Rene råvarer, vild natur og autenticitet

FØDEVARER OG LANDBRUG

 

 

Rene råvarer, vild natur, omtanke og autenticitet. Det er smagen af Ringkøbing-Skjern. Om det er ost, lam, whisky eller fisk, har vi de gode råvarer og produktionsforhold, der gør os til et af Danmarks rigeste spisekamre. 

Mellem det vilde Vesterhav og den smukke hede har fødevareerhvervet en afgørende betydning historisk og for fremtiden. Mere end hvert femte job i Ringkøbing-Skjern Kommune hører hjemme i erhvervet, der dækker hele værdikæden fra jord til bord. 

Inden for den traditionelle landbrug- og fødevaresektor sikrer fokus på produktivitet, teknologi og specialisering en stærk storskalaproduktion til ind- og udland. Blandt de helt store arbejdspladser og udviklingsaktører - også på verdensplan - er Arla, der forvandler valle, et restprodukt fra osteproduktionen, til proteinpulver til blandt andre babyer.

Specialproduktion inden for økologi, mikrobryggerier, vildt, fisk og skaldyr – bare for at plukke lidt – har været en væsentlig løftestang for at sætte egnen på Danmarks gourmet-landkort. Vestjyske solbærgrene leveres eksempelvis nu også fra Astrup til restaurant NOMA i København.

Med Fødevarepark Skjern Enge har Ringkøbing-Skjern Kommune fået en fælles afsætnings- og udviklingsplatform inden for fødevareerhvervet. Stedet rummer et attraktivt iværksættermiljø og en kulinarisk rugekasse, hvor fødevare-ideer kan testes og udvikles i mindre skala. Stedet rummer også produktionsfaciliteter til større fødevarevirksomheder, der gør det nemt at skalere produktionen op, når det blive muligt. 

Drømmer du om at arbejde med fødevarer, er det måske en idé at kigge ind til Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd for at høre mere om fokus på Fødevareudvikling.