Aktivt fællesskab i Vorgod-Barde

Drømmer du om at bo i en lille by med et stort og aktivt fællesskab. Så skal du måske kigge nærmere på Vorgod-Barde. Byen, der er sammensat af de to tidligere landsbyer Vorgod og Barde, har lidt over 1.000 indbyggere. 

Byens borgere har tradition for at gå sammen for at få ting til at ske. Et godt eksempel er byens nye sundhedscenter, der sammen med en udvidelse af Vorgod-Barde Hallen blev indviet i juni 2021. Det skabte overskrifter i de landsdækkende medier, da byggeriet blev en realitet efter en storstilet pengeindsamling blandt byens borger.

 

Vorgod-Barde sundhedsfællesskab

 Indgangen til den nye del af Vorgod-Barde Hallen (Foto: Vorgod-Barde Hallen)

For at sikre fortsat lægebetjening i byen blev pengene til et nyt lægehus nemlig sikret af borgerne og med bidrag fra staten og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Borgerne samlede selv de afgørende 2,6 millioner kroner ind til en udvidelse af Vorgod-Barde Hallen, så der i tilknytning til lægehuset også er etableret et sundhedsfællesskab med pladser til både fysioterapeut og et psykolog-par foruden trænings- og fitnesscenter.

 

Vorgod-Barde fra nordvest

 Barde-bydelen med hovedvej 15 set fra nordvest (Foto flytmodvest.dk)

 

Central placering tæt på motorvejene

Vorgod-Barde er centralt placeret ved hovedvej 15 og kun fem minutters kørsel fra Videbæk, der populært kaldes porten til Vestjylland. Byen er samtidig tæt på både Herning og motorvejene til Aarhus og Vejle-København/Napoli. Der er godt en halv times kørsel til Midtjyllands Lufthavn.

 

Vorgod fra sydøst

Vorgod-bydelen set fra sydøst (Foto flytmodvest.dk)

Fra Vorgod-Barde er der kun omkring et kvarters kørsel til blandt andre de nye arbejdspladser på Regionshospitalet Gødstrup og Arlas Innovationscenter i Nr. Vium. 

 

 

Vorgod-Barde institutioner

I Vorgod-Barde ligger hallen og skolen lige ved siden af hinanden, og børnehaven ligger lige bagved (Foto flytmodvest.dk)

 

God plads til børnene

Der bor lige godt 1.000 indbyggere i Vorgod-Barde og ca. en fjerdedel af dem er børn. Godt 250 er i alderen 0-19 år, og der er fine rammer for børnelivet centralt i byen.

Vorgod-Barde Skole ligger lige ved siden af Vorgod-Barde Hallen bagved ligger børnehaven og der er masser af plads til aktiviteter udendørs.

 

Vorgod-Barde børnehave

 Børnehaven Blomstergården (Foto flytmodvest.dk)

I Vorgod-Barde kan du få børnene passet i dagpleje og Børnehaven Blomstergården, der sammen med Vorgod-Barde Skole og SFO udgør Vorgod-Barde Helhed.

I børnehaven er der plads til ca. 85 børn. 

 

Vorgod-Barde skole

 Vorgod-Barde Skole (Foto flytmodvest.dk)

Vorgod-Barde Skole er bygget i 1960 og er en grundskole fra 0.-6. klasse med plads til ca. 150 elever. Efter 6. klasse fortsætter eleverne i overbygningen på den nærliggende Videbæk Skole.

Skolen omfatter også SFO. Ca. 90 børn går i Vorgod-Barde SFO/Kernehuset.

 

Vorgod-Barde Hallen

Vorgod-Barde Hallen med det nye sundhedshus (Foto flytmodvest.dk)

 

Fritidsaktiviteter i hallen og ved åen 

Vorgod-Barde Hallen ligger centralt mellem Barde og Vorgod ved siden af både skolen, SFO og børnehaven. Hallen er i det hele taget et centralt mødested for byens borgere. 

Der er et aktivt foreningsliv og mange aktiviteter for børn og voksne i Vorgod-Barde Hallen. Vorgod-Barde Motion og Fritid byder på badminton, fodbold, håndbold, gymnastik og meget andet. Ind imellem er der eksempelvis også dans, fællesspisning og yoga.

Byen har blandt andet også en løbeklub, en pedalklub, en skakklub plus en disc-golfbane.

 

Kanosejlads Vorgod-Barde

Vorgod Å inviterer både lokale og gæster udefra til kano- og kajakaktiviteter (Foto flytmodvest.dk)

De rekreative områder langs Vorgod Å inviterer også til gode oplevelser med både gå-, løbe- og cykelture eller sejlads i åen i kano og kajak

Der er multibane til frie motionsaktiviteter udendørs tæt ved åen. Og udflugtsmuligheder til madpakkehuset og til primitive lejrpladser i området langs med åen. En del af strækningen ved Vorgod Å er desuden kommunalt ejet og åbent for frit fiskeri

 

Madpakkehuset i Vorgod-Barde

Madpakkehuset, et yndet udflugtsmål, ligger lige nord for de nye kommunale boliggrunde til salg på Klematisvej (Foto flytmodvest.dk)

Omkring Vorgod-Barde er der desuden flere gode vandrestier. Se mere på kortet her under de lokale sogne- og vandreruter.

 

Byliv lige i nærheden

Der er mulighed for at gå på café/grillbar og købe enkelte dagligvarer på benzintanken på hovedvej 15 i Vorgod-Barde.

Der er kun fem minutters kørsel til byliv og et alsidigt udvalg af butikker i nabobyen Videbæk, hvor der blandt andet også er svømmehal og museer. Den modsatte vej er der omkring et kvarters kørsel til flere butikker og storbystemning i Herning.

Vorgod-Barde har blandt andet også et ældrecenter, Vorgod Ældrecenter, der har plads til 21 beboere, og Vorgod Kirke, der har en lang historie bag sig.

 

Nye boliggrunde på vej

Har du lyst til at bygge dit drømmehus i Vorgod-Barde, så er der planer om flere nye boligområder i løbet af de kommende år.

 

Nye boliggrunde på Klematisvej

Der er nye boliggrunde på vej på Klematisvej (Foto flytmodvest.dk) 

Her kan du se lidt mere om første etape af et nyt stort boligområde, der er på vej på Klematisvej i Vorgod-Barde.

 

Se mere 

Se mere og følg livet i Vorgod-Barde på borgerforeningens hjemmeside, hvor du også kan se en video om Vorgod-Barde.  

 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Hun dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.