Grib muligheden for et godt ældreliv

 

Det gode liv - også for ældre

I Ringkøbing-Skjern Kommune praler vi med, at vi har gratis medicin, der virker. Nemlig et trygt miljø, et aktivt liv og en helt vild natur, der bare breder sig. Vi ved selvfølgelig godt, at den gratis medicin ikke kan klare det hele, og at der også kan blive brug for andet, når du bliver ældre. Det hjælper vi med.

 

Velling

 Foto: Ralf Andersen

Når du bliver ældre og måske får brug for en mere ældrevenlig bolig eller hjælp i hjemmet, så er Ringkøbing-Skjern Kommune naturligvis leveringsdygtig i ældre- og sundhedstilbud ligesom alle andre kommuner i Danmark. Det gode ældreliv hos os hænger også sammen med det nærvær og aktive fællesskab, der kendetegner vores kommune.

Du kan søge om en ældre- eller plejebolig, hvis du ikke længere kan klare dig i eget hjem. Du kan også søge en ældrebolig i Ringkøbing-Skjern Kommune, selvom du ikke bor her i forvejen. Du kan læse mere om mulighederne under boligtilbud til ældre. Og du kan finde oplysninger om sundhedstilbud, madservice, hjemmehjælp og meget andet her

Sundhedscenter Vest har også løbende tilbud ældre og sundhed, og er du fyldt 75 bliver du også inviteret til et årligt borgermøde og frokost med sild og snaps plus nyttig viden fra Sundhed og Omsorg og informationer om bl.a. sundhedstilbud.

 

Aktivitetscentre og foreninger for ældre

På Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside for ældre  kan du også blive klogere på de tilbud om sundhed og aktiviteter, der findes i kommunens aktivitetscentre eller det lokale frivilligcenter. Der er blandt andet en række tilbud lige fra foredragsrækker, gymnastik og træning til kortklubber, madlavning for mænd og meget andet, som er helt målrettet ældre på kommunens fem aktivitetscentre

 

Seniorbold

 Foto: Vorgod Barde.dk

Ældresagen er også aktiv med spændende tilbud til seniorer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Du kan se mere om lokalafdelingerne her: Ældresagen Ringkøbing-Holmsland, Ældresagen Skjern-Tarm og Ældresagen Videbæk. Mange af borger- og sogneforeningerne i landsbyerne har også tilbud til seniorer. I det hele taget giver landsbylivet gode muligheder for nærhed og fællesskab med naboerne. Vi kommer hinanden ved i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern har naturligvis også et ældreråd,  der er med til at sikre dialog om ældre og sundhed mellem kommunens ældre borgere og kommunalbestyrelsen, og der findes en række pensionistforeninger og ældreklubber i kommunen.

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.