120 % på budgetkontoen

Når du køber hus i Ringkøbing-Skjern får du 20 % mere på budgetkontoen end i storbyen

Hvad er din drømmebolig?

Drømmer du om mange kvadratmeter bolig for pengene?

Vil du bo i et lille byhus eller bygge din egen villa?

Ønsker du masser af plads til grøntsager og trampolin i baghaven?

Vil du bo midt i naturen - med udsigt over vandet? Eller vil du bo helt ude på landet?

 

Du kan finde drømmeboligen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi bor godt 57.000 i Danmarks største kommune geografisk set, så vi har masser af plads, boliger for enhver smag og gode tilbud på det hele. Flytter du mod vest, kan du få 120 % på budgetkontoen.

Boligpriserne betyder, at der er rigtig god økonomi i at bosætter sig i Vestjylland. En gennemsnitsfamilie, der køber bolig og flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune fra København, får nemlig væsentlig flere penge til rådighed hvert år. ”Penge og Privatøkonomi” har beregnet, at der vil være 118.600 kroner mere til rådighed hvert år ved at flytte fra København til Ringkøbing-Skjern Kommune. Det vil sige skattefri penge, der kan bruges til ekstra ferie og oplevelser for familien, surf-udstyr, en ekstra bil. Eller hvis du har lyst, er der er måske råd til, at du kan arbejde lidt færre timer og få mere tid til børnene, mens de er små.

De gennemsnitlige kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse viser også betydelige fordele ved at købe boliger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Også selvom du ikke flytter mod vest helt fra København. En søgning på Realkreditrådet viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Ringkøbing-Skjern var 6.224 kroner i 4. kvartal 2016, mens den i Aarhus var 19.591 kroner og 12.871 i Silkeborg. Tilsvarende var den i vores nabokommuner: 8.949 kroner i Herning, 8.627 i Holstebro og 7.147 kroner i Varde.

 

Bo i byen

Foretrækker du at bo i byen kan vi pege på de fem største byer i Ringkøbing-Skjern Kommune. I byerne er der mennesker og liv omkring dig. Der er et godt og alsidigt udvalg af butikker, cafeer og restauranter plus masser af seværdigheder og kulturelle tilbud. Udbuddet er både større og mere spændende end i mange andre byer på samme størrelse, fordi vi er heldige også at have turister til at forbedre kundeunderlaget.

 

Ringkøbing byliv

 Foto: RKSK

Ringkøbing er den største by med knap 10.000 indbyggere. I den gamle købstad, der er en af landets ældste, er der hyggelige brolagte gader med ejerlejligheder, små huse, gamle byhuse, store villaer, patriciavillaer og spændende nye boligområder med udsigt og gåafstand til fjorden.

Kommunens mindste centerby, Hvide Sande, der har 3.016 fastboende indbyggere, kan både byde tilflyttere på mindre huse, dyrere lejligheder og større villaer med udsigt til Vesterhavet og fjorden. Hvide Sande er centrum for Vestkystens fiskeri og turisme og har gæster fra hele verden, der tiltrækkes af de optimale forhold for de dramatiske sportsgrene baseret på blæsten og de brusende bølger.

Skjern er den næststørste med knap 8.000 indbyggere. Byen, der er den yngste købstad i Danmark, har ry for at være en aktiv erhvervs- og handelsby og er blandt andet kendt for sine håndbold-talenter. Nabobyen Tarm er med godt 4.000 indbyggere den fjerdestørste by. Det er kommunens største sydligste by og er tæt på Billund Lufthavn.

I begge byer er der både ejerlejligheder, rækkehuse, byhuse og mange andre spændende boliger til salg, eksempelvis hus med plads til storfamilien, villa i byen og villa med svømmepøl - alt sammen tæt på de grønne rekreative arealer ved Skjern Å-dalen.

Videbæk, der er kommunens største østligste by, er populært sagt porten mellem Midt- og Vestjylland og kan også tilbyde tilflyttere alle boligformer.

