Grib mulighederne i naturen

Velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Gratis medicin i Naturens Rige

Et trygt miljø, et aktivt liv og en helt vild natur, der bare breder sig.

Det er gratis medicin, og det giver det gode seniorliv.

Indbyggerne i Ringkøbing-Skjern er to gange målt som verdens lykkeligste.

 

Vesterhavet

 Foto: Ralf Andersen

Flytter du til Ringkøbing-Skjern Kommune og ønsker et aktivt seniorliv er der stribevis af gratis oplevelser lige eller næsten lige uden for din dør. Uanset om vi bor i byerne eller ude på landet, så bor vi midt i Naturens Rige, som holder åbent 24-7.

Her mod vest har vi højt til loftet og store vidder, der inviterer til gå- eller løbeture langs stranden, ved fjordene, på heden eller ådals-området. Vi er rige på vandreruter, og på Stifinderen kan du også finde utallige ruter til cykling og ridning. En aftentur på en af havnene er også altid en god gratis fornøjelse.

Er du lidt af en vovehals, er der spændende sportsaktiviteter i blæsten og bølgerne ved Hvide Sande. Har du altid drømt om at sejle havkajak, så kan du lære det i f.eks. Ringkøbing Ro- og Kajakklub, der også tilbyder kajakpolo.

 

 

Foto: RKSK

 

Fang dine egne råvarer

Naturens Rige er også et slaraffenland for dig, der elsker at fiske eller gå på jagt.

Har du lyst til at forsøge dig med lystfiskeri i dit seniorliv, så kan vi lokke med en spændende sildefestival og den berømte Skjern Å-laks. Skjern Å har sin egen berømte laksebestand. Så du kan være heldig at fange en laks på over 20 kilo. Eller du kan benytte dig af et af de mange gratis fiskesteder ved f.eks. Tarm Møllebæk, Herborg Bæk, Tim Å, Vorgod Å eller Videbæk Anlæg

 

Lystfiskerkon.

 Foto: RKSK

Ande-, gåse- eller bukkejagt. Der er også mange muligheder for dig, der gerne vil gå på jagt, og der er gode netværk og fællesskaber i både lystfiskerforeningerne og jagtforeningerne. Du kan finde mere under Fritid-Natur-Kultur.

 

Events i naturen

Vi har også hvert år spændende events, som måske kan friste dig, f.eks. Skjern Å Running ChallengeSøndervig Vinterbadefestival og Ladywalk Tarm.

 

vinderbadning - bobler

 Foto: Holmsland Klit Turistforening

Billedet er fra vinterbadefestivalen, da vinterbaderne efter den pivfriske start på nytåret fejrede den med østers og et glas boblevand. Du kan se flere events og mere om aktiviteter i naturen under Fritid-Natur-Kultur.

 

 

Tanni og Andreas er flyttet til Skjern

At de kommende kollegaer allerede lige efter ansættelsessamtalen bakkede op om Tanni som nyuddannet gymnasielærer var afgørende for, at Tanni valgte et job i Tarm frem for i Aarhus. Kort efter fik kæresten Andreas også job i Skjern. Parret, der siden har fået en lille søn, flyttede fra Aalborg og i starten til erhvervsbofællesskabet Career Campus i Ringkøbing, inden de bosatte sig i Skjern tæt på deres arbejdspladser. Tanni og Andreas fremhæver særligt de aktive fællesskaber og den internationale atmosfære, der giver åbenhed og netværk på kryds og tværs.

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.