Aktivt liv på jobbet og i fritiden

Flyt til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Nyt job og aktiv fritid

Er du til de vilde fritidsaktiviteter med blæst i håret og spring i Vesterhavets bølger?

Har du lyst til at prøver kræfter med et job i energiproduktionen, landbrug- og fødevareindustrien eller i turismen?

Har du en idé til en ny spændende virksomhed?

Har du brug for at booste din akademiske karriere eller mangler du et spændende praktikophold?

 

Flyt mod vest til til Ringkøbing-Skjern Kommune. Grib mulighederne for det gode liv som single. Du skal være velkommen. Vi vil rigtig gerne have nye borgere, der er friske på at være en aktiv del af Vækstjylland og Naturens Rige. Vi tør også godt prale med, at vi har meget at byde på.

Vi har for det første masser af plads – i naturen, i boligerne og i virksomhederne. For det andet har vi ledige jobs, et godt miljø for iværksættere og spændende karrieremuligheder. For det tredje har vi traditioner for et aktivt sports-, kultur- og foreningsliv, der giver de bedste vilkår for singler til at indgå i spændende fællesskaber og skabe netværk, der giver indhold og værdi i tilværelsen. Du er selvfølgelig også velkommen til at bruge naturen på egen hånd til eksempelvis motionsløb i klitterne eller en tur langs stranden med hunden.

 

løb i klitter

 Foto: hvidesande.dk

Vi har også Skjern Håndbold, og årligt mange spændende events lige fra maraton på stranden ved Vesterhavet til musikfestivals og vinterbadning nytårsaften. De giver spændende og sjove oplevelser både for singler og familier plus sætter Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet på den gode måde.

 

 Foto: Søndervig Vinterbadefestival 2017

 

Verdenspladsen

Vestjylland har tradition for internationalt udsyn, og Ringkøbing-Skjern Kommune er også på verdenskortet som hjemsted for Vestas og Arla. Vi har oplevelser i verdensklasse, som tiltrækker mange gæster. Energiløsninger og fødevarer kommer verden rundt, og turister og venner fra nær og fjern er en del af vores hverdag. Vi lever af verden og kommer der selv.

Vækstjydernes hjem kalder vi os også i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har højt til loftet, og her er alle muligheder åbne. Her i videoen kan du se et rigtig godt eksempel på iværksætteri, som nu betyder, at folk valfarter til kommunen for at se, hvordan rigtig whisky laves fra bunden på Stauning Whisky.

 

 

I bund med ledighed og i top på BNP

Det går godt for erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ringkøbing-Skjern Kommune ligger blandt de kommuner i landet, der har det højeste bruttonationalprodukt, BNP, pr. indbygger. BNP´et er på 473.000 kroner pr. indbygger i en opgørelsen foretaget i 2017 af Momentum under KL, kommunernes landsforening. I gennemsnit er kommunernes bruttonationalprodukt på cirka 383.700 kroner pr. indbygger i 2018-tal.

Ringkøbing-Skjern Kommune har samtidig en af landets laveste ledighedsprocenter.

 

Masser af liv, sammenhold og tryghed

Du behøver ikke som single at føle dig alene, selvom du flytter mod vest til den geografisk største kommune i Danmark. Vi bor godt 57.000 i Ringkøbing-Skjern Kommune, og mange af os er også singler. Godt 10.000 af os bor alene, men vi vestjyder er vant til at danne fællesskaber og netværk. Med andre ord: vi holder sammen og hjælper hinanden. Vi har også brug for hinanden. Det er med til at skabe et liv i balance.

Vi har også papir på, at borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er de mest tilfredse og de mest trygge i landet. Danmarks Statistik har undersøgt danskernes livskvalitet og opgjort, at de mest tilfredse borgere i verdens næstlykkeligste land bor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Den store borgertilfredshed bekræftes også i kommunens egne undersøgelser, som du kan se mere om HER

Vi er også verdensmestre i tillid. På landsplan mener 76 procent, at man kan stole på fremmede. I Ringkøbing-Skjern Kommune er tallet hele 91 procent. Forklaringen på, at Ringkøbing-Skjern har verdens højeste sociale kapital er, at borgerne er meget gode til at fungere i et fællesskab, at der i kommunen er et meget aktivt foreningsliv og ikke mindst, at rigtig mange borgere giver en hånd med som frivillig.

 

Slå to fluer med ét smæk

Som tilflytter og single er netop deltagelse i det aktive foreningsliv vejen til hurtigt at få nye venner og skabe et netværk. Det giver også mulighed for, at du kan afprøve og måske få nye interesser.

Måske har du lyst til at slå to fluer med et smæk? Du kan melde dig til et haveprojektet under Forundringens Have på Vestjyllands Højskole. Her er det muligt at blive en del af fællesskabet om at dyrke dine egne grøntsager i haven sammen med andre singler eller par, der gerne vil træffe nye mennesker. Se mere om projektet her i Dagbladet Ringkøbing-Skjern

Har du ikke lyst til at dyrke dine egne kartofler, kan du også bare besøge en af gårdbutikkerne eller tage en tur på restaurant. De sætter pris på at bruge de lokale og friske råvarer.

 

Fiskerestaurant

 Foto: hvidesande.dk

Du kan også lige tage et kig på siden Nye naboer og venner, hvor vi har samlet særlige tilbud for tilflyttere, og du kan se mere om, hvad naturen og foreningerne har at byde på her og mere under Fritid-Natur-Kultur.

 

Har du tidligere boet i Ringkøbing-Skjern Kommune? Tjek lige siden for Klub Eksilvestjyder. Vi har særlige tilbud til dig.

Ung nyuddannet vender hjem til karrierejob

Her har vi et godt eksempel på en ung eksilvestjyde, som er vendt hjem. Som nyuddannet akademiker har Charlotte Brandsborg fundet et spændende job på hjemegnen og tæt på beslutningerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Og kæresten, Marc Lykke, er flyttet med og har også fået job med ansvar. Charlotte Brandsborg er faglig koordinator i Analyse & Effekt, som er en del af staben Viden & Strategi, og Marc Lykke er afdelingsleder i Virksomhedsservice, som er en del af Jobcentret. Begge i Ringkøbing-Skjern Kommune. Parret bor i Ringkøbing og nyder naturen tæt på fjorden.

 

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn. Efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.