Familier - Flyt og grib mulighederne for det gode liv

Det gode liv for dig og din familie

Ringkøbing-Skjern Kommune er et godt hjem for børn og voksne

Grib mulighederne for det gode liv 

Vil du give dine børn en tryg opvækst med masser af plads og aktiviteter i naturen?

Vil du og din familie have et liv, hvor nærvær, fællesskab og naturen er en del af hverdagen?

Og vil du have plads, bo godt og have et plus på 191 % på budgetkontoen?

Velkommen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Barn på cykel

Foto: Ralf Andersen 

 

Vi tør godt prale med det gode liv 

Her mod vest er der god plads til trampolinen og kaninburet i baghaven. Tryghed til at lade børnene cykle selv til skole og fritidsaktiviteter. Gode skoler og institutioner. Naboer, der kommer hinanden ved. Et vidt forgrenet foreningsliv, der når ud i alle kroge af kommunen, giver både dine børn og dig selv noget spændende at lave i fritiden.

 

Børn boldtræner

Foto: Vorgod-Barde

Er du til cykling, løb i naturen eller en tur på surfbrættet? Ja, så behøver vi vel næsten ikke at sige mere: Åbn døren og grib alle mulighederne i naturen.

Vi kalder vores kommune for Naturens Rige, for vi ved, at det gode liv og de mange muligheder udspringer af al den mangfoldige natur, vi bor lige midt i. Vi har også højt til loftet og plads til alle.

 

 

Vi kan prale med, at vi har pladsgaranti, og at du får masser af plads for pengene, hvis du køber hus i Ringkøbing-Skjern Kommune. Plus mulighed for 191 % på budgetkontoen. Se mere under Hvordan vil du bo.

 

Tilfredshed og tryghed i top

De vigtigste ingredienser i opskriften på det gode liv kan du finde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har papir på, at borgerne i kommunen er de mest tilfredse og de mest trygge i hele landet. 

Danmarks Statistik har nemlig i en undersøgelse om danskernes livskvalitet opgjort, at de mest tilfredse borgere i verdens næstlykkeligste land bor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Se mere om undersøgelsen, der også viser, at kommunen ligger over landsgennemsnittet på alle andre områder i undersøgelsen. Eksempelvis er der færre skilsmisser pr. 1.000 par i kommunen end i gennemsnit i landet. Den store borgertilfredshed bekræftes også i kommunens egne undersøgelser, som du kan se mere om her

Vi er også verdensmestre i tillid. Danskerne er på verdensplan det folkefærd, der har højest tillid til fremmede. 76 procent mener, at man kan stole på fremmede, og i Ringkøbing-Skjern Kommune er tallet helt oppe på 91 procent. At kommunen har verdens højeste niveau af social kapital forklares med, at borgerne er rigtig dygtige til at fungere i et fællesskab, at der er et meget aktivt foreningsliv og særligt at rigtig mange giver et nap med som frivillig. Som du kan læse mere om her udfører 57 procent af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune frivilligt arbejde.

 

 Børn i tim

Foto: Tim Skole

 

Vi tager børnene alvorligt

Som tilflytter i Ringkøbing-Skjern Kommune får du måske råd til at blive hjemme og passe dine børn i de første år, hvis du drømmer om det. Ellers er vi klar til at tage os godt at dem, så du som forælder kan passe arbejdslivet med god samvittighed.

Vores mål er, at alle børn og unge trives, udvikler sig og bliver lige så dygtige, som de kan. Vi ønsker sammen med forældrene at skabe helhed og sammenhæng i børnenes opvækst og udvikling fra 0 til 18 år. Vi arbejder derfor ud fra et fælles syn på børn og læring, så der bliver en rød tråd i det liv, børnene oplever i kommunens dagpleje, daginstitutioner og skoler. Vi prioriterer udviklingen af stimulerende og støttende læringsmiljøer højt, og ikke mindst bestræber vi os på, at alle børn og unge oplever sig set, hørt, forstået og taget alvorligt.

 

 

Her kan du læse mere om vores fælles børne- og ungesyn. Til venstre på siden kan du se mere om pladsgaranti og vores tilbud om børnepasning opdelt efter aldersgrupper. På kortet her kan du se placeringen af alle kommunens daginstitutioner og skoler.

 

Et liv i balance

Vi har selvfølgelig også masser af tilbud om et aktivt fritidsliv for dig og dine børn. Både i naturen og i foreningerne. Det er med til at skabe det gode liv, som vi også kalder et liv i balance, så flyt til Ringkøbing-Skjern og bliv en del af det. 

 

Vandsport for store og smaa

 Foto: hvidesande.dk

Ringkøbing-Skjern Kommune har blandt andet også som mål at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Det er også balance.

Du kan finde meget mere om det gode fritidsliv under Fritid-Natur-Kultur, og se så lige her lidt om det, der giver et liv i balance.

 

Har du tidligere boet i Ringkøbing-Skjern Kommune? Vi har særlige tilbud til dig. Tjek lige siden for Klub Eksilvestjyderne.

 

Mette og Jens er flyttet på landet ved Lyne

Livet i København var rigtig fint for Mette og Jens, inden de fik børn, men efterhånden, som de nu tre børn kom til, kom også ønsket om at give dem de samme opvækstvilkår, som parret selv har haft i Vestjylland. Flytningen til Lyne blev aktuel, da Jens´s arbejdsplads flyttede til Esbjerg, og de fik mulighed for at overtage Mettes forældres gård ude på landet nær Lyne. Ud over udelivet fremhæver parret det nære miljø, et foreningsliv, hvor man er vant til, at alle løfter i flok, og at det er en selvfølge, at man altid hjælper hinanden, når man bor i Vestjylland.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord, dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.