Vi læser bedre end de fleste

Og vi bliver set, hørt, forstået og taget alvorligt

Dynamiske skoler 

Ringkøbing-Skjern Kommune har mange både små og store skoler skoler - 19 folkeskoler og 10 friskoler.

Ringkøbing-Skjern Kommunens skoler er dynamiske og under stadig forandring, så de kan leve op til kommunens og forældrenes ambitioner. Vi prioriterer, at børnene modtager faglig undervisning på et højt niveau, og at de forlader folkeskolen som "hele" mennesker - fagligt, kreativt og socialt. Den røde tråd i børnenes opvækst er nærvær, tryghed og fællesskab.

Vi har også som fælles udgangspunkt for alle, der arbejder med børn og unge, at dit barn skal opleve at blive set, hørt, forstået og taget alvorligt.

Eleverne i Ringkøbing-Skjern Kommunes skoler trives godt, og den faglige del dokumenteres blandt andet i de såkaldte PISA-undersøgelser, der viser, at børn i Ringkøbing-Skjern Kommunes skoler også læser godt i forhold til elever i de fleste andre kommuner. Forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune er også blandt dem i hele landet, der er mest tilfredse med deres børns skoler.

I gennemsnit går der 17 elever i en folkeskoleklasse i Ringkøbing Skjern. I Region Midtjylland er gennemsnittet 20,5 elever, mens landsgennemsnittet er på 20,8 elever pr. klasse i 2022-tal i følge Danmarks Statistik.

I Ringkøbing-Skjern Kommune kalder vi os også Naturens Rige, fordi vi bor midt i naturen og lever af den. Som en naturlig del af undervisningen bevæger vores elever sig derfor også i naturen.

 

Troldhede skole

Udflugter i naturen indgår som en naturlig del af undervisningen på Troldhede Skole. Foto: Troldhede.dk 

 

3D-printere med i undervisningen

I Ringkøbing-Skjern Kommune lægger vi også vægt på at bruge nye materialer og metoder i undervisningen. Eksempelvis drejer et af de nye tiltag - Makerspace - sig om 3D-printere, vinylskærere og hjemmebyggede robotter. To lærere fra Ringkøbing Skole er efter succes med at bruge 3D-printere i undervisningen i gang med et projekt, der skal give alle elever og lærere i kommunen adgang til den nyeste teknologi inden for digital produktion og design. Projektet RKSK Makerspace, der støttes af Protolab, er etableret i samarbejde med lokale virksomheder, og base camp på kommunens overbygningsskoler. Det giver dynamiske skoler. 

 

Mentor hjælper med at finde talenter

Et andet spændende projekt er eksempelvis skolernes mentorordning, der er etableret i partnerskab med Landsforeningen Talentspejderne. Mentorordningen er henvendt til 12-15-årige, der for at kunne udvikle sine talenter og evner har brug for ekstra voksenstøtte. Mentor er en uddannet voksen - en rollemodel - der på et år frivilligt stiller op til 24 møder med eleven. Målet er at få eleven til at passe skolen plus få lyst og mod til at komme i gang med en uddannelse efter 9.-10. klasse. Her kan du læse Dagbladet Ringkøbing-Skjern´s historie om en af de første, der har haft glæde af mentorordningen.

 

Tim skoledrenge

 Skoleelever i Tim Skole. Foto: Tim Skole

 

Skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune:

Ringkøbing-Skjern Kommune har 19 folkeskoler fordelt rundt i kommunens små og større byer. Ni af skolerne har overbygning. Kommunen har desuden tre specialcentre og tre specialskoler.

Du kan se Ringkøbing-Skjern Kommunes skoler her og klikke dig videre til de enkelte skolers hjemmesider.

Der er højt til loftet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Også på skoleområdet. Der er hele 10 friskoler i kommunen. 

Du kan læse mere om skoler og uddannelse, herunder bl.a. buskort til skolelever, hjemmeundervisning, efterskoler og ungeuddannelser på kommunens hjemmeside.

 

Plads til fri leg og masser af sport

Foruden skolefritidsordningerne er der i fritiden en række tilbud om oplevelser og udviklende aktiviteter for dine børn. KULTURSKOLEN RINGKØBING-SKJERN har tilbud om blandt andet individuel undervisning og holdundervisning i musik, filmskuespil, tilbud om korsang, drama og billedkunst. Skolen har blandt andet også en danseafdeling med bl.a. balletskole. 

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der masser af plads til, at dine børn sammen med kammeraterne kan boltre sig i den frie leg i Naturens Rige. Sammen med dig eller kammeraterne er der også masser af aktiviteter for børnene i det vidt forgrenede foreningsliv. Børnene kan eksempelvis gå til skak, spejder, ridning, svømning. De kan lære at surfe, ro i kano eller kajak, eller de kan deltage i alle former for sport fra fodbold, håndbold til gymnastik og badminton.

 

Kabelspring Hvide Sande

 Blandt fritidsaktiviteterne i Ringkøbing-Skjern er her et glimt fra KabelPark i Hvide Sande.Foto: hvidesande.dk

Natur og sportspladser har vi mange af. Ringkøbing-Skjern Kommune har jævnt fordelt rundt i kommunen ikke mindre end 26 idrætshaller og svømmehaller. Om sommeren er der ekstra aktivitetstilbud i og omkring vandet ved Hvide Sande og Ringkøbing Fjord. Og der er god plads til alt og alle. Læs mere under Fritid-Natur-Kultur

 

 børn i kano

 Kanotur i Ringkøbing Fjord Foto: RKSK

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt