og luft i økonomien fik Janni og Mikkel til at flytte fra Nørrebro i København til landsbyen Velling ved Ringkøbing Fjord. Coronaen satte skub i flytteplanerne i 2020 og beslutningen blev taget, inden bestsellerromanen ”Meter i Sekundet” og filmatiseringen af den satte ekstra fokus på tilflytterlivet i Velling. Landsbyen er nu verdens centrum - med en stor murermestervilla som ramme - for et trygt familieliv for parret og deres to børn, Konrad og Viktoria. Læs mere her.

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland.