Danmarks største arbejdsplads

Tilbyder gode match

SE DE GODE MATCH

MatchMaker er et projekt under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, der formidler værdiskabende samarbejder mellem områdets erhvervsliv og talentfulde studerende. På den måde tiltrækker vi innovationskraft til vores virksomheder – og giver nye talenter netværk og relevante erfaringer.

 

 

Nikolaj Alstrup, som du ser her på filmen, er en af Ringkøbing-Skjerns eksilvestjyder. Det vil sige, at han er en del af 1500 unge mennesker, der beholder kontakten med vores kommune, mens han studerer i en af de større byer. Og så har han været i praktik hos Gibo Plast i Ringkøbing-Skjern. Det kan du læse mere om herunder, hvor der er link til omtaler af de enkelte eksempler.

 

Seks eksempler på gode match

Selv om Stoko Plast A/S i Lem er en lille virksomhed, er det helt store navne som DAF og MAN, der dominerer kundelisten. De stiller høje krav til kvalitet og certificeringer, og det banede vejen for en ambitiøs praktikant, der gav endnu mere plads til udvikling i en travl hverdag. Stoko Plast A/S var allerede vant til forandring og indstillet på udvikling, da de blev kontaktet af MatchMaker med forslaget om en praktikant. Så her lå en oplagt opgave til Julia Qian Zhang, der kom i praktik hos Stoko Plast under sit kandidatprojekt som stud.polyt.

Virksomheder kan få et stort udbytte af samarbejdet med en praktikant – hvis de er indstillet på det. Og det er de hos legetøjsproducenten Astrup Group. Det mærkede Chalotte Linding under sin uddannelse til diplomingeniør, da hun indgik i et praktiksamarbejde, som rykkede begge parter.

Da BouMatic sagde ja tak til en studentermedhjælper, fik Kenneth V. Madsen ikke bare bevist, at han kan bruge sin viden fra ingeniørstudiet i praksis. Hans selvtillid fik også et boost, der gjorde ham klar til at komme ud og prøve sig selv af i et fuldtidsjob.

Vælger man et praktikophold, skal man være åben for udfordringer. Så Nicolai Alstrup Jørgensen greb chancen, da Gibo Plast A/S tilbød ham at føje internationale erfaringer til CV’et med et ophold på virksomhedens produktionsanlæg i Polen.

Forventningerne var store på begge sider, da Zhivko Bogdanov blev praktikant hos masteproducenten Carl C. A/S i Skjern. Og begge parter fik kontante fordele af samarbejdet.

De små virksomheder rummer store muligheder. I hvert fald hvis man som Sascha Sabine Hansen kan byde ind med efterspurgte kompetencer og masser af gå-på-mod. Hendes samarbejde med Fibo Intercon har grebet om sig, siden hun begyndte i praktik i 2018.