Er du på udkig efter Kultur og et Seniorliv med værdi?

Kulturen er overalt

Velkommen til Ringkøbing-Skjern Kommune 

Kultur - Seniorliv med værdi

Kulturen i Ringkøbing-Skjern Kommune trives og har gode vilkår. Ligesom naturen er kulturen over det hele. Lige fra det aktive surfmiljø og det maleriske fiskermiljø i Hvide Sande, borgmesterhavnen og de smukke Plesner-huse i Ringkøbing, til de spændende kunstudstillinger i det vestjyske kunstfyrtårn, Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, floddeltaet mellem Skjern og Tarm, Holger Danske i Skjern og Den Dykkende Dame i Tarm. Eller se det nye Arne Haugen Sørensen Museum, der åbnede i efteråret 2017.

Vi har desuden et væld af musikalske tiltag, arrangementer og events spredt ud over hele året, med en lille overvægt i sommermånederne, hvor turistlivet trives overalt. Teatret Om har spændende forestillinger, også som andre kan være heldige at se i andre byer. Eksempelvis stod forestillingen om en spændende italienske kvinde på programmet i Teaterforeningen Syd i Aarhus sidste sommer. 

 

 

De mange museer og kirker  i Vestjylland er et kapitel for sig selv. Eksempelvis bemærker Ringkøbing Kirke sig ved at have et tårn, der er bredere for oven end for neden, og desuden er kirkerummet i forbindelse med en renovering i 1995-96 blevet udsmykket med et nyt alterbillede af kunstneren Arne Haugen Sørensen. Han får sit eget museum i Videbæk i år. Museerne leverer året rundt aktiviteter, der gør historien levende - godt hjulpet af over 300 frivillige, der brænder for at være med.

Ringkøbing-Skjern Kommune var også sammen med Region Midtjylland og de andre kommuner i regionen med i det europæiske kulturhovedstads-projekt Aarhus 2017. Et vestjysk sommerhus bliver således rammen om et spændende projekt, når den danske manuskriptforfatter bag Broen, Nikolaj Scherfig, som en af hovedkræfterne sammen med en række forfattere udvikler deres bud på en New Nordic Noir film eller tv-serie med internationalt potentiale.

Læs mere under Fritid-Natur-Kultur, blandt andet om de spændende events, der sætter Ringkøbing-Skjern på landkortet året rundt, og se eksempler på det store udbud af aktiviteter og kulturbegivenheder i Det sker

Camilla og Niels er flyttet til No fra Aarhus

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen. Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland. 

 

Kasper Søndergaard er flyttet til Skjern

Efter mange år med fire-fem timer dagligt på landevejen er landsholdsspiller og topspiller i Skjern Håndbold, Kasper Søndergaard, og hans familie flyttet til Skjern. -Det var en stor beslutning, fordi vi har mange relationer i Aarhus, og Aarhus er en fantastisk by. Men Skjern er også en dejlig by, og vi nyder at bo herude, siger Kasper Søndergaard, der er glad for at have flere timer sammen med holdkammeraterne. Samtidig fremhæver Kasper Søndergaard, at han har fået meget mere tid sammen med sønnen, som han nu både kan aflevere sent i børnehave og hente tidligt.