120 % på budgetkontoen

Når du køber hus i Ringkøbing-Skjern får du 20 % mere på budgetkontoen end i storbyen

Hvad er din drømmebolig?

Drømmer du om mange kvadratmeter bolig for pengene?

Vil du bo i et lille byhus eller bygge din egen villa?

Ønsker du masser af plads til grøntsager og trampolin i baghaven?

Vil du bo midt i naturen - med udsigt over vandet? Eller vil du bo helt ude på landet?

 

Du kan finde drømmeboligen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi bor godt 57.000 i Danmarks største kommune geografisk set, så vi har masser af plads, boliger for enhver smag og gode tilbud på det hele. Flytter du mod vest, kan du få 120 % på budgetkontoen. Det vil sige skattefri penge, der kan bruges til ekstra ferie og oplevelser for familien, surf-udstyr, en ekstra bil. Eller hvis du har lyst, er der er måske råd til, at du kan arbejde lidt færre timer og få mere tid til børnene, mens de er små.

Boligpriserne betyder, at der er rigtig god økonomi i at bosætter sig i Vestjylland. En gennemsnitsfamilie, der køber bolig og flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune fra f.eks. Aarhus eller København, får nemlig væsentlig flere penge til rådighed hvert år. ”Penge og Privatøkonomi” har tidligere beregnet, at der vil være 118.600 kroner mere til rådighed hvert år ved at flytte fra København til Ringkøbing-Skjern Kommune. Men faktisk kan der blive et endnu større plus på budgetkontoen.

 

Få flere tusinde kroner ekstra til rådighed

En ny analyse fra september 2017 fra Ringkøbing-Skjern Kommunes analyseafdeling viser, at en almindelig familie med to voksne og to børn, der bor i et hus på 140 kvadratmeter til den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen, vil have 15.019 kroner i rådighedsbeløb, når alle faste udgifter, skat o.l. er betalt.

Det er næsten 10.000 kroner mere end familien vil have til rådighed, hvis den bor i Aarhus. Men andre ord en stigning i rådighedsbeløbet på 196 procent ved at flytte til Ringkøbing-Skjern. Sammenlignes der med en tilsvarende familie og tilsvarende vilkår, er der også meget at tjene ved at flytte fra f.eks. Herning – 22 procent svarende til 2.720 kroner, eller fra Aalborg – 56 procent svarende til 5.377 kroner.

Den helt store fortjeneste vil selvfølgelige være for familien, hvis den vælger at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern fremfor i København. Næsten 20.000 kroner mere i rådighedsbeløb vil det kunne give analyse-familien. Vi må dog lige for en ordens skyld gøre opmærksom på, at familien dog næppe vil kunne få lov til at købe en tilsvarende bolig i København. Familiens rådighedsbeløb vil simpelthen ende med et så stort minus, at den aldrig vil kunne låne til et hus på samme størrelse og samme standard, som det, der opereres med i regnestykket. Undersøgelsen, der ved sammenligningerne også tager højde for bl.a. forskelle i skatteprocenter, pasningsudgifter m.v., kan du hente HER.

De gennemsnitlige kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse bekræfter også de betydelige fordele ved at købe boliger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Også selvom du ikke flytter mod vest helt fra København.

En søgning på Realkreditrådet viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Ringkøbing-Skjern var 6.224 kroner i 4. kvartal 2016, mens den i Aarhus var 19.591 kroner og 12.871 i Silkeborg. Tilsvarende var den i vores nabokommuner: 8.949 kroner i Herning, 8.627 i Holstebro og 7.147 kroner i Varde.

 

Bo i byen

Foretrækker du at bo i byen kan vi pege på de fem største byer i Ringkøbing-Skjern Kommune. I byerne er der mennesker og liv omkring dig. Der er et godt og alsidigt udvalg af butikker, cafeer og restauranter plus masser af seværdigheder og kulturelle tilbud. Udbuddet er både større og mere spændende end i mange andre byer på samme størrelse, fordi vi er heldige også at have turister til at forbedre kundeunderlaget.

 

Ringkøbing byliv

 Foto: RKSK

Ringkøbing er den største by med knap 10.000 indbyggere. I den gamle købstad, der er en af landets ældste, er der hyggelige brolagte gader med ejerlejligheder, små huse, gamle byhuse, store villaer, patriciavillaer og spændende nye boligområder med udsigt og gåafstand til fjorden.

Kommunens mindste centerby, Hvide Sande, der har 3.016 fastboende indbyggere, kan både byde tilflyttere på mindre huse, dyrere lejligheder og større villaer med udsigt til Vesterhavet og fjorden. Hvide Sande er centrum for Vestkystens fiskeri og turisme og har gæster fra hele verden, der tiltrækkes af de optimale forhold for de dramatiske sportsgrene baseret på blæsten og de brusende bølger.

