Kulturen er overalt

Velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Kultur - Seniorliv med værdi

Kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune trives og har gode vilkår. Ligesom naturen er kulturen over det hele. Lige fra det aktive surfmiljø og det maleriske fiskermiljø i Hvide Sande, borgmesterhavnen og de smukke Plesner-huse i Ringkøbing. Til de spændende kunstudstillinger i det vestjyske kunstfyrtårn, Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, Holger Danske i Skjern og Den Dykkende Dame i Tarm. Eller se Arne Haugen Sørensen Museum, der åbnede i efteråret 2017.

Vi har desuden et væld af musikalske tiltag, arrangementer og events spredt ud over hele året, med en lille overvægt i sommermånederne, hvor turistlivet trives overalt. Teatret Om har spændende forestillinger, også rundt om i kommunen og andre steder i landet. Her er et glimt fra en forestilling på oplevelsescentret Naturkraft i Ringkøbing. 

 

 

De mange museer og kirker  i Vestjylland er et kapitel for sig selv. Eksempelvis bemærker Ringkøbing Kirke sig ved at have et tårn, der er bredere for oven end for neden. Desuden er kirkerummet i forbindelse med en renovering i 1995-96 blevet udsmykket med et nyt alterbillede af kunstneren Arne Haugen Sørensen. Han har fået sit eget museum i Videbæk i 2017. Museerne leverer året rundt aktiviteter, der gør historien levende - godt hjulpet af over 300 frivillige, der brænder for at være med.

Ringkøbing-Skjern Kommune var sammen med Region Midtjylland og de andre kommuner i regionen med i det europæiske kulturhovedstads-projekt Aarhus 2017. I 2020 har Hvide Sande blandt andet også være centrum for filmoptagelserne til en ny TV2-krimiserie med samme navn som byen. I 2022 stod Nordisk Film for optagelserne af "Meter i Sekundet" i landsbyen Velling

Læs mere under Fritid-Natur-Kultur, blandt andet om de spændende events, der sætter Ringkøbing-Skjern på landkortet året rundt, og se eksempler på aktiviteter og kulturbegivenheder i Det sker

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.