Aktuelt er her f.eks. en villalejlighed, et lille byhusvilla med erhvervsdel og nybygget villa i grønne omgivelser. Videbæk ligger midt i mellem Ringkøbing og Herning, tæt på motorvejene til Aarhus og Vejle/København/Napoli og blandt andet også tæt på det nye supersygehus i Gødstrup. Byen er kommunens tredjestørste by og har godt 4.200 indbyggere. 

 

Bo på landet

Foretrækker du mere rolige og afslappede omgivelser, kan du flytte på landet. Der er mange muligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

 liggende køer

Foto: RKSK.dk

 

Bo helt ude hvor kragerne vender

At bo på landet er reelt et vidt begreb, men vi har det hele i Ringkøbing-Skjern Kommune, der geografisk er landets største kommune. Er du eller vil du rigtig gerne være en bonderøv, så kan du vælge at finde et sted helt derude, hvor kragerne vender - med udsigt til marker, græssende køer og absolut ingen naboer i baghaven. Her er et eksempel på et lille hus på landet, en mindre landejendom, hvor familien kan have et lille dyrehold og dyrke gulerødder, og der er et stort udvalg af supermondæne landsteder og lystejendomme med plads til mange gæster. Eller hvad med landejendom med rundt køkken?

Se mange flere muligheder med en søgning på landejendomme under postnumrene 6900 Skjern, 6920 Videbæk, 6950 Ringkøbing, 6960 Hvide Sande eller 6880 Tarm her på BoligsidenBoliga eller kontakt en af de lokale ejendomsmæglere direkte.

Du kan også vælge et hus eller en ejendom, der ligger tæt på et par andre ejendomme.

 

Bo i en landsby eller lige uden for 

Det er også at bo på landet, hvis du vælger at flytte til en af kommunens mange større eller mindre landsbyer eller lige uden for en af dem.

Landsbyerne ligger jo midt i naturen og har også tilbud på boliger med både udsigt til markerne og med plads til trampolin, kaninbur og grøntsager i baghaven. Aktuelt til salg er eksempelvis den gamle præstegård i Hanning, en villa i Rækker Mølle, en mindre andelsbolig i Spjald eller en etplansvilla i børnevenligt kvarter i Lem. Her er også en ejendom i Tim, som måske er oplagt som flexbolig. Se mere om flexboligordningen her. Grib bare mulighederne!

 

Troldhede skole

Foto: troldhede.dk

Ved at bo i landsbyerne kommer du tættere på daginstitutioner, skoler, butikker og ikke mindst kommer du tættere på naboerne. Det giver mulighed for gode legekammerater til børnene lige rundt om hjørnet og for de voksne at blive en del af det lokale fællesskab.

Vi har nemlig tradition for et aktivt foreningsliv i landsbyerne, og du får hurtigt et tilhørsforhold til lokalområdet, uanset om du vælger en bolig i selve landsbyen eller længere ude på landet. Søg oplysninger om livet i landsbyerne ved at klikke på kortet her. Du kan også finde mere om det aktive foreningsliv under Fritid-Natur-Kultur og om jobmulighederne under Job og Karriere

 

løber i klitten

 Foto: hvidesande.dk

 

Bo ved vandet

Vil du allerhelst bo ved vandet eller med udsigt til vandet, så har vi Ringkøbing-Skjern Kommune også mange muligheder. Ved Vesterhavet, rundt om Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord er der spændende villaer at købe med større eller mindre panoramaudsigt samt huse og landejendomme tæt på både hav og fjord. Der er også muligheder for at komme tæt på en anden slags vand, nemlig de store engområder omkring Skjern Å. Aktuelt er der blandt andet denne store villa.

Eller drømmer du om en husbåd? Læs mere om de særlige regler omkring husbåde her i Bolius.

 

 husbåd

Foto: hvidesande.dk

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord, dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.