Uddannelse i top

Uddannelse - det er bestået

Ringkøbing-Skjern Kommune er en af de kommuner i landet, hvor flest gennemfører en ungdomsuddannelse. Vi satser massivt på læring fra børnene er helt små til bedstemor går på pension.

I elevernes sidste folkeskole-år rådgives om uddannelsesmulighederne. Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringkøbing-Skjern yder også råd og vejledning, og UU-vejledningen deltager blandt andet i et udviklingsprojekt om kollektiv vejledning til gavn for de unge. Målet er at finde nye og bedre metoder til at hjælpe de unge til at træffe de rigtige valg. Eksempelvis har det med succes været prøvet at lade 8. klasse-elever være på speed-date med unge, der er i gang med en ungdomsuddannelse.

Når folkeskolen forlades, byder Ringkøbing-Skjern blandt andet på uddannelser på handelsskoler, gymnasier, VUC og produktionsskole. Vi har også 12 efterskoler og en enkelt højskole i kommunen.

 

Studenter

Foto: Tarm by 

 

Vi har landets bedste gymnasier

Gymnasierne i Ringkøbing-Skjern Kommune har i flere år ligget i toppen på landsplan. Det gælder i forhold til, hvordan gymnasier evner at løfte eleverne ud over, hvad der kan forventes, når der ses på elevernes baggrund. Det vil med andre ord sige, at vi er gode til at få unge til at bryde den sociale arv.

I 2016 kunne vi tilmed prale af, at både guld, sølv og bronze gik til gymnasier i Ringkøbing-Skjern. Se omtalen af Dansk Erhvervs analyse her i Dagbladet Ringkøbing-Skjern. I 2017 var det handelsgymnasierne, der særligt gjorde sig bemærket i toppen. Se omtalen af analysen HER.

Udover de gymnasiale ungdomsuddannelser STX, HTX og HHX har vi erhvervsuddannelserne på handelsskolerne og på Skjern Tekniske Skole, hvor der eksempelvis er tilbud om at blive vindmølleoperatør og smed. Eller der kan tages en kombineret gymnasie- og håndværkeruddannelse, EUX.

VUC har desuden afdelinger i både Ringkøbing og Skjern. Lære- og praktikpladser er også en mulighed på mange af virksomhederne rundt om og i kommunen. Fiskerne i Hvide Sande vil eksempelvis gerne have unge ind i fiskeriet for at sikre fiskernes fremtid.

 

Fiskekutter

 Foto: Kurt Adsersen

 

Gymnasierne og andre skoler

Du kan hente oplysninger om de enkelte uddannelsesinstitutioner for unge ved at klikke på navnene herunder:


Det Kristne Gymnasium

Gymnasiet HTX Skjern

Gymnasiet HHX Ringkøbing / Ringkøbing Handelsskole 

Gymnasiet HHX Skjern / Vestjysk Handelsskole

Ringkjøbing Gymnasium

Skjern Tekniske Skole

VGT - Vestjysk Gymnasium Tarm

VUC Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Produktionsskole

 

 

Se lige Skjern Tekniske Skoles præsentationsvideo her, der blandt andet fortæller om behovet for, at unge tager en erhvervsvendt ungdomsuddannelse.

 

Efterskoler

Her kan du se kontaktoplysningerne på de 11 efterskoler i Ringkøbing-Skjern Kommune og på alle efterskoler i landet.

 

Talentakademi

Skjern Håndbold har i mange år været med til at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet. Har du en teenager med talent for håndbold, og som gerne vil spille på eliteplan?  Så er Talentakademiet en spændende udviklingsmulighed for unge talenter som eksempelvis EUX-mekaniker Troels Storm og EUX-smed Frederik Holm. De kombinerer fag- og gymnasieuddannelse med elitetræning og har begge i efteråret kvalificeret sig til at spille i 1. division for U16 og U 18. Der er også en fodboldlinje på Talentakademiet.

 

Elev ved kommunen

Her kan du se vores egne tilbud om en elev- eller praktikplads og uddannelsesmulighederne på de kommunale arbejdspladser i Ringkøbing-Skjern.

 

Fritid, fritidsjob og fester

Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole har naturligvis forskellige klub- og undervisningstilbud, og det aktive foreningsliv i byer og landsbyer har også masser af tilbud til de unge, ikke mindst sportsaktiviteter lige fra håndbold, fodbold, gymnastik til surfing og andre vandaktiviteter. Læs mere under Fritid-Natur-Kultur.

 

 Surfcafe

 Foto: hvidesande.dk

De fleste unge vil gerne have penge på lommen, og i Ringkøbing-Skjern Kommune giver særligt turismen mulighed for en stribe spændende fritidsjob, så der også kan blive råd til shopping og cafétilbud i byerne.

Skal der bare være sjov og fest, er oplagte mødesteder spændende events som eksempelvis Rock i RingkøbingBork Havn Musikfestivalnattelivet i Søndervig og spillestedet Generator i Ringkøbing.

 

 Foto: Bork Havn Musikfestival/Christer Holte 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.