Job i Naturens Rige

ENERGIVIRKSOMHED MED STÆRK MEDVIND

På blot to år fordoblede Vento Energy Support arbejdsstyrken som følge af stor vækst i on- og offshore-opgaver. Det blev i 2017 belønnet med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds Iværksætterpris. De blev også nomineret til prisen som Årets Ejerleder 2019.

 

Tog springet som iværksættere

Stifterne af Vento Energy Support, Henrik Brink og Jesper Østergaard, var egentlig rejsemontører i Vestas. I 2012 sagde de deres job op, fordi de ville undersøge, om deres egne vinger kunne bære. Med to skriveborde og to telefoner begyndte de at udvikle den virksomhed, der i dag er blevet til en millionforretning.

Vento betjener store vindmøllefabrikanter og energiselskaber med installation, service og vedligeholdelse på fire kontinenter. Der er ikke kun gang i vingerne på vindmøllerne, men også i virksomhedens vækst. Og der er basis for endnu mere vokseværk de kommende år.

-Vi havde begge en idé om, at vi med vores idéer og de rette midler kunne gøre det endnu bedre, end det blev gjort i markedet. Men det krævede mod og selvtillid at tage springet fra at være fast lønmodtager til at være iværksætter. Det var derfor et stort skulderklap, da vi i 2017 modtog erhvervsrådets iværksætterpris, fortæller Henrik Brink, som er Managing Director i Vento og desuden stolt af at være nomineret til prisen som Årets Ejerleder 2019.

 

Iværksætterhjælp fra kommunen

I virksomhedens etableringsfase i 2012 fik de to stiftere sparring hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. Det resulterede blandt andet i konkret hjælp til at finde relevante samarbejdspartnere og konsulentydelser.

-Sparringen fra erhvervsrådet var guld værd i virksomhedens opstartsfase, fordi de hjalp os godt ud af starthullerne, fortæller Henrik Brink.

 

Medarbejdere som vækstmotor

Vækstpotentialet er enormt i vindmøllebranchen, og det er et hæsblæsende eventyr at være med på som medarbejder i Vento. I 2016 var der 40 medarbejdere og i 2019 rundede virksomheden medarbejder nummer 200. Medarbejderne er virksomhedens vigtigste aktiv, og der var derfor heller ingen tvivl om, at iværksætterprisen i 2017 skulle dedikeres til medarbejderne i form af en personalefest.

-Høj medarbejdertilfredshed er alfa omega hos os, for det eneste produkt, vi har, er mennesker. Vi lever af at sælge viden og godt håndværk. Vores medarbejdere identificerer sig med grøn energi og bæredygtighed, og det er noget, der i høj grad er med til at underbygge arbejdsglæden, fortæller Henrik Brink.

 

FAKTA:

  • Vento Energy Support er en global leverandør af serviceydelser til vindmølleindustrien, onshore såvel som offshore
  • Virksomheden blev grundlagt i 2012 af Henrik Brink og Jesper Østergaard
  • Siden etableringen i 2012 har Vento oplevet en flot vækst og har siden 2016 femdoblet antallet af medarbejdere
  • Ringkøbing Skjern Erhvervsråd uddeler hvert år Iværksætterprisen til en lokal virksomhed, der har vist evne og vilje til vækst over en kortere periode