Job i Naturens Rige

Skibsvirksomhed yder et stort bidrag til samfundet

Hos Hvide Sande Shipyard bliver der hver dag udviklet og produceret effektive løsninger til nogle af de største virksomheder inden for skibs-, vind- og offshore-industrien. Og så er plads til alle – bogstaveligt talt.

 Hvide Sande Shipyard breder sig over mere end 8.500 kvadratmeter overdækkede produktionsfaciliteter og beskæftiger over 125 medarbejdere med vidt forskellige fagligheder og kompetencer. Og medarbejdertrivsel står meget højt på successtigen.

 – Vi samarbejder med Skjern Tekniske Skole, Esnord i Hillerød og Rybners i Esbjerg, og vi har altid mellem 14 og 16 lærlinge tilknyttet. Mange af vores projektledere er begyndt hos os som lærlinge, og flere af vores chefer har taget samme vej. Derudover har vi et højt antal medarbejdere fra det rummelige arbejdsmarked, blandt andet flexjobbere, en blind medarbejder, en medarbejder med et psykisk handicap og to døve medarbejdere, fortæller Ellen Rasmussen, som er HR-chef i Hvide Sande Shipyard.

Høj medarbejdertrivsel

Hos Hvide Sande Shipyard gør de også meget for at støtte medarbejderne i at udvikle sig. Opbakningen til kurser og efteruddannelsesprogrammer er stor, og den generelle velvilje og imødekommenhed fra ledelsen boner også ud på medarbejdertrivselsundersøgelser.

 – Undersøgelserne er ikke proforma. Vi lytter til medarbejderne og udarbejder handlingsplaner ud fra deres svar. Og på bare ét år, fra 2016 til 2017, er tilfredsheden steget markant på baggrund af vores tiltag, fortæller Ellen Rasmussen.

 Innovation og nytænkning

Ingen opgave er for lille eller for stor til ordrebogen hos Hvide Sande Shipyard, hvor de arbejder med nye teknologier og innovative tilgange til projekter. Det har blandt andet resulteret i en fornem pris for Årets danske skib 2016, hvor Hvide Sande Shipyards miljøvenlige skib, Bøkfjord, løb med førstepladsen.

– Takket være vores vanvittigt dygtige medarbejdere kunne vi skabe en helt særlig og meget miljøvenlig løsning med hybridfremdrift og batteri, som erstattede den hidtil anvendte dieselelektriske løsning. Siden har flere andre skibe overvejet at skifte til hybridløsninger, og det gør mig så stolt at vide, at mine kollegaer er med til at sætte en miljøvenlig standard for hele branchen, siger Ellen Rasmussen.

FAKTA:

  • Hvide Sande Shipyard blev grundlagt i 1950. Dengang bestod opgaverne udelukkende i at servicere og reparere de lokale fiskekuttere.
  • I dag har virksomheden en helt anden volumen og er delt op i flere specialområder som skibsværft, service og reparation, stål (produktion til offshore og vindmøller) og træskibs-servicering.
  • Medarbejdertrivsel og inkludering af kolleger fra det rummelige arbejdsmarked har meget høj prioritet.