Kulturen er overalt

Velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Kultur - Seniorliv med værdi

Kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune trives og har gode vilkår. Ligesom naturen er kulturen over det hele. Lige fra det aktive surfmiljø og det maleriske fiskermiljø i Hvide Sande, borgmesterhavnen og de smukke Plesner-huse i Ringkøbing. Til de spændende kunstudstillinger i det vestjyske kunstfyrtårn, Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, Holger Danske i Skjern og Den Dykkende Dame i Tarm. Eller se Arne Haugen Sørensen Museum, der åbnede i efteråret 2017.

Vi har desuden et væld af musikalske tiltag, arrangementer og events spredt ud over hele året, med en lille overvægt i sommermånederne, hvor turistlivet trives overalt. Teatret Om har spændende forestillinger, også rundt om i kommunen og andre steder i landet. Her er et glimt fra en forestilling på oplevelsescentret Naturkraft i Ringkøbing. 

 

 

De mange museer og kirker  i Vestjylland er et kapitel for sig selv. Eksempelvis bemærker Ringkøbing Kirke sig ved at have et tårn, der er bredere for oven end for neden. Desuden er kirkerummet i forbindelse med en renovering i 1995-96 blevet udsmykket med et nyt alterbillede af kunstneren Arne Haugen Sørensen. Han har fået sit eget museum i Videbæk i 2017. Museerne leverer året rundt aktiviteter, der gør historien levende - godt hjulpet af over 300 frivillige, der brænder for at være med.

Ringkøbing-Skjern Kommune var sammen med Region Midtjylland og de andre kommuner i regionen med i det europæiske kulturhovedstads-projekt Aarhus 2017. I 2020 har Hvide Sande blandt andet også være centrum for filmoptagelserne til en ny TV2-krimiserie med samme navn som byen. I 2022 stod Nordisk Film for optagelserne af "Meter i Sekundet" i landsbyen Velling

Læs mere under Fritid-Natur-Kultur, blandt andet om de spændende events, der sætter Ringkøbing-Skjern på landkortet året rundt, og se eksempler på aktiviteter og kulturbegivenheder i Det sker

Tog springet fra Frederiksberg til Hvide Sande

Tina, 45 år, Daniel, 45 år, og Elliott på 12 har taget springet og er flyttet fra Frederiksberg til Hvide Sande for at få en hverdag med masser af plads til vandsport og natur. Lejligheden i hovedstaden er byttet ud med et hus midt i mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Tidligere skulle de bakse udstyret ud til Amager Strand. Nu tager de bare våddragten på derhjemme, tager boardet under armen, går over klitten og direkte ud i bølgerne. Vesterhavet og Elliot har også fået mormor til at flytte til Hvide Sande – fra Odense.

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland.