Uddannelse i top

Uddannelse - det er bestået

Ringkøbing-Skjern Kommune er en af de kommuner i landet, hvor flest gennemfører en ungdomsuddannelse. Vi satser massivt på læring fra børnene er helt små til bedstemor går på pension.

I elevernes sidste folkeskole-år rådgives om uddannelsesmulighederne. Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringkøbing-Skjern yder også råd og vejledning, og UU-vejledningen deltager blandt andet i et udviklingsprojekt om kollektiv vejledning til gavn for de unge. Målet er at finde nye og bedre metoder til at hjælpe de unge til at træffe de rigtige valg. Eksempelvis har det med succes været prøvet at lade 8. klasse-elever være på speed-date med unge, der er i gang med en ungdomsuddannelse.

Når folkeskolen forlades, byder Ringkøbing-Skjern blandt andet på uddannelser på handelsskoler, gymnasier, VUC og produktionsskole. Vi har også 12 efterskoler og en enkelt højskole i kommunen.

 

Studenter

Foto: Tarm by 

 

Vi har landets bedste gymnasier

Gymnasierne i Ringkøbing-Skjern Kommune har i flere år ligget i toppen på landsplan. Det gælder i forhold til, hvordan gymnasier evner at løfte eleverne ud over, hvad der kan forventes, når der ses på elevernes baggrund. Det vil med andre ord sige, at vi er gode til at få unge til at bryde den sociale arv.

I 2016 kunne vi tilmed prale af, at både guld, sølv og bronze gik til gymnasier i Ringkøbing-Skjern. Se omtalen af Dansk Erhvervs analyse her i Dagbladet Ringkøbing-Skjern. I 2017 var det handelsgymnasierne, der særligt gjorde sig bemærket i toppen. Se omtalen af analysen HER.

Udover de gymnasiale ungdomsuddannelser STX, HTX og HHX har vi erhvervsuddannelserne på handelsskolerne og på Skjern Tekniske Skole, hvor der eksempelvis er tilbud om at blive vindmølleoperatør og smed. Eller der kan tages en kombineret gymnasie- og håndværkeruddannelse, EUX.

VUC har desuden afdelinger i både Ringkøbing og Skjern. Lære- og praktikpladser er også en mulighed på mange af virksomhederne rundt om og i kommunen. Fiskerne i Hvide Sande vil eksempelvis gerne have unge ind i fiskeriet for at sikre fiskernes fremtid.

 

Fiskekutter

 Foto: Kurt Adsersen

 

Gymnasierne og andre skoler

Du kan hente oplysninger om de enkelte uddannelsesinstitutioner for unge ved at klikke på navnene herunder:


Det Kristne Gymnasium

Gymnasiet HTX Skjern

Gymnasiet HHX Ringkøbing / Ringkøbing Handelsskole 

Gymnasiet HHX Skjern / Vestjysk Handelsskole

Ringkjøbing Gymnasium

Skjern Tekniske Skole

VGT - Vestjysk Gymnasium Tarm

VUC Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Produktionsskole

 

 

Se lige Skjern Tekniske Skoles præsentationsvideo her, der blandt andet fortæller om behovet for, at unge tager en erhvervsvendt ungdomsuddannelse.

 

Efterskoler

Her kan du se kontaktoplysningerne på de 11 efterskoler i Ringkøbing-Skjern Kommune og på alle efterskoler i landet.

 

Talentakademi

Skjern Håndbold har i mange år været med til at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet. Har du en teenager med talent for håndbold, og som gerne vil spille på eliteplan?  Så er Talentakademiet en spændende udviklingsmulighed for unge talenter som eksempelvis EUX-mekaniker Troels Storm og EUX-smed Frederik Holm. De kombinerer fag- og gymnasieuddannelse med elitetræning og har begge i efteråret kvalificeret sig til at spille i 1. division for U16 og U 18. Der er også en fodboldlinje på Talentakademiet.

 

Elev ved kommunen

Her kan du se vores egne tilbud om en elev- eller praktikplads og uddannelsesmulighederne på de kommunale arbejdspladser i Ringkøbing-Skjern.

 

Fritid, fritidsjob og fester

Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole har naturligvis forskellige klub- og undervisningstilbud, og det aktive foreningsliv i byer og landsbyer har også masser af tilbud til de unge, ikke mindst sportsaktiviteter lige fra håndbold, fodbold, gymnastik til surfing og andre vandaktiviteter. Læs mere under Fritid-Natur-Kultur.

 

 Surfcafe

 Foto: hvidesande.dk

De fleste unge vil gerne have penge på lommen, og i Ringkøbing-Skjern Kommune giver særligt turismen mulighed for en stribe spændende fritidsjob, så der også kan blive råd til shopping og cafétilbud i byerne.

Skal der bare være sjov og fest, er oplagte mødesteder spændende events som eksempelvis Rock i RingkøbingBork Havn Musikfestivalnattelivet i Søndervig og spillestedet Generator i Ringkøbing.

 

 Foto: Bork Havn Musikfestival/Christer Holte 

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.