Kulturen er overalt

Velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Kultur - Seniorliv med værdi

Kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune trives og har gode vilkår. Ligesom naturen er kulturen over det hele. Lige fra det aktive surfmiljø og det maleriske fiskermiljø i Hvide Sande, borgmesterhavnen og de smukke Plesner-huse i Ringkøbing. Til de spændende kunstudstillinger i det vestjyske kunstfyrtårn, Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, floddeltaet mellem Skjern og Tarm, Holger Danske i Skjern og Den Dykkende Dame i Tarm. Eller se det nye Arne Haugen Sørensen Museum, der åbnede i efteråret 2017.

Vi har desuden et væld af musikalske tiltag, arrangementer og events spredt ud over hele året, med en lille overvægt i sommermånederne, hvor turistlivet trives overalt. Teatret Om har spændende forestillinger, også som andre kan være heldige at se i andre byer. Eksempelvis stod forestillingen om en spændende italienske kvinde på programmet i Teaterforeningen Syd i Aarhus sidste sommer. 

 

 

De mange museer og kirker  i Vestjylland er et kapitel for sig selv. Eksempelvis bemærker Ringkøbing Kirke sig ved at have et tårn, der er bredere for oven end for neden. Desuden er kirkerummet i forbindelse med en renovering i 1995-96 blevet udsmykket med et nyt alterbillede af kunstneren Arne Haugen Sørensen. Han har fået sit eget museum i Videbæk i 2017. Museerne leverer året rundt aktiviteter, der gør historien levende - godt hjulpet af over 300 frivillige, der brænder for at være med.

Ringkøbing-Skjern Kommune var også sammen med Region Midtjylland og de andre kommuner i regionen med i det europæiske kulturhovedstads-projekt Aarhus 2017. Et vestjysk sommerhus bliver således rammen om et spændende projekt, når den danske manuskriptforfatter bag Broen, Nikolaj Scherfig, som en af hovedkræfterne sammen med en række forfattere udvikler deres bud på en New Nordic Noir film eller tv-serie med internationalt potentiale.

Læs mere under Fritid-Natur-Kultur, blandt andet om de spændende events, der sætter Ringkøbing-Skjern på landkortet året rundt, og se eksempler på det store udbud af aktiviteter og kulturbegivenheder i Det sker

Lotte og Ulrik er flyttet til Lem fra København

Grundige overvejelser om deres fremtidige liv. Og særligt ønsket om et trygt børneliv for de to sønner fik Lotte og Ulrik til at flytte fra bylivet i København til landsbylivet i Vestjylland. Valget faldt på Lem, da Ulrik fik mulighed for et karriereskift med et job hos Vestas. Siden dukkede ønskejobbet også op til Lotte. Flytningen har betydet, at børnene kan færdes frit i et trygt miljø tæt på naturen. Familien har også fået et større økonomisk råderum, der giver plads til både et stort hus, to biler, ferier og aktiv fritid. -Det havde vi ikke kunnet på samme måde i en større by, fremhæver Lotte.

 

Birgitte Bille er flyttet til Velling fra Sjælland

Birgitte Bille tog springet og flyttede fra sit drømmehus og sin velfungerende virksomhed i Holbæk på Sjælland til Vestjylland for at komme tættere på børnebørnene. Nu bor hun i nyt lejet hus med direkte udsigt til Ringkøbing Fjord. Hun dyrker have sammen med andre og har sommerhus ved Vesterhavet, så der er god plads til besøg af vennerne fra Sjælland. Birgitte Bille har samtidig startet ny praksis i Ringkøbing, og virksomheden trives allerede godt efter det første år. Birgitte Bille fremhæver den fantastiske natur, dejlige fællesskaber og en helt særlig nærhed.