Grib muligheden for et godt ældreliv

 

Det gode liv - også for ældre

I Ringkøbing-Skjern Kommune praler vi med, at vi har gratis medicin, der virker. Nemlig et trygt miljø, et aktivt liv og en helt vild natur, der bare breder sig. Vi ved selvfølgelig godt, at den gratis medicin ikke kan klare det hele, og at der også kan blive brug for andet, når du bliver ældre. Det hjælper vi med.

 

Velling

 Foto: Ralf Andersen

Når du bliver ældre og måske får brug for en mere ældrevenlig bolig eller hjælp i hjemmet, så er Ringkøbing-Skjern Kommune naturligvis leveringsdygtig i ældre- og sundhedstilbud ligesom alle andre kommuner i Danmark. Det gode ældreliv hos os hænger også sammen med det nærvær og aktive fællesskab, der kendetegner vores kommune.

Du kan søge om en ældre- eller plejebolig, hvis du ikke længere kan klare dig i eget hjem. Du kan også søge en ældrebolig i Ringkøbing-Skjern Kommune, selvom du ikke bor her i forvejen. Du kan læse mere om mulighederne under boligtilbud til ældre. Og du kan finde oplysninger om sundhedstilbud, madservice, hjemmehjælp og meget andet her

Sundhedscenter Vest har også løbende tilbud ældre og sundhed, og er du fyldt 75 bliver du også inviteret til et årligt borgermøde og frokost med sild og snaps plus nyttig viden fra Sundhed og Omsorg og informationer om bl.a. sundhedstilbud.

 

Aktivitetscentre og foreninger for ældre

På Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside for ældre  kan du også blive klogere på de tilbud om sundhed og aktiviteter, der findes i kommunens aktivitetscentre eller det lokale frivilligcenter. Der er blandt andet en række tilbud lige fra foredragsrækker, gymnastik og træning til kortklubber, madlavning for mænd og meget andet, som er helt målrettet ældre på kommunens fem aktivitetscentre

 

Seniorbold

 Foto: Vorgod Barde.dk

Ældresagen er også aktiv med spændende tilbud til seniorer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Du kan se mere om lokalafdelingerne her: Ældresagen Ringkøbing-Holmsland, Ældresagen Skjern-Tarm og Ældresagen Videbæk. Mange af borger- og sogneforeningerne i landsbyerne har også tilbud til seniorer. I det hele taget giver landsbylivet gode muligheder for nærhed og fællesskab med naboerne. Vi kommer hinanden ved i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern har naturligvis også et ældreråd,  der er med til at sikre dialog om ældre og sundhed mellem kommunens ældre borgere og kommunalbestyrelsen, og der findes en række pensionistforeninger og ældreklubber i kommunen.

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Hun dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.