Danmarks største kystferiedestination

TURISME

 

 

Mellem den jyske højderyg mod øst og det vilde Vesterhav i vest ligger Ringkøbing-Skjern Kommune perfekt placeret med Ringkøbing Fjord som bankende hjerte og Skjern Å som sølvblank åre ind i landet.

Hvert år besøger tusindvis af turister os for at få sand mellem tæerne. Sol på næsen. Laks på krogen. Og medvind på surfbrættet. De besøgende oplever historiens dybde og kulturens flyvehøjde. Panoramaudsigt fra hesteryg. Gyldne dråber i glasset. Gastronomi på tallerkenen. Sanseindtryk, der sætter blivende aftryk.

Som destination har Ringkøbing-Skjern masser at byde på. Vi er Danmarks største kystferiedestination. Største sommerhusområde. Og har størst overnatningskapacitet uden for København, Aarhus og Aalborg. Destination Vesterhavet er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune, og Vesterhavet kunne i efteråret 2023 glæde sig over udsigten til en ny rekordsæson i Danmark.

Ringkøbing-Skjern Kommune kalder sig også Naturens Rige. Netop naturen og landskabet er vores fineste råvare i vandsport, fødevareoplevelser, laksen i Skjern Å, bunkerne ved Søndervig og fiskekutterne i Hvide Sande - for blot at nævne et par eksempler.

Ringkøbing-Skjern Kommune breder sig over knap 1.500 kvadratkilometer. Så vi har masser af plads til at udvikle turismeerhvervet på en bæredygtig måde i respekt for naturen, kulturarven og lokalbefolkningen. Vi arbejder hele tiden med utraditionelle oplevelser og koncepter, som gør os til et unikt sted at opleve.  

Nye store oplevelsescentre fylder i landskabet. Lalandia i Søndervig åbnede i juni 2022 og Naturkraft åbnede i Ringkøbing i 2020. Begge dele giver flere gæster til området, mange nye oplevelser og ikke mindst nye jobmuligheder.

Har du lyst til at arbejde med turisme? Så se videoen herunder og få mere inspiration om job i turistbranchen