Skjern er den næststørste med knap 8.000 indbyggere. Byen, der er den yngste købstad i Danmark, har ry for at være en aktiv erhvervs- og handelsby og er blandt andet kendt for sine håndbold-talenter. Nabobyen Tarm er med godt 4.000 indbyggere den fjerdestørste by. Det er kommunens største sydligste by og er tæt på Billund Lufthavn.

I begge byer er der både ejerlejligheder, rækkehuse, byhuse og mange andre spændende boliger til salg, eksempelvis hus med plads til storfamilien, villa i byen og villa med svømmepøl - alt sammen tæt på de grønne rekreative arealer ved Skjern Å-dalen.

Videbæk, der er kommunens største østligste by, er populært sagt porten mellem Midt- og Vestjylland og kan også tilbyde tilflyttere alle boligformer.

Aktuelt er her f.eks. en villalejlighed, et lille byhusvilla med erhvervsdel og nybygget villa i grønne omgivelser. Videbæk ligger midt i mellem Ringkøbing og Herning, tæt på motorvejene til Aarhus og Vejle/København/Napoli og blandt andet også tæt på det nye supersygehus i Gødstrup. Byen er kommunens tredjestørste by og har godt 4.200 indbyggere. 

 

Bo på landet

Foretrækker du mere rolige og afslappede omgivelser, kan du flytte på landet. Der er mange muligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

 liggende køer

Foto: RKSK.dk

 

Bo helt ude hvor kragerne vender

At bo på landet er reelt et vidt begreb, men vi har det hele i Ringkøbing-Skjern Kommune, der geografisk er landets største kommune. Er du eller vil du rigtig gerne være en bonderøv, så kan du vælge at finde et sted helt derude, hvor kragerne vender - med udsigt til marker, græssende køer og absolut ingen naboer i baghaven. Her er et eksempel på et lille hus på landet, en mindre landejendom, hvor familien kan have et lille dyrehold og dyrke gulerødder, og der er et stort udvalg af supermondæne landsteder og lystejendomme med plads til mange gæster. Eller hvad med landejendom med rundt køkken?

Se mange flere muligheder med en søgning på landejendomme under postnumrene 6900 Skjern, 6920 Videbæk, 6950 Ringkøbing, 6960 Hvide Sande eller 6880 Tarm her på BoligsidenBoliga eller kontakt en af de lokale ejendomsmæglere direkte.

Du kan også vælge et hus eller en ejendom, der ligger tæt på et par andre ejendomme.

 

Bo i en landsby eller lige uden for 

Det er også at bo på landet, hvis du vælger at flytte til en af kommunens mange større eller mindre landsbyer eller lige uden for en af dem.

Landsbyerne ligger jo midt i naturen og har også tilbud på boliger med både udsigt til markerne og med plads til trampolin, kaninbur og grøntsager i baghaven. Aktuelt til salg er eksempelvis en villa i Rækker Mølle, en mindre andelsbolig i Spjald eller en etplansvilla i børnevenligt kvarter i Lem. Her er også en ejendom i Tim, som måske er oplagt som flexbolig. Se mere om flexboligordningen her. Grib bare mulighederne!

 

Troldhede skole

Foto: troldhede.dk

Ved at bo i landsbyerne kommer du tættere på daginstitutioner, skoler, butikker og ikke mindst kommer du tættere på naboerne. Det giver mulighed for gode legekammerater til børnene lige rundt om hjørnet og for de voksne at blive en del af det lokale fællesskab.

Vi har nemlig tradition for et aktivt foreningsliv i landsbyerne, og du får hurtigt et tilhørsforhold til lokalområdet, uanset om du vælger en bolig i selve landsbyen eller længere ude på landet. Søg oplysninger om livet i landsbyerne ved at klikke på kortet her. Du kan også finde mere om det aktive foreningsliv under Fritid-Natur-Kultur og om jobmulighederne under Job og Karriere

 

løber i klitten

 Foto: hvidesande.dk

 

Bo ved vandet

Vil du allerhelst bo ved vandet eller med udsigt til vandet, så har vi Ringkøbing-Skjern Kommune også mange muligheder. Ved Vesterhavet, rundt om Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord er der spændende villaer at købe med større eller mindre panoramaudsigt samt huse og landejendomme tæt på både hav og fjord. Der er også muligheder for at komme tæt på en anden slags vand, nemlig de store engområder omkring Skjern Å. Aktuelt er der blandt andet denne store villa.

Eller drømmer du om en husbåd? Læs mere om de særlige regler omkring husbåde her i Bolius.

 

 husbåd

Foto: hvidesande.dk

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv – og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner – fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas, og siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen, og at familien har fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.