Job i Naturens Rige

Jobmuligheder i vækstjydernes hjem

Vi kalder populært Ringkøbing-Skjern Kommune for vækstjydernes hjem. Det er fordi, vi vestjyder har tradition for at skabe vækst og have de gode relationer mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger, ildsjæle, borgere og kommune.

Lysten til at starte og drive egen virksomhed har skabt tusinder af job. Vi trækker i hinandens tråde og slår til, når den gode idé og mulighed opstår. Ringkøbing-Skjern Kommune gør også alt, hvad vi må, for at hjælpe virksomheder i gang og til at udvikle sig. Vi er klar, hvis du har en god idé. Bare kontakt Erhvervsrådet.

Vi kalder os også Naturens Rige. Der er fordi, naturen er vores største styrke - vi er og bliver rige på naturen. Naturen er grundlaget for vores vigtigste erhvervsområder: Fødevarer, turisme, energi og produktionsindustri, og der er gode job at søge. Du kan se mere under Job og Karriere.

 

Arla

 

Hjælp til et tilflytterjob

Mangler du et job? I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi en af de laveste ledighedsprocenter i landet, så du har gode muligheder for at finde et job. Tjek vores jobopslag eller kontakt erhvervsrådet om deres tilflytterjob-service. Du kan også spørge vores tilflytterguider, se til højre her på siden, om mulighederne for job i lige det område af kommunen, du drømmer om at flytte til. 

Vores virksomheder har både brug for almindelige faglærte medarbejdere og højtuddannede specialister, og er du frisk og nyuddannet er der gode muligheder for at tage et karrierespring med et job i Ringkøbing-Skjern Kommunen. Prøv at se videoen her om mulighederne i Vækstjydernes hjem.

 

 

Praktik og projektansættelser

Vores virksomheder er også interesserede i at give studerende eller nyuddannede et praktik- eller projektforløb. Det giver både inspiration til virksomheden og giver den studerende praktiske erfaringer og oplevelser i ”det virkelige liv”. Senere ender det måske med en fast ansættelse i et job i Ringkøbing-Skjern.

For at gøre det spændende og lidt praktisk lettere kan du som nyuddannet single eller studerende fra f.eks. Aarhus Universitet eller Aalborg Universitet bo midlertidigt på Career Campus i Ringkøbing, mens du er tilknyttet en af virksomhederne i kommunen. Visionen på Career Campus er at styrke erhvervsudviklingen i det vestjyske ved skabe et alternativt og fleksibelt fællesskab for fagligt stærke og engagerede højtuddannede, der midlertidigt er tilknyttet til det vestjyske erhvervsliv.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd medvirker gerne med formidling af et samarbejde mellem en studerende og en virksomhed.

 

 

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Hun dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.

 

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.