Fyrtårn for vestjysk kultur i Videbæk

Bo i Videbæk - tæt på det hele

Videbæk er med godt 4.300 indbyggere den tredjestørste by i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er samtidig den østligste by i kommunen, og Videbæk er populært sagt porten mellem Vestjylland og Midtjylland og tæt på det hele.

Videbæk ligger lige mellem Ringkøbing og Herning. Du kan nå de to byer på kun ca. tyve minutters kørsel mod henholdsvis vest eller øst. Samme tid tager det mod syd til Skjern og ti minutter længere mod nord er du i Holstebro. Videbæk ligger også kun tyve km fra motorvejene mod Aarhus og Vejle-København/Napoli.

Vil du lige et smut ud og mærke suset ved Vesterhavet under den næste storm, så kan du køre turen på en halv times tid. På knap en time kan du nå Billund Lufthavn og komme videre ud i verden, eller på godt en time kan du være til koncert i Musikhuset i Aarhus. På tyve minutter kan du også nå til de store arrangementer i Boxen i Herning. Du får også blot tyve minutters køretid på arbejde, hvis du bosætter dig i Videbæk og får arbejde på det nye supersygehus i Gødstrup. På tre kvarter kan du også nå Midtjyllands Lufthavn i Karup. 

 

Boliger og job

Vil du bo i Videbæk, kan du finde alle slags boliger. Her kan du få en lille hyggelig lejlighed, et stort parcelhus i et roligt kvarter, en gamle patriciavilla på en lukket vej eller et overskueligt rækkehus. Du kan se mere om her, hvor du kan KØBE EN BOLIG, LEJE EN BOLIG eller finde en BYGGEGRUND, hvis du selv vil udforme din drømmebolig.

Som pendlerkortet på forsiden også viser, så kan du som Videbæk-borger finde arbejdspladser vidt omkring uden at skulle køre i flere timer for at komme på arbejde. Men måske behøver du slet ikke køre på arbejde, fordi du kan gå eller cykle til en af byens store virksomheder. Du kan finde mere om jobmuligheder under Jobopslag og Job og Karriere.

 

Videbæk V

Per Arnoldis store V står som Videbæks vartegn ved indkørslen til byen fra øst.  Foto: hvidesande.dk

 

Aktivt erhvervsliv

Videbæk er nemlig både en aktiv erhvervs- og handelsby, der også står bag byens vartegn - Per Arnoldis store V - som byder alle fra øst velkommen til byen. Videbæk huser flere af de største produktionsvirksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune med flere tusinde medarbejdere. Blandt andre Vestas og Arla/Arinco har store afdelinger i Videbæk.

Videbæk har et blomstrende handelsliv. Der er løbende aktiviteter for at tiltrække kunderne, og blandt de faste store arrangementer er sommer- og Open by Night-arrangementer, som giver feststemning i byen. Som herunder ved Westergaards Hotel, der i sin oprindelige udgave som kro - ud over nogle få gårde - var Videbæks første bygning fra midten af 1850érne. Videbæk, der fejrede 150 års jubilæum i 2007, har fået sit navn efter bækken, hvor der fandtes vidier, som er en slags pil.

 

Videbæk

Borgerne i Videbæk samles til arrangementer foran det gamle hotel. Foto: Videbæk Handel og Erhverv

 

Kunst og kultur på topplan

Videbæk har ganske vist hverken fjord eller hav lige ved byen, men der er både grønne områder og masser af vandløb helt tæt på, hvor der blandt andet er mulighed for gratis lystfiskeri. Flytter du til Videbæk får du også kunst og kultur på topplan tæt på.

I byens store parkanlæg pryder Vestjyllands Kunstpavillon, der er tegnet af den verdensberømte, nu afdøde arkitekt Henning LarsenKunstpavillonen giver plads til skiftende spændende udstillinger, der tiltrækker kunstinteresserede fra nær og fjern.

Henning Larsen stammer fra den lille by Opsund uden for Videbæk. Byens erhvervsliv og borgere bakkede straks op og fik skaffet pengene til byggeriet, da Henning Larsens Tegnestue tilbød at levere tegningerne til kunstpavillonen. Kunstpavillonen blev indviet i 2012 og er blevet et markant fyrtårn for kunsten i Vestjylland.

 

 Vestjyllands Kunstpavillon

Vestjyllands Kunstpavillon Foto: RKSK

 

Blandt de mange udstillere siden åbningen er den anerkendte kunstner  Arne Haugen Sørensen. Han blev så glad for kunstpavillonen og omgivelserne i Videbæk, at han i foråret 2016 donerede 74 farverige værker fra sin private samling til Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon. Donationen vurderes at have en værdi på et tocifret millionbeløb. Værkerne er nu grundstammen i det nye Arne Haugen Sørensen Museum, der er bygget som en tilbygning til Vestjyllands Kunstpavillon. Det nye museum åbnede i september 2017.

Videbæk har også andre seværdigheder tæt på. Eksempelvis Jyllands Park ZooMomhøje NaturcenterKulsøen ved Troldhede, og Laugesens Have, der har udviklet sig fra at være en kejserlig have midt på heden til et moderne kursus- og konferencecenter.

 

Mere om Videbæk

Du kan finde flere oplysninger om Videbæks erhvervs- og foreningsliv m.v. på byens hjemmeside Videbæk og kommunens turistside. Du er også velkommen til at få en personlig rundvisning eller råd og vejledning hos tilflytterguiden for Videbæk-området.

Herunder kan du finde kontaktoplysninger om byens daginstitutioner, skoler og andre uddannelsesinstitutioner samt idræts- og svømmehaller. Du kan også lige høre, hvad børnene siger om at bo i Videbæk:

 

 

Daginstitutioner i Videbæk

Du kan se nærmere om kommunens tilbud om dagpleje og børneinstitutioner her.

 

Børnehaver

Børnehaven Solstrålen 
Solsøhedevej 14. 6920 Videbæk
Telefon 99 74 20 00
solstraalen-videbaek@rksk.dk


Lions Clubs Børnehave Videbæk  
Bogfinken 5, 6920 Videbæk
Telefon 97 17 19 20
lions.club.bh@rksk.dk

 

Aldersintegreret daginstitution

Børnehaven Gl. Kongevej (med vuggestue)
Gl. Kongevej 53A, 6920 Videbæk
Telefon 99 17 37 27
gl-kongevej@rksk.dk


Skoler i Videbæk

Videbæk Skole     
Bredgade 120, 6920 Videbæk
Telefon 99 74 25 70
videbaekskole@rksk.dk

Videbæk Kristne Friskole   
Ternevej 1, 6920 Videbæk
Telefon 97 17 23 24
vkf.681009@skolekom.dk

 

Videbæk-løbet

Foto: Videbæk-løbet

Idræts- og svømmehaller

Videbæk Idræts- og Fritidscenter har to idrætshaller, svømmehal, bowlinghal, motions- og fitness-afdeling, og lokale ildsjæle står årligt for flere arrangementer. Blandt andre Videbæk-løbet, der afvikles i maj, og Videbæk Adventures, der er et særligt orienteringsløb i april. Her udfordres deltagerne med alt fra løb, klatring til kano, kajak og meget andet. 

Videbæk har som alle andre steder i Ringkøbing-Skjern Kommune et aktivt foreningsliv. Byen har blandt andet også et forsamlingshus og et aktivt kirkeliv med flere missionshuse. Her kan du se kontaktoplysninger på foreninger og klubber i Videbæk. Du kan også se mere under Fritid-Natur-Kultur.

 

 

 

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn. Efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.