Job i Naturens Rige

Oplevelser med naturens kræfter

I juni 2020 åbnede turistattraktionen Naturkraft, som med sine 45 hektar ligger både natur- og bynært i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ved Vesterhavet slipper naturen for alvor sine kræfter løs med voldsomme vestenvinde, oversvømmelser og meterhøje bølger. Men hvad ligger der bag disse naturfænomener, og hvad betyder det, at de bliver mere synlige i fremtiden? Det gør det nye vidensbaserede oplevelsescenter, Naturkraft, os klogere på. Med centrets sammensætning i indhold og formidling er det et moderne svar på en oplevelsesattraktion, hvor lokale og turister tilbydes vidensbaserede, action-prægede og sanselige oplevelser.

-Attraktionen er en vækst- og udviklingsdriver og skaber meningsfulde relationer til studerende, forskningsmiljøer og erhvervslivet. Og i et samfundsøkonomisk perspektiv skaber Naturkraft værdi for hele kommunen gennem vækst i antal arbejdspladser og afledt antallet af overnatninger samt øget omsætning i detailhandel i hele Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Peter Sand, som er direktør i Naturkraft.

 

Efter bæredygtig opskrift

Naturkraft rummer et stort potentiale inden for præsentationen af klimaløsninger og grønne teknologier i en oplevelsesbaseret kontekst, og Ringkøbing-Skjern Kommunes satsning på bæredygtighedsområdet gør kommunen til bannerfører i Danmarks grønne omstilling. For at skabe en turismeattraktion, der peger fremad i både indhold og formidling, har morgendagens arkitekter, designere, ingeniører, økonomer, dataloger, antropologer og andre fagfolk været taget med på råd i projektudviklingen. Og ifølge Peter Sand fortsætter arbejdet efter samme bæredygtige opskrift med for eksempel undervisningsforløb til både indskolingen og gymnasiet. 

 

Nøglen til succes

Peter Sand har mange års erfaring indenfor oplevelsesøkonomi og stor indsigt i store turistattraktioner på tværs af landet, og sjældent har han mødt så stort et engagement, som det han oplever i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har med sin store velvilje været en af nøglerne til at få succes. Når der har hersket tvivl om projektet i byrådet, er erhvervslivet gået forrest og har kæmpet for Naturkrafts tilblivelse, fortæller Peter Sand.

 

FAKTA:

  • Naturkraft slog dørene op i juni 2020.
  • Oplevelsescenteret med naturkræfterne i centrum ligger på et 45 hektar stort areal mellem Holstebrovej og den nyeste del af Ringvejen i den nordlige udkant af Ringkøbing. Det har 5 hektar oplevelsesarena, 5500 etagekvadratmeter, 628 meter rundt på ringvolden og højeste punkt på volden er 13 meter
  • Naturkraft er skabt med både lokale, nationale og internationale partnere ombord
  • Naturkraft styres af to fonde – en ejendomsfond og en driftsfond
  • Tilbage i 2007 foretog Region Midtjylland via Vækstforum en stor satsning med formål om at skabe nogle internationale oplevelsesfyrtårne. Et af dem er det, som i dag udgør Naturkraft