Job i Naturens Rige

Jobmuligheder i vækstjydernes hjem

Vi kalder populært Ringkøbing-Skjern Kommune for vækstjydernes hjem. Det er fordi, vi vestjyder har tradition for at skabe vækst og have de gode relationer mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger, ildsjæle, borgere og kommune.

Lysten til at starte og drive egen virksomhed har skabt tusinder af job. Vi trækker i hinandens tråde og slår til, når den gode idé og mulighed opstår. Ringkøbing-Skjern Kommune gør også alt, hvad vi må, for at hjælpe virksomheder i gang og til at udvikle sig. Vi er klar, hvis du har en god idé. Bare kontakt Erhvervsrådet.

Vi kalder os også Naturens Rige. Der er fordi, naturen er vores største styrke - vi er og bliver rige på naturen. Naturen er grundlaget for vores vigtigste erhvervsområder: Fødevarer, turisme, energi og produktionsindustri, og der er gode job at søge. Du kan se mere under Job og Karriere.

 

Arla

 

Hjælp til et tilflytterjob

Mangler du et job? I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi en af de laveste ledighedsprocenter i landet, så du har gode muligheder for at finde et job. Tjek vores jobopslag eller kontakt erhvervsrådet om deres tilflytterjob-service. Du kan også spørge vores tilflytterguider, se til højre her på siden, om mulighederne for job i lige det område af kommunen, du drømmer om at flytte til. 

Vores virksomheder har både brug for almindelige faglærte medarbejdere og højtuddannede specialister, og er du frisk og nyuddannet er der gode muligheder for at tage et karrierespring med et job i Ringkøbing-Skjern Kommunen. Prøv at se videoen her om mulighederne i Vækstjydernes hjem.

 

 

Praktik og projektansættelser

Vores virksomheder er også interesserede i at give studerende eller nyuddannede et praktik- eller projektforløb. Det giver både inspiration til virksomheden og giver den studerende praktiske erfaringer og oplevelser i ”det virkelige liv”. Senere ender det måske med en fast ansættelse i et job i Ringkøbing-Skjern.

For at gøre det spændende og lidt praktisk lettere kan du som nyuddannet single eller studerende fra f.eks. Aarhus Universitet eller Aalborg Universitet bo midlertidigt på Career Campus i Ringkøbing, mens du er tilknyttet en af virksomhederne i kommunen. Visionen på Career Campus er at styrke erhvervsudviklingen i det vestjyske ved skabe et alternativt og fleksibelt fællesskab for fagligt stærke og engagerede højtuddannede, der midlertidigt er tilknyttet til det vestjyske erhvervsliv.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd medvirker gerne med formidling af et samarbejde mellem en studerende og en virksomhed.

 

 

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.