Job i Naturens Rige

Jobmuligheder i vækstjydernes hjem

Vi kalder populært Ringkøbing-Skjern Kommune for vækstjydernes hjem. Det er fordi, vi vestjyder har tradition for at skabe vækst og have de gode relationer mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger, ildsjæle, borgere og kommune.

Lysten til at starte og drive egen virksomhed har skabt tusinder af job. Vi trækker i hinandens tråde og slår til, når den gode idé og mulighed opstår. Ringkøbing-Skjern Kommune gør også alt, hvad vi må, for at hjælpe virksomheder i gang og til at udvikle sig. Vi er klar, hvis du har en god idé. Bare kontakt Erhvervsrådet.

Vi kalder os også Naturens Rige. Der er fordi, naturen er vores største styrke - vi er og bliver rige på naturen. Naturen er grundlaget for vores vigtigste erhvervsområder: Fødevarer, turisme, energi og produktionsindustri, og der er gode job at søge. Du kan se mere under Job og Karriere.

 

Arla

 

Hjælp til et tilflytterjob

Mangler du et job? I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi en af de laveste ledighedsprocenter i landet, så du har gode muligheder for at finde et job. Tjek vores jobopslag eller kontakt erhvervsrådet om deres tilflytterjob-service. Du kan også spørge vores tilflytterguider, se til højre her på siden, om mulighederne for job i lige det område af kommunen, du drømmer om at flytte til. 

Vores virksomheder har både brug for almindelige faglærte medarbejdere og højtuddannede specialister, og er du frisk og nyuddannet er der gode muligheder for at tage et karrierespring med et job i Ringkøbing-Skjern Kommunen. Prøv at se videoen her om mulighederne i Vækstjydernes hjem.

 

 

Praktik og projektansættelser

Vores virksomheder er også interesserede i at give studerende eller nyuddannede et praktik- eller projektforløb. Det giver både inspiration til virksomheden og giver den studerende praktiske erfaringer og oplevelser i ”det virkelige liv”. Senere ender det måske med en fast ansættelse i et job i Ringkøbing-Skjern.

For at gøre det spændende og lidt praktisk lettere kan du som nyuddannet single eller studerende fra f.eks. Aarhus Universitet eller Aalborg Universitet bo midlertidigt på Career Campus i Ringkøbing, mens du er tilknyttet en af virksomhederne i kommunen. Visionen på Career Campus er at styrke erhvervsudviklingen i det vestjyske ved skabe et alternativt og fleksibelt fællesskab for fagligt stærke og engagerede højtuddannede, der midlertidigt er tilknyttet til det vestjyske erhvervsliv.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd medvirker gerne med formidling af et samarbejde mellem en studerende og en virksomhed.

 

 

 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.