Tim - stationsby midt i naturen

Stationsbyen Tim ligger centralt i mellem Ringkøbing og Holstebro, tæt på Vesterhavet og midt mellem de vestjyske skove Hoverdal og Rejkjær Sande, Tim Mose og Vester Tim Enge. Der er kun et kvarters kørsel til Vesterhavet, og med tog og bil er der omkring ti minutter til Ringkøbing og en lille halv time til Holstebro.

Tim var oprindeligt byen omkring Tim Kirke, der ligger tre km vest for stationsbyen Tim. Den blev dannet omkring stationen, da den vestjyske længdebane i 1875 kom til. Fra starten med få huse, en gæstgivergård og en købmandshandel har stationsbyen siden udviklet sig til en stor landsby med nu godt 850 indbyggere. Tim sogn har omkring 1.200 indbyggere. 

 Tim stationsby

 Tim er opbygget omkring stationen, da den vestjyske længdebane kom til i 1875 (Foto flytmodvest.dk)

 

Aktiv landsby med masser af plads til børn 

Næsten en fjerdedel af de knap 900 indbyggere i Tim er børn og de har masser af plads og gode faciliteter i byens nordlige del. Her er hallen, daginstitutionen og skolen samlet omkring et stort anlæg med boldbaner, så det er nemt for både børn og voksne at færdes på tværs af aktiviteterne i dagligdagen.

 

Nordlige del af Tim stationsby

Stationsbyen Tim set fra Nord, hvor boldbanerne forbinder daginstitutionen, hallen og skolen (Foto flytmodvest.dk)

Den aldersintegrerede daginstitution Fresiahaven i Tim omfatter en vuggestue med 10 børn og en børnehave med 56 børn. Seks dagplejere i Tim, Vedersø og Stadil er tilknyttet Fresiahaven.

 

Fresiahuset i Tim

 Fresiahaven i Tim (Foto Tim Borgerforening)

Daginstitutionen er flyttet fra den oprindelige placering på Fresiavej og åbnede i 2021 som en helt nybygget institution lige ved siden af Tim Hallen. Legepladsen grænser op til boldbanerne.

 

Tim skole

Tim Skole (Foto flytmodvest.dk)

Tim Skole har ca. 200 elever fra 0.-9. klasse. Den seneste udbygning og renovering af skolen er gennemført i 2022. Skolen og SFO Regnbuen har som nærmeste nabo Tim Plejehjem og i baghaven ligger boldbanerne ved Tim Hallen.

 

Masser af natur og plads til fritidsliv

I Tim er der masser af aktivitet og liv omkring Tim Hallen. Byens borgere og erhvervsdrivende samlede næsten fire millioner kroner ind, så hallen kunne udvides og i 2018 var klar til også at være sognets "forsamlingshus" med blandt andet en multisal, mødelokaler og fitnesscenter.

Tim Hallen

Tim Hallen (Foto flytmodvest.dk)

Hallen er blandt andet centrum for Tim Gymnastik- og Idrætsforening, der har over 500 medlemmer og en række tilbud lige fra boldspil, gymnastik og fitness til badminton og billard. I hallen er der også plads til arrangementer og møder, fællesspisning og private fester.

Både de bynære grønne områder og de større skovområder rundt om Tim giver masser af plads til motions- og naturoplevelser på cykel og gåben, ture med madkurven og indsamling af f.eks. svampe. Naturen præger også Tims aktive foreningsliv, der blandt andet omfatter spejdere, en jagtforening og en skytteforening. Tim har også en havekreds og en seniorklub.

Tim Borgerforening samler byen om fælles aktiviteter og opgaver, blandt andet omkring Anlægget med byens legeplads og de grønne områder: Byskoven, Brugshaven, Skoleskoven og mosen. Fællesskabet i byen og sognet illustreres af logoet Tim 0-100, der kom til i forbindelse med blandt andet udbygningen af hallen og byens deltagelsen i DGI´s konkurrencen om DM i foreningsudvikling. Tim vandt i 2016.

 

Det byder Tim også på

I Tim er der en genbrugsbutik og der er mulighed for at købe dagligvarer i Dagli´Brugsen, mens flere og større udvalgsbutikker findes i Ringkøbing og Holstebro. 

 

Dagli´brugsen i Tim

Dagli´Brugsen i Tim (Foto flytmodvest.dk)

Tim har også et lægehus og et plejehjem med 24 pladser. 

 

Roeoptager fik Tim på verdenskortet

Blandt de lokale virksomheder er produktionsvirksomheden Timan A/S, der har til huse i den gamle Tim Maskinfabrik.

Tim Maskinfabrik har været med til at sætte Tim på verdenskortet siden 1960érne. Fabrikant Osvald Pedersen opfandt nemlig en unik roeoptager, der er berømmet for at være startskuddet til, at Tim Maskinfabrik gennem næsten 40 år udviklede sig til et stort vestjyske industrieventyr med op til 200 ansatte og med eksport af en række landbrugsvogne og -maskiner. Virksomheden blev i år 2.000 opkøbt og produktionen flyttede til Thyregod, hvor roeoptageren og andre produkter udviklet i Tim fortsat produceres og eksporteres ud i verden.

Det er i øvrigt den gamle fabrikant Osvald Pedersens sønner, der står i spidsen for Timan, der flyttede ind i den gamle maskinfabrik i Tim i 2007 og som blandt andet nu producerer klippe- og fejemaskiner og også eksporter ud i verden. 

 

 Tim set fra vest

Tim set fra vest (Foto flytmodvest.dk)

 

Mere om Tim

Du kan finde flere oplysninger om Tim på hjemmesiden for Tim Sogn eller på hjemmesiden for landsbyklyngen Vestrum, som Tim er en del af. Her kan du blandt andet finde et kort over vandre- og cykelruter omkring Tim

 

Boliggrunde i Tim

På Ringkøbing-Skjern Kommunes grundsalgsside kan du finde oplysninger om kommunale grunde til salg - både byggegrunde til drømmeboligen eller en byggegrund til din virksomhed 

 

 

Tog springet fra Frederiksberg til Hvide Sande

Tina, 45 år, Daniel, 45 år, og Elliott på 12 har taget springet og er flyttet fra Frederiksberg til Hvide Sande for at få en hverdag med masser af plads til vandsport og natur. Lejligheden i hovedstaden er byttet ud med et hus midt i mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Tidligere skulle de bakse udstyret ud til Amager Strand. Nu tager de bare våddragten på derhjemme, tager boardet under armen, går over klitten og direkte ud i bølgerne. Vesterhavet og Elliot har også fået mormor til at flytte til Hvide Sande – fra Odense.

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.