Job i Naturens Rige

Oplevelser med naturens kræfter

I juni 2020 åbnede turistattraktionen Naturkraft, som med sine 45 hektar ligger både natur- og bynært i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ved Vesterhavet slipper naturen for alvor sine kræfter løs med voldsomme vestenvinde, oversvømmelser og meterhøje bølger. Men hvad ligger der bag disse naturfænomener, og hvad betyder det, at de bliver mere synlige i fremtiden? Det gør det nye vidensbaserede oplevelsescenter, Naturkraft, os klogere på. Med centrets sammensætning i indhold og formidling er det et moderne svar på en oplevelsesattraktion, hvor lokale og turister tilbydes vidensbaserede, action-prægede og sanselige oplevelser.

Målet er, at attraktionen er en vækst- og udviklingsdriver, der skaber meningsfulde relationer til studerende, forskningsmiljøer plus erhvervslivet, og skaber værdi for hele kommunen gennem vækst i antal arbejdspladser og gæster til området. 

 

Efter bæredygtig opskrift

Naturkraft rummer et stort potentiale inden for præsentationen af klimaløsninger og grønne teknologier i en oplevelsesbaseret kontekst, og Ringkøbing-Skjern Kommunes satsning på bæredygtighed gør kommunen til bannerfører i Danmarks grønne omstilling.

For at skabe en turismeattraktion, der peger fremad i både indhold og formidling, har morgendagens arkitekter, designere, ingeniører, økonomer, dataloger, antropologer og andre fagfolk været taget med på råd i projektudviklingen.

 

FAKTA:

  • Naturkraft slog dørene op i juni 2020.
  • Oplevelsescenteret med naturkræfterne i centrum ligger på et 45 hektar stort areal mellem Holstebrovej og den nyeste del af Ringvejen i den nordlige udkant af Ringkøbing. Det har 5 hektar oplevelsesarena, 5500 etagekvadratmeter, 628 meter rundt på ringvolden og højeste punkt på volden er 13 meter.
  • Naturkraft er skabt med både lokale, nationale og internationale partnere ombord. Naturkraft drives nu som en del af Ringkøbing Fjord Museer.
  • Tilbage i 2007 foretog Region Midtjylland via Vækstforum en stor satsning med det formål om at skabe nogle internationale oplevelsesfyrtårne. Et af dem er det, som i dag udgør Naturkraft.