Grib mulighederne i naturen

Velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Gratis medicin i Naturens Rige

Et trygt miljø, et aktivt liv og en helt vild natur, der bare breder sig.

Det er gratis medicin, og det giver det gode seniorliv.

Indbyggerne i Ringkøbing-Skjern er to gange målt som verdens lykkeligste.

 

Vesterhavet

 Foto: Ralf Andersen

Flytter du til Ringkøbing-Skjern Kommune og ønsker et aktivt seniorliv er der stribevis af gratis oplevelser lige eller næsten lige uden for din dør. Uanset om vi bor i byerne eller ude på landet, så bor vi midt i Naturens Rige, som holder åbent 24-7.

Her mod vest har vi højt til loftet og store vidder, der inviterer til gå- eller løbeture langs stranden, ved fjordene, på heden eller ådals-området. Vi er rige på vandreruter, og på Stifinderen kan du også finde utallige ruter til cykling og ridning. En aftentur på en af havnene er også altid en god gratis fornøjelse.

Er du lidt af en vovehals, er der spændende sportsaktiviteter i blæsten og bølgerne ved Hvide Sande. Har du altid drømt om at sejle havkajak, så kan du lære det i f.eks. Ringkøbing Ro- og Kajakklub, der også tilbyder kajakpolo.

 

 

Foto: RKSK

 

Fang dine egne råvarer

Naturens Rige er også et slaraffenland for dig, der elsker at fiske eller gå på jagt.

Har du lyst til at forsøge dig med lystfiskeri i dit seniorliv, så kan vi lokke med en spændende sildefestival og den berømte Skjern Å-laks. Skjern Å har sin egen berømte laksebestand. Så du kan være heldig at fange en laks på over 20 kilo. Eller du kan benytte dig af et af de mange gratis fiskesteder ved f.eks. Tarm Møllebæk, Herborg Bæk, Tim Å, Vorgod Å eller Videbæk Anlæg

 

Lystfiskerkon.

 Foto: RKSK

Ande-, gåse- eller bukkejagt. Der er også mange muligheder for dig, der gerne vil gå på jagt, og der er gode netværk og fællesskaber i både lystfiskerforeningerne og jagtforeningerne. Du kan finde mere under Fritid-Natur-Kultur.

 

Events i naturen

Vi har også hvert år spændende events, som måske kan friste dig, f.eks. Ultraløbet Ringkøbing Fjord RundtSøndervig Vinterbadefestival og Ladywalk Tarm.

 

vinderbadning - bobler

 Foto: Holmsland Klit Turistforening

Billedet er fra vinterbadefestivalen, da vinterbaderne efter den pivfriske start på nytåret fejrede den med østers og et glas boblevand. Du kan se flere events og mere om aktiviteter i naturen under Fritid-Natur-Kultur.

 

 

Det gode liv på landet

Gustav og Emma er vilde med at køre ATV, fiske, bygge huler og blive mudret fra top til tå. Og det er der masser af plads til på familien Larsens ejendom ved Grønbjerg. Det er netop noget af det, der gør familien til glade tilflyttere i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller mor Heidi og far Thomas. De kommer oprindeligt fra henholdsvis Holstebro og Hundested og flyttede til Grønbjerg i 2018. Nu nyder de at have både høns, bade- og fiskesøer, skov og jagtmuligheder lige uden for døren.

 

Annie og Kurt er flyttet til Hvide Sande

Efter mange års forelskelse i Vesterhavet har Annie og Kurt bygget deres drømmehus i Hvide Sande. -Da vi tog den endelige beslutning, var der flere af vores venner, der sagde: Jamen, der sker jo ikke noget derude vest på. De følte jo nærmest, at hvis vi flyttede herud, så stod man af. Vi har oplevet, at vi er stået på! Vi er stået på et liv, der er mere i balance, siger Annie. Der står stadig lige meget i kalenderen, og parret fremhæver fordelene ved at have naturen og roen omkring sig og samtidig være en del af et aktivt lokalsamfund.